گروه صنعت و معدن- کمتر از ۳درصد معادن کل کشور، جز معادن درجه یک محسوب می‌شوند.

گزارش خبرنگار به نقل از دفتر نظارت بر امور بهره‌برداری معادن وزارت صنایع و معدن حاکی است، ۹/۲درصد از ۴هزار و ۱۰۹ فقره معادن کشور در رده درجه یک قرار گرفته‌اند. میزان عیار و ذخیره معادن جزء مهم‌ترین عوامل درجه‌بندی معاون به شمار می‌آیند. تا اسفند سال ۸۵ ، ۱۹۶فقره معدن فلزی، ۲۷۲۳فقره معدن غیرفلزی و ۱۱۹۰فقره سنگ‌های تزیینی به ثبت رسیده‌ است. در این میان تنها ۱۲۳معدن با عنوان معادن درجه محسوب شده‌اند. این در شرایطی است که معادن درجه ۴ و ۳ به ترتیب با ۲هزار و ۵۲۹ و هزار و ۳۰۵ فقره،بیشترین آمار ثبت شده معادن را به خود اختصاص داده‌اند.

معادن غیرفلزی با بیشترین تعداد

در بین کل معادن کشور، بیشترین تعداد مربوط به معادن غیرفلزی و پس از آن به سنگ‌های تزئینی و معادن فلزی است.

سهم معادن کانی‌های غیرفلزی ۲۷۲۳ و سهم معادن سنگ تزئینی و فلزی نیز به ترتیب ۱۱۹۰ و ۱۹۶فقره است.

گواهی کشف برای ذخایر قطعی ۳‌میلیارد تنی

آمار عملکرد اکتشاف در استان‌های کشور نشان می‌دهد، در سال گذشته برای حدود ۳میلیارد تن ذخیره قطعی، گواهی کشف صادر شده است.گزارش دفتر نظارت بر امور اکتشاف سازما زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی حاکی است که در سال ۸۵ برای اکتشاف ۲میلیارد و ۹۵۶میلیون ذخیره، قطعی گواهی کشف صادر نشده است.

این در حالیست که میزان ذخایر احتمالی مجوزهای جدید از ۴/۳‌میلیارد نیز عبور می‌کند.

اصفهان اول، لرستان آخر

در بین ۳۰استان کشور، اصفهان، خراسان‌رضوی و آذربایجان‌غربی با صدور بیش‌ترین گواهی اکتشاف در رتبه اول تا سوم قرار گرفتند.

این در حالیست که لرستان، گلستان و زنجان و خراسان‌شمالی، صاحب کم‌ترین گواهی کشف شده‌اند. در این بین لرستان با ۳فقره گواهی، گلستان با ۴ و زنجان و خراسان‌شمالی با ۵فقره گواهی، پایین‌ترین رقم را در صدور گواهی اکتشاف ثبت کرده‌اند.

مقایسه مجموع عملکرد اکتشافی سال ۸۵ و سال ۸۴ مبین آن است که هرچند صدور گواهی‌نامه‌های کشف با ۹/۱۶درصد کاهش همراه شده اما ذخایر قطعی مناطق مورد نظر با افزایش ۲۱درصدی نسبت به حجم ذخایر قطعی سال ۸۴ مواجه شده است.در سال گذشته درخواست اکتشاف و پروانه اکتشاف به ترتیب با ۲۲ و ۰۶/۰درصد رشد همراه بوده است. چراکه در سال ۸۵ تعداد ۱۲هزار و ۱۳۷درخواست برای اکتشاف ارایه شده و ۱۶۳۲ پروانه اکتشاف صادر شده است.