مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی:
یارانه شیر را برای صنعت فرآوردههای لبنی خرج کنید
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با بیان این که مشکلات صنعت لبنیات بارها در حضور بسیاری از مسوولان کشور مطرح شده، از انجام نشدن هیچ اقدامی برای رفع مشکلات این صنعت اظهار تاسف کرد و گفت: متاسفانه تاکنون نه تنها برای صنعت لبنیات کاری انجام نشده بلکه هر روز این صنعت نگرانتر، دارای وضعیت بدتر و در سراشیبی سقوط بیشتری قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، محمدرضا گنجی در مراسم هم اندیشی تشکلهای علمی، صنفی صنایع غذایی کشور در ادامه این مطلب به ذکر برخی مشکلات صنعت پرداخت و افزود: صنعت لبنیات کشور با حدود ۶۰۰ کارخانه در کشور فعالیت میکند که تمام این کارخانهها متعلق به بخشخصوصی است.
وی با اشاره به این که از سه سال پیش این صنعت دچار نگرانیهایی شده و هر روز با انواع و اقسام بخشنامهها و دستورالعملها مواجه است ادامه داد: امسال با وجود افزایش قیمتها و نرخ تورم موجود، سازمان حمایت از مصرفکنندگان پس از بررسیهای کارشناسی با ۱۶درصد افزایش قیمت فرآوردههای لبنی موافقت کرد ولی متاسفانه پس از آن براساس مصوبه شورای اقتصاد باید سه نوع کالا شامل شیر پاستوریزه، ماست تا چهاردرصد و پنیر UF را به قیمت سال ۸۴ بفروشیم که به این ترتیب باید ۸۰درصد تولید صنایع لبنی کشور به سال ۸۴ فروخته شود.
گنجی با اشاره به این که میزان تولید شیر در کشور هشتمیلیون تن عنوان میشود افزود: با وجود ذکر این رقم تولید، ولی صنعت فرآوردههای لبنی چهارمیلیون تن شیر دریافت میکند و مشخص نیست چهارمیلیون تن بقیه تولید شیر کنجاله سرگردان است به طوری که برای خرید شیرهای موجود در کشور اعلام آمادگی کردهایم.
وی قیمت ۲۹۰تومان شیر را مصوبه شورای اقتصاد ذکر کرد و گفت: ما به عنوان صنعت در حال حاضر با قیمتهای ۳۵۰ تا ۴۰۰تومان شیر را خرید میکنیم و مشخص نیست این مابه التفاوت را چه کسی میخواهد پرداخت کند.
گنجی نتیجه چنین وضعیتی را تقلب و پایین آمدن کیفیت محصولات لبنی دانست و گفت: با این وضعیت تولیدکننده وادار میشود از مسیر اصلی خود منحرف شود.
وی تاکید کرد: اگر این آفت در تولید قرار گیرد نمیتوان در آینده تولیدکننده خوبی در کشور داشت.
وی با اشاره به قیمتهای بسیار بالای نهادههای دامی در کشور گفت: امروز در کشور شیر با کیفیت پایین را از اتحادیه اروپا گرانتر میخریم که باید فکری اساسی برای آن صورت گیرد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با اشاره به توزیع شیر یارانهای در کشور گفت: یکمیلیون و ۳۲۵هزار تن شیر یارانه در بین مردم توزیع میشود و اکثر مصرفکنندگان نیز از آن ناراضی هستند که در این راستا حذف یارانه و اختصاص آن به خود صنعت بسیاری از این نگرانیها را رفع خواهد کرد.
گنجی ادامه داد: در جایی که اصل ۴۴ قانون اساسی و ابلاغیه مقام معظم رهبری بر واگذاریها به بخشخصوصی تاکید میکند وزیر جهاد کشاورزی به دنبال پیدا کردن تشکل واقعی و غیر واقعی است.
ارسال نظر