مدیرعامل سازمان انرژیهای نو:
استفاده از منابع انرژیهای نو موجب صرفهجویی در مصرف سوخت میشود
به گزارش ایرنا، به سایت انرژیهای نو طالقان، یوسف آرمودلی با تاکید بر اهمیت به کارگیری انرژیهای نو، به برنامهریزی دنیا برای افزایش سهم انرژیهای نو به سطح ۲۰درصد در سبد مصرف انرژی تا سال ۲۰۲۰میلادی، اشاره کرد.
مدیرعامل سازمان انرژیهای نو ایران (سانا) گفت: استفاده از این منابع انرژی علاوه بر اینکه محیطزیست را آلوده نمیکند، برای تولید برق نیازی به سوخت ندارد و در نهایت موجب صرفهجویی در مصرف سوخت در کشور میشود.
به گزارش ایرنا، به سایت انرژیهای نو طالقان، یوسف آرمودلی با تاکید بر اهمیت به کارگیری انرژیهای نو، به برنامهریزی دنیا برای افزایش سهم انرژیهای نو به سطح ۲۰درصد در سبد مصرف انرژی تا سال ۲۰۲۰میلادی، اشاره کرد. وی سپس افزود: آلمان به عنوان یکی از کشورهای پیش رو در به کارگیری انرژیهاینو و تجدیدپذیر، ظرفیت استفاده از این منابع انرژی را تا ۲۰هزار مگاوات، فراهم کرده است.
به گفته وی، در ایران نیز تا پایان برنامه چهارم توسعه (سال ۱۳۸۸) باید یکدرصد انرژیهای به کار گرفته شده در کشور، منابع انرژی تجدیدپذیر باشد که معادل ۵۰۰مگاوات خواهد بود.
آرمودلی انرژیهای نو را شامل انرژی باد، خورشید، زمین گرمایی (بیوماس)، زیست توده و هیدروژن و پیل سوختی عنوان کرد که در سازمان انرژیهای نو مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است.
وی وظایف مهم سازمان انرژیهای نو را شامل راهاندازی پروژههای نمونه برای پتانسیلسنجی و بررسی ظرفیتهای موجود، معرفی این منابع انرژی، اجرای پروژههای پایلوت برای به دست آوردن فناوری و بومیسازی، آگاهسازی بخشخصوصی برای جلب مشارکت در استفاده از منابع تجدیدپذیر و ...، عنوان کرد.
آرمودلی درباره بهکارگیری انرژی باد در کشور گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران که در مسیر جریانهای عمده هوایی میان آسیا، اروپا، آفریقا، اقیانوس هند و اقیانوس اطلس قرار گرفته است، ظرفیت خوبی برای استفاده انرژی باد دارد.
مدیرعامل سانا تصریح کرد: ۲۶منطقه در کشور در قالب ۴۵سایت مورد مطالعه قرار گفته است که بر اساس نتایج این مطالعات توان بالقوه انرژی باد در سایتهای مطالعه شده حدود ۶۵۰۰مگاوات برآورد شده است.
در همین راستا، سانا به منظور برنامهریزی برای بهرهبرداری از انرژی باد در سایتهایی در استانهای گیلان، آذربایجانشرقی و غربی و اردبیل نسبت به نصب ایستگاههای بادسنجی و بررسی امکانسنجی به کارگیری انرژی باد ، اقدام کرده است. همچنین راهاندازی نیروگاههای ۱۰۰مگاواتی منجیل و ۲۳مگاواتی بینالود نیز در همین راستا انجام شده است. مدیرعامل سازمان انرژیهاینو با اشاره به قیمت بالای توربینهای بادی تصریح کرد، قیمت این توربینها به تدریج در حال کاهش است و ایران به عنوان نخستین کشور در خاورمیانه موفق شده است که توربینهای بادی را بسازد. وی درباره اقدامات انجام شده برای به کارگیری انرژی زمین گرمایی (بیوماس) گفت: مطالعات احداث اولین نیروگاه زمین گرمایی در کشور در مشکین شهر آغاز شده و تاکنون از مجموع ۲۱حلقه چاه برنامهریزی شده، سه حلقه چاه برای تخمین انرژی زمین گرمایی منطقه سبلان، حفاری شده است. این مقام مسوول با اشاره به تابش ۳۰۰روز آفتاب در ۹۰درصد خاک کشور در طول سال، گفت: مطالعات نشان داده است که ایران تا ۶۰هزار مگاوات نیروگاه حرارتی خورشیدی میتواند داشته باشد که در وسعت ۲۰۹۳کیلومتر مربع از مساحت ایران گسترده شده است. از سوی دیگر، ایران فناوری ساخت نیروگاههای سهموی خطی را به دست آورده و این نیروگاه در شیراز در حال احداث است. به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته آرمودلی، ۱۰۰درصد دانش طراحی نیروگاههای حرارتی خورشیدی در کشور بومی شده است و ۸۰درصد تجهیزات موردنیاز آن نیز ساخت داخل است.
وی درباره نیروگاه خورشیدی طالقان گفت: این نیروگاه نخستین نیروگاه فتوولتائیک ۳۰مگاواتی کشور است و در کنار آن سایت نمونه انرژیهای نو برای بازدید و آموزش دانشآموزان، دانشجویان و سایر علاقهمندان درباره کاربرد و نحوه کار با انرژیهای نو راهاندازی شده است.
آرمودلی درباره دیگر اقدامات انجام شده برای استفاده از انرژی خورشیدی در کشور گفت: برقدار کردن روستاهای پراکنده که زیر ۲۰خانوار جمعیت دارند و برقرسانی به آنها از طریق شبکه سراسری دارای صرفه اقتصادی نیست و فراهم کردن تسهیلاتی برای استفاده عشایر کوچ رو و نیز یکجانشین از انرژی خورشیدی برای تولید برق از جمله این اقدامات است.
ارسال نظر