نعمتزاده توان رونقبخشی به تحقیقات صنعتی را دارد
ایسنا- دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران با اشاره به اینکه حضور نعمتزاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث رونق گرفتن فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی در واحدهای صنعتی خواهد شد، گفت: حمایتهای وی در دوران وزارتش باعث شد تا نهایتا ایران خودرو نخستین محصول خود یعنی سمند را تولید کند. حمید طاهباز توکلی توضیح داد: اوایل دهه ۷۰ که آقای نعمتزاده مسوولیت وزارت صنایع را برعهده گرفتند، اعتقاد وی بر این بود که برای هدایت صنایع کشور باید وزارت صنایع از بدنه کارشناسی قوی برخوردار باشد.
ایسنا- دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران با اشاره به اینکه حضور نعمتزاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت باعث رونق گرفتن فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی در واحدهای صنعتی خواهد شد، گفت: حمایتهای وی در دوران وزارتش باعث شد تا نهایتا ایران خودرو نخستین محصول خود یعنی سمند را تولید کند. حمید طاهباز توکلی توضیح داد: اوایل دهه ۷۰ که آقای نعمتزاده مسوولیت وزارت صنایع را برعهده گرفتند، اعتقاد وی بر این بود که برای هدایت صنایع کشور باید وزارت صنایع از بدنه کارشناسی قوی برخوردار باشد. در همین راستا وی اقدام به تشکیل اتاقهای فکر در وزارت صنایع، تحت عنوان کارگروههای تخصصی کرد و همه کارشناسان موظف بودند هر یک در یکی از کارگروههای زیر حضور و هر دو ماه یکبار گزارش بدهند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروههایی مانند کارگروه آموزش، بهرهوری، ارتقای تکنولوژی، خودرو، صادرات، ماشینسازی، استاندارد و ... در دوران وزارت نعمتزاده توضیح داد: نعمتزاده زمانی مسوولیت وزارت صنایع را بر عهده گرفتند که جنگ تحمیلی پایان یافته بود. کمکم فعالیتهای صنعتی در کشور دچار تحول شد و رقابت در عرصه تولید شروع شد.
وی افزود: از سوی دیگر، دولت قرار نبود در امور بنگاهها دخالت کند. صنعت نیاز به یک فکر و حرکت جدید داشت. بنگاههای بزرگ و متوسط با داشتن بخش تحقیقات موفقتر بودند. بنابراین برای اینکه حمایت از واحدهای کوچک نیز صورت بگیرد و این واحدها نیز از بخش تحقیقات بهرهمند شوند، به ابتکار نعمتزاده اقدام به تشکیل شرکتهای تحقیقاتی و مهندسی صنایع همگن از جمله در صنایعی مانند آرد، سرامیک، لوازم خانگی و ... کردند.
توکلی گفت: چندین شرکت در این راستا تشکیل شد و واحدهای کوچک کارهای تحقیقاتی و تحقیق و توسعه خود را به این شرکتها واگذار میکردند. در آن موقع طبق قانون تمام واحدها موظف بودند، دو در هزار فروششان را به خزانه برای کارهای تحقیقاتی واریز کنند. برای تقویت شرکتهای صنایع همگن قرار شد بنگاههایی که در شرکتهای تحقیقاتی صنایع همگن سرمایهگذاری کردهاند ۵۰ درصد از دو در هزار فروششان بخشیده شود.
دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: این نوع حمایت باعث شد شرکتی مانند ایران خودرو که دو در هزار آن رقم قابل توجهی میشد موفق به تولید نخستین محصول خود یعنی سمند شود. اگر حمایتهای آن دوران همچنان ادامه مییافت، ما هماکنون شاهد نسل سه سمند بودیم. اعتقاد به بخش تحقیق و توسعه در نعمتزاده باعث شد در زمان وی بیش از هزار واحد به ایجاد بخش تحقیق و توسعه روی بیاورند.
ارسال نظر