سند ملی توسعه استاندارد‌سازی که تدوین آن در سال جاری توسط کارشناسان موسسه آغاز شده است، برنامه‌های موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران را تا ۱۰ سال آینده پیش‌بینی می‌کند.

محمد ناظمی‌ اردکانی، رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب گفت: برای تدوین این سند، استراتژی استاندارد حداقل ۱۵ کشور آسیای شرقی، توسعه یافته صنعتی و کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. او با اشاره به این‌که برای تدوین سند ملی توسعه استاندارد‌سازی سند توسعه دستگاه‌های مختلفی مانند وزارت راه و ترابری، جهاد کشاورزی، بهداشت و صنایع و معادن مورد مطالعه قرار گرفته است، افزود: همچنین در تدوین این سند معیار‌های سازمان‌های بین‌المللی مانند ایزو، IEC، کدکس غذایی، ITU، استاندارد‌های برق و الکترونیک و ارتباطات ملاک قرار گرفته است که امیدواریم کار تدوین و تصویب سند ملی استاندارد‌سازی تا پایان امسال نهایی شود.

رتبه‌بندی نشان استاندارد به زودی اجرایی می‌شود

ناظمی‌ همچنین درباره عملکرد موسسه استاندارد در سال ۸۶ توضیح داد: در چهار ماهه ابتدایی امسال درخصوص تدوین و تجدید استاندارد‌های ملی ۱۸۵ مورد استاندارد به تصویب رسیده است، ضمن این‌که در خصوص اجرای استاندارد‌ها در واحد‌های تولیدی از طریق آموزش به مسوولان کنترل کیفیت بالغ بر ۵۰هزار نفر ـ ساعت به این افراد آموزش داده شده است. وی اضافه کرد: در این مدت در خصوص صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد ۵۰۱ مورد پروانه جدید صادر و ۱۸۴۵ پروانه نیز تمدید شده است. رییس موسسه استاندارد از طرح رتبه‌بندی نشان استاندارد به عنوان اقدام دیگر موسسه یاد کرد و توضیح داد: دستورالعمل این طرح در چهار سطح تهیه شده و در مرحله نظرخواهی قرار دارد و امیدواریم با دریافت نظرات نهایی شود و تا پایان سال جاری به مرحله اجرا برسد.

کالاهای وارداتی در مبدا بازرسی می‌شوند

ناظمی‌ همچنین درباره استاندارد کالا‌های وارداتی توضیح داد: پیش از این واردکنندگان زمانی که می‌خواستند کالای خود را به کشور وارد کنند، می‌بایست استاندارد می‌گرفتند اما در حال حاضر بازرسی در مبدا قرار گرفته است و واردکنندگان باید قبل از ورود به کشور گواهی استاندارد را داشته باشند. او عنوان کرد: برخی از کالا‌های وارداتی مشمول نظارت موسسه نیستند، ضمن این‌که در حال حاضر ۵۳۸ قلم کالا مشمول استاندارد اجباری هستند که گوشی تلفن همراه جزو آنها نیست.

گوشی‌های تلفن همراه وارداتی دست‌کم استاندارد امواج مغناطیسی را دارند

وی ضمن بیان این مطلب که استاندارد‌های ملی گوشی تلفن همراه در حال تدوین است، خاطرنشان کرد: البته گوشی تلفن همراه دارای استاندارد‌های بین‌المللی مربوط به امواج مغناطیسی است و گوشی‌هایی که وارد می‌شوند باید حداقل گواهی‌های بازرسی مربوط به ایمنی امواج مغناطیسی را داشته باشند. او خاطرنشان کرد: استاندارد‌های ملی امواج مغناطیسی نیز تدوین شده است.

بهره‌برداری از آزمایشگاه استاندارد در بندر شهید رجایی

رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران همچنین گفت: آزمایشگاه مجهزی برای بازرسی‌های استاندارد در بندر شهید رجایی که ۶۰درصد واردات کشور از آن انجام می‌شود، ایجاد شده است که در اوایل شش ماهه دوم به بهره‌برداری می‌رسد، ضمن این که اگر امکان آزمایش کالا وجود نداشته باشد به آزمایشگاه‌های دیگر فرستاده می‌شود.