اروپا بر سر دوراهی سرمایهگذاری در نفت و گاز ایران
نشریه بیزینس ویک در تازهترین شماره خود بار دیگر تاکید کرد اروپا برای کاهش وابستگی به واردات گاز از روسیه به ایران نیاز دارد. از طرف دیگر اما فرانسه به عنوان یکی از اعضای مهم اتحادیه اروپا قصد دارد مانع از اجرای قرارداد توتال در طرحهای نفت و گاز ایران شود. این رفتار فرانسه اما با دیدگاه رهبران اتریش که معتقدند تحریم نفت و گاز ایران به زیان اروپا است، تفاوت دارد. ولفگانگ راتنسفورفر، مدیر اجرایی شرکت او.ام.و اتریش با تاکید براین که درخصوص سرمایهگذاری در ایران به قوانین بینالمللی پایبند است، تصریح کرد که پروژه ایران ریسکی را متوجه این شرکت نخواهد کرد.
این شرکت اتریشی به قوانین بینالمللی برای سرمایهگذاری در ایران پایبند است و تهدیدهای آمریکا برای اعمال تحریم، خطری را متوجه این شرکت نمیکند.
«ما قطعا به تمام قوانین و بیانیههای سازمان ملل و قوانین اتریش و اتحادیه اروپا پایبند خواهیم بود.
ما به طور مشخص درون این مرزها حرکت میکنیم و هیچ خطری را از این بابت برای شرکت احساس نمیکنیم.»
این اظهارات درحالی مطرح میشود که هفته گذشته روزنامههای اتریش از افزایش فشار آمریکا به بانکها و شرکتهای نفتی اتریش که با ایران رابطه دارند، برای تجدید نظر در روابط خود با تهران خبر داده بود.
به گزارش ایسنا، مدیر اجرایی شرکت او.ام.وی اتریش پیشتر نیز از تلاشهای آمریکا برای اعمال فشار به این شرکت انتقاد کرده بود.
ولفگانگ راتنستورفر با انتقاد از تهدیدهای آمریکا برای اعمال تحریم علیه این شرکت، گفت: این شرایط بسیار جدی برای ما و سهامدارانمان است، ولی ما یک شرکت اروپایی هستیم و از قوانین و مقررات مربوط به خود پیروی میکنیم.
کریستف دومارژری، مدیرعامل شرکت توتال فرانسه اعلام کرد پروژه پارس ال.ان.جی ایران به بنبست رسیده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از داوجونز، کریستف دومارژری، مدیر اجرایی توتال، اعلام کرد که پروژه گاز مایع ایران به بنبست رسیده است، ولی مطمئن است که دیگر پروژهها به این شرکت اجازه میدهد حضور خود را در منطقه حفظ کند.
مدیر توتال بالاخره پس از کشوقوسهای فراوان تصریح کرد: بهدلیل مشکلات موجود در مذاکرات با شرکتملی نفت ایران، پروژه پارس ال.ان.جی به بنبست رسیده است.
این درحالی است که این پروژه چند میلیارد دلاری میتواند به تدریج به تولید سالانه ۱۰میلیون تن ال.ان.جی از منطقه پارسجنوبی دست پیدا کند.
دومارژری در کنفرانسی در لندن تاکید کرد: فشار دولت فرانسه به توتال برای منع فعالیت در ایران هیچ تاثیری بر مذاکرات نداشته است، چرا که هنوز قراردادی برای امضا وجود نداشته است.
مدیرعامل توتال که شرکتش زمان زیادی را برای مذاکرات این پروژه از دست داده است، در ادامه عنوان کرد که حتی اگر پیشنویس قرارداد آماده میشد، او پیش از امضای قرارداد پروژه با احتیاط فکر میکرد!
این درحالی است که وزیر امور خارجه فرانسه پیشتر از درخواست دولت این کشور از شرکتهای توتال و گازدوفرانس برای سرمایهگذاری نکردن در ایران خبر داده بود.
برنار کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه، اعلام کرده بود که از شرکتهای بزرگ فرانسوی خواسته شده تا با ایران وارد معاملات تجاری نشوند و افزود که به چند شرکت بزرگ گفته شده است از ورود به مناقصههای اعلام شده توسط ایران خودداری کنند!
وی در گفتوگو با شبکه رادیو تلویزیونی فرانسه عنوان کرده بود که فرانسه خواستار آن است تا اتحادیه اروپا محدویتهایی را علیه ایران برای وادار کردن این کشور به اجرای قطعنامههای شورای امنیت وضع کند که اینها غیر از محدودیتهایی خواهند بود که تاکنون توسط این شورا وضع شدهاند.
ارسال نظر