جایزه احمدی نژاد به بانک‌ها

گروه صنعت و معدن - رییس جمهوری در جمع صنعتگران و معدنکاران کشور خبر داد که دولت به بانک‌هایی که تسهیلات در اختیار تولید قرار دهند جایزه می‌دهد.

محمود احمدی نژاد که روز گذشته این سخنان را در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی و در میان مسوولان وزارت صنایع و معادن و نمایندگان مجلس و استانداران و ... عنوان می‌کرد، افزود: جایزه دولت به این بانک‌ها معادل یک درصد (تسهیلات ارائه شده) است. رییس جمهوری تصریح کرد: این موضوع درهیات دولت تصویب شده است.به گفته وی این اقدام دولت در جهت اصلاح و تشویق سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات به بخش‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی است. وی گفت: نظام بانکی تامین اجتماعی و مالیاتی باید برای هموار کردن مسیر تولید اصلاح شوند.

لایحه مالیات بر ارزش افزوده را متوقف کنید

همزمان با سخنان رییس جمهوری جمعی از صنعتگران با هدایت خانه صنعت و معدن طوماری تهیه کردند که به اعتقاد رییس خانه صنعت و معدن به ۷۰ متر می‌رسد و نشاندهنده مشکلات بخش تولید است. دکتر احمدی نژاد نیز با اشاره به بخش‌هایی از آن طومار خطاب به مسوولان و نمایندگان مجلس گفت: اگر لایحه ارزش افزوده مزاحم تولید می‌شود، مسوولان همین امروز این لایحه را متوقف کنند. پیش از سخنان رییس جمهوری دکتر غنیمی فرد، گفته بود این لایحه تا پیش از سال ۱۳۹۴ قابل اجرا نیست.

سنگی درون چاه افتاده است

دکتر احمدی نژاد در ادامه با اشاره به الگوهایی که در جامعه برای توسعه پیشنهاد می‌شود اظهار داشت: این الگوها که برگرفته از فرهنگ ما نیست همانند سنگی است که درون چاهی افتاده و هزار تا عاقل هم نمی‌توانند آن را خارج کنند. وی ادامه داد: اکنون در کشور ما سیستم بانکی هم وام می‌دهد و هم نقش تاجر را بازی می‌کند و وارد معاملات تیرآهن می‌شود در صورتی که با این اقدام دیگر جایی برای مردم باقی نمی‌ماند.

مردم، مزاحمت دولت را نمی‌خواهند

وی در ادامه گفت که صنعتگر،‌ معدنکار و کشاورز از دولت خیلی انتظار ندارد بلکه می‌خواهد دولت مزاحم کارش نشود.

۱۵۰هزار میلیاردتومان سهام

وی در بخش دیگری از سخنانش میزان سهام قابل واگذاری شرکت‌های دولتی را ۱۵۰هزار میلیارد تومان ذکر کرد.احمدی‌نژاد افزود: باید این فرصت در اختیار مردم قرار گیرد تا مسیر به نحو مناسبی هدایت شود.

وی گفت: ما داریم تلاش می‌کنیم که دولت (بیش از این) رشد نکند.

وی به توانمندی ‌ساخت داخل اشاره کرد و گفت: زمانی که کنگره فلان کشور متوجه شد که ایران درصدد توسعه ظرفیت تولید بنزین است و دو پالایشگاه نیز در دست ساخت دارد. تمام تلاش خود را برای شکست این طرح‌ها به کار گرفت.

احمدی‌نژاد در ادامه اظهار داشت: آنها می‌گویند مسایل هسته‌ای را رها کنید، ایران اگر در بنزین خودکفا شود، شکست ناپذیر می‌شود.

اشتغال بی‌نظیر

رییس‌جمهوری در بخش پایانی سخنانش، اشتغال ایجاد شده در سال ۸۵ را در تاریخ کشور بی‌نظیر دانست و افزود: در ۱۰سال گذشته متوسط ایجاد شغل در هر سال عدد ۹۰هزار بوده است.

