درخواست وزارت نیرو: مصرف آب را کنترل کنید
خبرگزاری مهر - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اعلام اینکه اگر مردم در رفتار مصرفی خود تجدیدنظر نکنند، شاهد اعمال نوبت بندی آب خواهیم بود، گفت: در هیچ جای دنیا مردم آب شربی را که با هزینه بالا تولید میشود برای آبیاری پیادهرو و آسفالت خیابان استفاده نمیکنند. در روزهای گذشته با افزایش کم سابقه دمای هوا در تهران و شهرستانها، آبرسانی به مردم با مشکلاتی همراه شد و به عبارتی در برخی نقاط بدون برنامه زمانبندی و اعلام قبلی آب جیره بندی شد. در واقع عدمرعایت الگوی مصرف از سوی پایتختنشینان و گرمای بالای ۴۰ درجه باعث شد تا بخشهایی از پایتخت طعم کم آبی، قطعی آب یا افت فشار را بچشند.
خبرگزاری مهر - مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اعلام اینکه اگر مردم در رفتار مصرفی خود تجدیدنظر نکنند، شاهد اعمال نوبت بندی آب خواهیم بود، گفت: در هیچ جای دنیا مردم آب شربی را که با هزینه بالا تولید میشود برای آبیاری پیادهرو و آسفالت خیابان استفاده نمیکنند. در روزهای گذشته با افزایش کم سابقه دمای هوا در تهران و شهرستانها، آبرسانی به مردم با مشکلاتی همراه شد و به عبارتی در برخی نقاط بدون برنامه زمانبندی و اعلام قبلی آب جیره بندی شد. در واقع عدمرعایت الگوی مصرف از سوی پایتختنشینان و گرمای بالای ۴۰ درجه باعث شد تا بخشهایی از پایتخت طعم کم آبی، قطعی آب یا افت فشار را بچشند. در این میان، مهدی ثمرههاشمی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور معتقد است: اگر مردم مصرف آب را کنترل و بهینه کنند، روزهای گرم سالجاری را بدون مشکل و با حداقل تنش پشت سر میگذاریم، اما در صورت عدم تغییر روال مصرف احتمال بروز مشکلاتی همچون افت فشار و قطعی آب وجود دارد. مشاور وزیر نیرو افزود: ایران کشور خشک و کم آبی است که در سالهای گذشته درگیر خشکسالیهای متوالی در مناطق مرکزی، جنوبی، جنوب شرقی، جنوب غربی و شمال شرقی بوده است. به گفته وی، تعداد زیادی از منابع آبی از قبیل چشمهها، قنوات و چاهها خشک شده و این در حالی است که هم به تعداد مشترکان اضافه شده و هم در نتیجه افزایش سطح بهداشت مصرف آب افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: معمولا فصل تابستان دوره اوج مصرف آب است، اما برخی از سالها به دلیل بالا رفتن دمای هوا، هم منابع آبی با محدودیت مواجه شده و هم مصرف بالا میرود که حل این پارادوکس کار بسیار پیچیده ای است. ثمرههاشمی اظهار کرد: مصرف آب تهران گاهی اوقات روزانه به بیش از سه میلیون مترمکعب میرسد و این در حالی است که مصرف آب در تهران در برخی مواقع به میزان مصرف سالانه یک شهرستان است. وی با اشاره به اینکه در تهران جیره بندی و نوبت بندی آب نداریم و تلاش خواهیم کرد که چنین نشود، اظهار کرد: البته در صورتی که مردم در رفتارهای مصرفی خود تجدیدنظر نکنند، احتمال بروز مشکل در زمینه توزیع آب وجود خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در برخی مناطق کشور ممکن است افت فشار یا قطعی مقطعی برای ارتفاع گیری مخازن داشته باشیم، اما مشکل حادی نداریم و همه تلاشمان را میکنیم تا آب مورد نیاز شهروندان را تامین کنیم.
محمد پرورش نیز در این باره میگوید: مصرف ۳ میلیون و ۴۲۰ هزارمترمکعب آب در یکروز برای تهران تجربه بیسابقهای بود که به ثبت رسید. در سالهای گذشته تجربه مصرف بالای ۳میلیون و ۳۵۰ هزارمترمکعب در ۷ روز از سال بوده که امسال تاکنون ۲۲ روز را با این وضعیت سپری کردهایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با تاکید بر اینکه فقط دمای هوا باعث افزایش یکباره مصرف آب شده است، اظهار کرد: برای ۵/۸ میلیون نفر جمعیت شهر تهران، روزانه سرانه ۴۰۰لیتر آب شرب در نظر گرفته میشود.
وی تاکید کرد: مردم تهران هر روز به اندازه دریاچه چیتگر آب مصرف میکنند و با این وضعیت ذخیره آب نیز از دست رفته است. طبق اعلام سازمان هواشناسی تا ۱۵ روز دیگر نیز شرایط گرمی هوا را به شکل فعلی خواهیم داشت.
مدیرعامل آبفای استان تهران اظهار کرد: بحرانی که هم اکنون در شهر تهران داریم، بحران مصرف آب است با این حال ۹۵ درصد شهر تهران مشکل قطعی یا افت فشار آب را متوجه نشدند. در بخشهایی هم که مشکل ایجاد شده بود اعلام کردیم مردم رعایت کنند.
ارسال نظر