گروه صنعت و معدن: چالش‌های اساسی مطرح در بحث سرمایه‌گذاری انرژی، تصفیه، انتقال و توزیع آن و نیز مساله افزایش خروج نیروی انسانی از صنعت نفت، ضرورت ایجاد شورای‌عالی انرژی را ایجاب می‌کند.

علی وطنی، رییس انجمن مهندسی نفت ایران، با بیان این مطلب به ایسنا گفت: از آنجا که منابع انرژی، به عنوان فرصتی مهم برای تامین انرژی و ارزش افزوده تلقی می‌شود بنابراین درصنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی از یک سو و نیز در وزارتخانه‌های پایین دست مثل وزارت نیرو که وظیفه تامین انرژی و تبدیل آن را عهده‌دار است، نیازمند ایجاد یک مرکز فراوزارتخانه‌ای برای سیاست‌گذاری واحد، در اجرا و عملیات هماهنگی هستیم تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود. او افزود: با تشکیل چنین شورایی، نظارت بر اجرای قوانین و مقررات در راستای سیاست‌های کلان دارای یک مرجع می‌شود و سایر دستگاه‌های اجرایی باید پاسخگوی مصوبات این شورا باشد. به گفته رییس انجمن مهندسی نفت ایران، سهم ما در اوپک براساس میزان تولید نفت است، نه براساس صادرات آن. بنابراین اگر براساس یک سیاست اصولی و علمی در کاهش مصرف و بهینه‌سازی مصرف در بخش انرژی گام برداریم، سهم ایران از صادرات و در نتیجه آن افزایش درآمدهای ارزی بیشتر خواهد شد، در صورتی که در حال حاضر با این واقعیت روبه‌رو هستیم که نفت‌خام را به فروش رسانده و برخی فرآورده‌های آن مثل بنزین و نفت گاز را با ارقام گزاف وارد می‌کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به قیمت فعلی نفت ساخت پالایشگاه جدید درکشور، ضرورت دارد تا نیاز داخلی را تامین و مازاد بر آن را صادر کنیم. با تشکیل این شورا تمام این مسائل اولویت‌بندی شده و نظارت دقیقی بر اجرای مصوبات صورت می‌گیرد، بنابراین چنین شورایی می‌تواند روند واردات فراورده‌های نفتی را کاهش و صادرات آنها را افزایش دهد.

به گفته وی، از اولویت کارهایی که باید توسط این شورا تصمیم‌گیری شود بحث استفاده بهینه از ذخایر نفت و نیز مطالعه روی میزان تزریق گاز یا آب یا ترکیبی از هر دو به مخازن است.