براساس قرارداد امضا شده بین شرکت ملی گاز ایران و صنایع، این شرکت متعهد به تحویل گاز به صورت مستمر در طول سال نیست.

سیدرضا کسایی‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: مطابق قراردادهای به امضا رسیده بین شرکت ملی گاز ایران و صنایع، این شرکت متعهد به تحویل مستمر گاز در هشت ماه ابتدایی سال است و در ماه‌های پایانی سال اگر گاز بیشتر از نیاز مصارف خانگی باشد، به صنایع داده می‌شود. وی افزود: در چهار ماه پایانی سال درصورتی‌که گاز تولید شده مازاد بر مصارف خانگی باشد، به صنایع تعلق خواهد گرفت و درغیر این‌صورت باید از سوخت جایگزین استفاده شود، این وضعیت شامل همه صنایع داخلی کشور و حتی نیروگاه‌ها می‌شود.

به گفته او طبق آمار اعلام شده، مجموعه نیروگا‌ه‌های کشور در ماه‌های تابستان به طور متوسط روزانه بیش از ۱۶۰میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کنند، در حالی که این حجم در ماه‌های سرد به کمتر از ۴۰میلیون متر مکعب کاهش پیدا می‌کند.

معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید بر مشکل بودن کار تامین و توزیع سوخت دوم برای صنایع از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خاطرنشان کرد: وزارت نفت متعهد است که به گونه‌ای سوخت (گاز یا سوخت مایع) نیروگاه‌ها را تامین کند، بنابراین ترجیح خود شرکت نیز بر اینست که در تمام طول سال گاز به عنوان سوختی پاک و ارزانتر نسبت به سوخت مایع تامین شود، زیرا در این صورت فرصتی برای صادرات سوخت مایع فراهم خواهد شد ولی انجام این مهم به برودت هوا و چگونگی رعایت الگوی مصرف توسط مشترکان در فصل سرما بستگی دارد.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۴هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی گاز سوز هستند، تصریح کرد: در پنج ماه نخست سال گذشته به ۵۶۴ واحد صنعتی و در مدت مشابه امسال به ۹۳۳ واحد صنعتی گازرسانی شده است و هر سال نیز به تعداد این واحدها افزوده خواهد شد، این در حالی است که پیش از انقلاب هیچ کدام از واحدهای صنعتی از نعمت گاز بهره‌مند نبوده‌اند.

کسایی‌زاده درباره تحویل یا قطع گازرسانی به صنایع گفت: این امور با هماهنگی انجام می‌شود و اگر قرار بر قطع گاز باشد، حتما پیش از آن تاریخ دقیق قطعی گاز اعلام خواهد شد تا مخازن سوخت آنها پر باشد و ذخیره‌سازی مناسب را انجام دهند.

به گفته او همچنین به صاحبان صنایع توصیه شده که تعمیرات اساسی واحدها را در فصل سرما انجام دهند تا با مشکل سوخت مواجه نشوند.