ضرورت بررسی نحوه بازپرداخت بدهیهای ارزی
گروه صنعت و معدن- حل مشکلات ارزی صنعتگران را میتوان یکی از مهمترین خواستههای آنها از دولت یازدهم دانست. در این میان، صنعت سیمان از جمله صنایعی است که در بازپرداخت بدهیهای ارزی دچار مشکل شده و به اعتقاد برخی از نمایندگان مجلس، دولت باید این مساله را در دستور کار بررسی قرار دهد. در همین حال، رییس کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس با اشاره به اینکه دولت بازپرداخت بدهیهای ارزی صنعت سیمان را با نرخ مبادلهای بررسی کند، میگوید: صنعتگران باید وامهای دریافتی از حساب ذخیره ارزی را که در جهت خرید مواد اولیه برای تولید محصول دریافت کرده اند با نرخ زمان قرارداد بازپرداخت کنند.
گروه صنعت و معدن- حل مشکلات ارزی صنعتگران را میتوان یکی از مهمترین خواستههای آنها از دولت یازدهم دانست. در این میان، صنعت سیمان از جمله صنایعی است که در بازپرداخت بدهیهای ارزی دچار مشکل شده و به اعتقاد برخی از نمایندگان مجلس، دولت باید این مساله را در دستور کار بررسی قرار دهد. در همین حال، رییس کمیسیون ویژه تولید ملی مجلس با اشاره به اینکه دولت بازپرداخت بدهیهای ارزی صنعت سیمان را با نرخ مبادلهای بررسی کند، میگوید: صنعتگران باید وامهای دریافتی از حساب ذخیره ارزی را که در جهت خرید مواد اولیه برای تولید محصول دریافت کرده اند با نرخ زمان قرارداد بازپرداخت کنند. حمیدرضا فولادگر با بیان اینکه تولید سیمان در سال ۸۰ حدود ۵/۲۶میلیون تن بوده، اما خوشبختانه در حال حاضر به ۷۵میلیون تن رسیده است، تصریح کرد: در جهت حفظ این میزان ظرفیت تولید سیمان در کشور باید در جهت بازپرداخت بدهیهای ارزی از صنعتگران حمایت عملیاتی شود، به گونه ای که این وامهای دریافتی باید با نرخ ذکر شده در زمان قرارداد بازپرداخت شوند. وی در گفت و گو با «خانه ملت» تاکید کرد: مهمترین خواسته صنعتگران از وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت، حل مشکلات ارزی است.
بر همین اساس، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز با اشاره به اینکه در سالهای گذشته به دلیل نگاه انقباضی حاکم بر صنعت سیمان فاصله زیادی بین سرمایهگذاریهای انجام شده با ارزش بازار سیمان در کشور به وجود آمده بود، گفت: اگر قیمتگذاری سیمان به انجمن سیمان واگذار نمیشد در تولید و صادرات سیمان دچار مشکل میشدیم و دلالها سود اصلی فروش سیمان را میبردند. مرتضی لطفی در گفتوگو با «ایسنا» افزود: بعد از هدفمندی یارانهها بیشترین تاثیر متوجه دو صنعت فولاد و سیمان شده و عرصه به ویژه بر صنعت سیمان تنگ شد؛ به طوری که بسیاری از واحدها حتی در تامین هزینههای روزمره خود دچار مشکل شده بودند.
لطفی با بیان اینکه در حال حاضر دوره بحران در صنعت سیمان ایران سپری شده است، گفت: در حال حاضر عرضه بر مصرف سیمان در بازار داخلی پیشی گرفته است و در سه ماهه نخست امسال صادرات سیمان کشور بالغ بر ۳/۵میلیون تن شد و پیشبینی میشود امسال صادرات سیمان کشور از مرز ۲۰میلیون تن بگذرد. وی ادامه داد: امیدواریم وزارت امور خارجه دولت یازدهم دیپلماسی تجاری را فعال کند و زمینه برای رشد هر چه بیشتر صادرات سیمان ایران در سالهای آینده فراهم شود.
ارسال نظر