کاهش تعرفه واردات لاستیک به ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی منجر می‌شود و لطمه زیادی را به این صنعت وارد می‌کند.

محسن شاطرزاده، معاون امور اقتصادی و بین‌الملل وزارت صنایع و معادن، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب گفت:‌ تعرفه لاستیک از مواردی است که با کاهش آن مخالفم، زیرا در مورد مشابه آن یعنی شکر، واردات بی‌رویه تولیدکنندگان داخلی را ورشکست کرد. او توضیح داد: در حال حاضر تعرفه واردات لاستیک ۴۵‌درصد است، اما تقاضا برای کاهش آن به ۱۵‌درصد وجود دارد؛ در حالی که لاستیک هم‌اکنون نیز با کم‌اظهاری مواجه بوده و به هیچ‌وجه تولیدکننده داخلی توان رقابتی در مقابل واردات نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۹۵هزار تن لاستیک وارد کشور می‌شود، عنوان کرد: در صورت کاهش تعرفه واردات لاستیک، این صنعت با خطر جدی مواجه می‌شود. شاطرزاده با انتقاد از ناهماهنگ بودن سیاست‌های وارداتی کشور با بخش تولید خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته کاهش تعرفه‌های وارداتی در مورد برخی کالاها باعث ورشکستگی تعداد زیادی از تولیدکنندگان داخلی شد. باید توجه داشت که ابزار تعرفه نباید طوری عمل کند که به نفع بازرگانی و تجارت تمام شود. او تصریح کرد: در ایران به این دلیل که تولیدکننده‌ هویت مشخصی دارد باید مالیات دهد، اما واردکننده فقط عوارض گمرکی می‌پردازد، در حالی که بعد از واردات ناپدید می‌شود، ضمن این‌که واردات نیز با کم‌اظهاری انجام می‌شود و ممکن است کالای وارداتی به چندین برابر قیمت فروخته شود.

معاون امور اقتصادی و بین‌الملل وزارت صنایع و معادن عنوان کرد: پیشنهاد تدوین تعرفه‌های ۵ ساله را ارائه کرده‌ایم تا همه فعالان صنعتی بتوانند برنامه‌های خود را تنظیم کنند و سیاست‌ها مدام تغییر نکند.