هشدار «نیرو» درباره کاهش گازرسانی به نیروگاهها
خبرگزاری مهر- معاون وزیر نیرو با تشریح تبعات افزایش مصرف نفت کوره و کاهش شدید گازرسانی به نیروگاهها از افزایش هزینه تولید برق، تامین سوخت و آلایندگیها به عنوان برخی از تبعات مصرف نفت کوره یادکرد و گفت: کاهش گازرسانی به نیروگاهها، تخریب و خسارتهای جدی را در این حوزه رقم میزند. هوشنگ فلاحتیان درباره آخرین وضعیت گازرسانی زمستانی به نیروگاهها، گفت: در شرایط فعلی با توجه به کمبود شدید گاز در سطح شبکه سراسری کشور، تامین گاز طبیعی مورد نیاز نیروگاههای برق در سراسر کشور با محدودیتهای جدی روبهرو شده است.
خبرگزاری مهر- معاون وزیر نیرو با تشریح تبعات افزایش مصرف نفت کوره و کاهش شدید گازرسانی به نیروگاهها از افزایش هزینه تولید برق، تامین سوخت و آلایندگیها به عنوان برخی از تبعات مصرف نفت کوره یادکرد و گفت: کاهش گازرسانی به نیروگاهها، تخریب و خسارتهای جدی را در این حوزه رقم میزند. هوشنگ فلاحتیان درباره آخرین وضعیت گازرسانی زمستانی به نیروگاهها، گفت: در شرایط فعلی با توجه به کمبود شدید گاز در سطح شبکه سراسری کشور، تامین گاز طبیعی مورد نیاز نیروگاههای برق در سراسر کشور با محدودیتهای جدی روبهرو شده است. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه با توجه به کمبود گاز زمستانی تقریبا تمامی نیروگاههای کشور نفت کوره یا گازوئیل به جای گاز طبیعی مصرف میکنند، تصریح کرد: در حال حاضر نیروگاهها برای تولید برق در فصل زمستان به حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی نیاز دارند که از این میزان، کمتر از ۱۰ میلیون مترمکعب در روز گاز به نیروگاهها تحویل داده میشود.
وی افزود: افزایش مصرف فرآوردههای نفتی بهویژه نفت کوره در نیروگاههای کشور تبعات اقتصادی و زیستمحیطی به همراه دارد. فلاحتیان با یادآوری اینکه مسوولیت تامین گاز یا سوخت تمامی واحدهای نیروگاهی کشور با وزارت نفت است، اظهار کرد: با این وجود با انجام میلیاردها دلار سرمایهگذاری هماکنون تمام نیروگاههای کشور آمادگی دریافت گاز طبیعی را دارند، اما با توجه به عدم افزایش تولید گاز امکان تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها فراهم نیست.
این مقام مسوول با اعلام اینکه افزایش هزینههای تامین سوخت، افزایش هزینه تولید برق و آلایندگیهای زیستمحیطی از مهمترین تبعات کاهش گازرسانی نیروگاهها است، گفت: با این وجود، وزارت نفت مکلف شده از سال ۹۳ به بعد بخش عمدهای از گاز مورد نیاز نیروگاههای کشور را تامین کند. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین در خصوص اختلاف شرکت توانیر و شرکت ملی نفت برای استفاده از برق تولیدی نیروگاه عسلویه، گفت: بهدلیل تاخیر در اجرای برخی از فازهای پارس جنوبی، هماکنون نیروگاه عسلویه با مازاد تولید برق روبه رو
است که بخشی از آن را میتوان در اختیار شبکه سراسری قرار داد. فلاحتیان با بیان اینکه هماکنون اختلافنظری بین شرکت ملی نفت و توانیر برای استفاده از برق نیروگاه عسلویه وجود ندارد، گفت: در برخی مواقع یکسری از محدودیتهای شبکه انتقال موجب میشود که امکان استفاده حداکثری از برق نیروگاه عسلویه فراهم نشود.
ارسال نظر