رییس سازمان صنایع و معادن استان تهران گفت: خلاء کنسرسیوم صادرات و واردات و شرکت‌های سرمایه‌گذار در بخش صنعت و معدن احساس می‌شود و بر این اساس در صدد مهندسی این ساختارها هستیم. شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای مشارکت مالی در صنایع و کنسرسیوم صادرات و واردات تشکیل شده توسط صنایع و معادن دو خلاء موجود و مهم در حوزه صنعت و معدن به شمار می‌روند.

اکبری توضیح داد: به نظر می‌رسد یک تولیدکننده ‌نمی‌تواند در عین حال صادرکننده خوبی هم باشد. بر این اساس ما پیشنهاد کردیم واحدهای تولیدی با سهام خود اقدام به تشکیل کنسرسیومی مجهز به دانش فنی و صادرات و واردات کنند. وی تشکیل این کنسرسیوم را در کاهش هزینه‌های بازاریابی و صادرات شرکت‌ها موثر دانست و افزود: چند شرکت در این راستا اساسنامه خود را اصلاح کرده‌اند و ما در حال مهندسی این ساختارها هستیم. اکبری در خصوص تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری نیز تاکید کرد: منابع دولت برای پشتیبانی از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی کافی نیست و تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری می‌تواند منابع این شرکت‌ها را که به عنوان مثال می‌تواند متعلق به ایرانیان خارج از کشور یا بانک‌های خارجی باشد در اختیار بخش صنعت قرار دهد.

بهره‌برداری از ۳۳۵ طرح زودبازده

رییس سازمان صنایع و معادن استان تهران همچنین به بیان گزارشی از عملکرد سازمان صنایع و معادن استان تهران پرداخت و در خصوص اعتبارات تخصیص یافته به بخش بنگاه‌های کوچک و زودبازده اظهار کرد: از زمان اجرای طرح اعطای تسهیلات به بنگاه‌های کوچک ۳‌هزار و ۵۸۳‌میلیارد ریال اعتبارات تخصیص یافته به بخش صنعت و معدن استان بوده است.

وی تعداد طرح‌های معرفی شده بخش صنعت و معدن به بانکها را‌هزار و ۹۶۸ طرح به ارزش ۱۱‌هزار و ۱۰۸‌میلیارد ریال و با اشتغالزایی ۶۰‌هزار و ۷۷۷ شغل عنوان کرد.

اکبری در عین حال افزود: طرح‌های تصویب شده در بانک‌ها‌ هزار و ۲۹ طرح با ارزش ۵‌هزار و ۷۵۴‌میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۴‌هزار و ۳۹۸ نفر بوده‌اند.

رییس سازمان صنایع و معادن استان تهران خاطر نشان کرد: از طرح‌های مصوب بانکها ۷۹۵ طرح به مرحله عقد قرارداد رسیده و ۷۳۳ طرح به ارزش ۴‌هزار و ۱۹۸‌میلیارد ریال با اشتغالزایی ۲۳‌هزار و ۲۴۱ نفر اشتغالزایی تسهیلات دریافت کرده‌اند. اکبری در این راستا طرح‌های به بهره‌برداری رسیده را ۳۳۵ طرح به ارزش‌هزار و ۵۲۲‌میلیارد ریال و اشتغالزایی ۹‌هزار و ۵۲۳ نفر ذکر کرد. رییس سازمان صنایع و معادن تهران تعداد مجوزهای صنعتی استان را از ۳۱ تیرماه سال ۸۵ تا پایان مرداد سال جاری ۵‌هزار و ۶۳ فقره و پروانه‌های به بهره‌‌برداری رسیده را نیز ۵۶۰ فقره ذکر کرد.