ابوالحسن خلیلی، دبیر کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی گفت: حدود ۲۶‌درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود میزان جمعیت مسلمان جهان تا سال ۲۰۲۰ را ۲۸‌درصد از جمعیت جهان برسد. تحقیقات نشان می‌دهد که مسلمان‌ها حدود ۳۵‌درصد از درآمد خود را صرف مواد غذایی می‌کنند که بزرگ بودن جوامع اسلامی از دلایل بالابودن این رقم است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهایی نظیر مالزی، سنگاپور، تایلند و استرالیا دارای سیستم گواهی مواد غذایی حلال هستند که متاسفانه کشور ما فاقد چنین سیستمی است. وی به عناصر کلیدی در تجارت مواد غذایی اشاره کرد و گفت: افزایش حجم فروش مواد غذایی به دلیل رشد کشورهای اسلامی و پیدایش شبکه توزیع کارآمد برخی از عناصری هستند که می‌توانیم به وسیله آنها نگاه‌ها را به غذاهای حلال معطوف کنیم.

خلیلی با اشاره به اینکه تبلیغات جایگاه مناسبی در بازار مصرف غذاهای حلال دارند، ادامه داد: جلب اعتماد مصرف کنندگان برای نشان دادن ایمنی و سلامت غذاهای حلال نیز در این راستا از اهمیت بالایی برخوردار است.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی، با تاکید بر اینکه گستردگی این بازار تقریبا تمام قاره‌های جهان را شامل می‌شود، افزود: اگرچه تمرکز اصلی این بازار در منطقه خاورمیانه و آسیا به عنوان دارابودن بیشترین جمعیت مسلمان قراردارد ولی در آمریکای شمالی نیز حدود ۹‌میلیون نفر مسلمان زندگی می‌کنند.

خلیلی با تاکید بر اینکه کشور مالزی قصد دارد خود را به عنوان مرکز غذاهای حلال معرفی کند، افزود: در یک سمینار تقریبا ۵۷ نماینده از بخش بهداشت و درمان ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی پا را فراتر گذاشته و بحث تولید واکسن‌های حلال را پیش کشیده‌اند و قرار است این سمینار در مالزی برپا شود.

وی خاطرنشان کرد: نخست وزیر مالزی اخیرا گفته که ما نباید علامت غذای حلال را صرفا به دلیل شرعی بودن آن به کار ببریم بلکه این علامت را به عنوان علامت غذای سالم به کار ببریم که عموم مردم را می‌تواند در یک سلامت و امنیت غذایی مناسب قرار دهد.

دبیر کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی اضافه کرد: بی‌مناسبت نیست که می‌بینیم در نمایشگاه غذاهای حلال ابوظبی که از ۲۵ تا ۲۸ مردادماه به مدت چهار روز شروع می‌شود ۱۱۹ کشور شامل کشورهای استرالیا، مالزی، آفریقای جنوبی، امارات متحده، اردن، ترکیه، اندونزی و تایلیند حضور دارند. وی با اشاره به اینکه امروزه تجارت مواد غذایی حلال به ۱۵۰‌میلیارد دلار رسیده است، افزود: پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۲۰ به ۸۵۰‌میلیارد دلار برسد که متاسفانه در این بین کشور ما جایگاه مناسبی در بازار جهانی تجارت غذایی حلال ندارد.

خلیلی افزود: متاسفانه حتی در کشورمان متولی خاص دولتی یا خصوصی که دغدغه حضور در بازارهای حلال یا رسمیت بخشیدن به مارک حلال در تولیدات غذایی کشورمان را داشته باشد نیز دیده نمی‌شود.

وی تاکید کرد: بیش از هشت‌هزار واحد صنعتی تولید مواد غذایی با پتانسیل‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بیش از نیاز کشور در ایران وجود دارد که می‌تواند پتانسیل ارزشمندی برای حضور موفق کشورمان در تجارت جهانی غذای حلال باشد.

خلیلی در پایان با یادآوری اینکه در کشور ما از موضوع اساسی غذاهای حلال غفلت شده است، افزود: متاسفانه در این زمینه بدلیل حجم مشکلات تولید که در داخل کشور وجود دارد یا بازار بزرگ مصرفی داخل کشور از داشتن نگاه آینده نگر دور بوده‌ایم.