به گفته وی تنها خلا اقتصاد کشور بنگاه‌های کوچک زودبازده بوه که این امر اکنون محقق شده است.

پیش از سخنان رییس‌جمهور، وزیر صنایع و معادن نیز بخش قابل توجهی از سخنانش را به انتقاد از سیستم بانکی معطوف کرد. علیرضا طهماسبی در این باره گفت: در سال گذشته شاهد افت ۳۰درصدی اعتبارات پرداخت شده به بخش صنعت و معدن بودیم. در صورتی که اعتبارات بخش تجارت ۶۰درصد رشد یافت. وی افزود: سهم اعتبارات این بخش از ۳۰درصد سال‌های گذشته به ۲۲درصد در سال ۸۵ رسید.

طهماسبی در ادامه تعداد طرح‌های جاری صنعت و معدن را ۱۷هزار و ۵۰۰فقره اعلام کرد و گفت: برای اتمام آنها ۳۳هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

نیاز به ۱۰هزار مگاوات برق

وی در مورد نیازهای انرژی این بخش گفت: اکنون ۷هزار مگاوات برای واحدهای صنعتی و معدنی برق نیاز داریم که تا پایان سال ۸۶ به ۱۰هزار مگاوات خواهد رسید.

به گفته وی، واحدهایی که به این میزان برق نیاز دارند، کماکان در انتظار دریافت انرژی برق هستند.

طهماسبی ادامه داد: ۲۰میلیون مترمکعب نیز گاز نیاز داریم که این رقم در ۵سال آتی به ۴۰میلیون مترمکعب خواهد رسید.

وی در بخش دیگری از سخنانش، شاخص‌های بخش صنعت و معدن را روبه رشد اعلام کرد.

طهماسبی به رشد صدور جوازهای تاسیس اشاره کرد و افزود: سال گذشته در این بخش شاهد رشد ۶/۷۳درصدی بوده‌ایم چرا که ۵۲هزار جواز تاسیس صادر شد.

وزیر صنایع و معادن گفت: حدود ۴۰درصد از سرمایه‌گذاری‌های این بخش، از سوی بخش‌خصوصی صورت گرفته که معادل ۸هزار میلیارد تومان است. وی میزان رشد تولید فولاد، محصولات فولادی، خودرو، سیمان و مس را به ترتیب ۲/۶، ۵/۱۲، ۹/۱۰، ۲/۸ و ۸/۱۲درصد اعلام کرد.

پیش از طهماسبی، رییس و نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و رییس خانه صنعت و معدن سخنرانی کردند.

طومار ۷۰متری آقای صنعت و معدن

-کیفیت نامطلوب صوتی سالن اجلاس سران، به حدی بود که نه خبرنگاران و نه دیگر حضار، قادر به شنیدن صدای سخنرانان نخست برنامه در هیچ نقطه‌ای از سالن شدند.

-به‌رغم وعده مسوولان سالن،‌ تا انتهای برنامه کیفیت صدای بلندگوها ارتقا نیافت. این در شرایطی بود که چند تن از خبرنگاران پس از تلاش‌های فراوان توانستند از مدیریت سالن اجلاس سران، تعدادی هدفون بگیرند. از آن پس بود که از طریق فیش‌های صندلی‌ها توانستند سخنان رییس‌جمهور و وزیر صنایع و معادن را گزارش کنند.

-رییس خانه صنعت و معدن در زمان سخنرانی رییس‌جمهوری، طوماری در وسط سالن قرار دارد که به گفته او مشکلات صنعتگران را منعکس می‌کرد. وی می‌گفت، طوماری که درون خودرویش او قرار دارد به ۷۰متر می‌رسد.

-دیروز که روز صنعت و معدن بود. لحظه نشستن رییس‌جمهوری به روی صندلی، جهرمی وزیر کار کنار دست دکتر احمدی‌نژاد نشست و دکتر طهماسبی نیز در صندلی مجاور وزیر کار قرار گرفت. البته رییس جمهوری در آن لحظات، خوش و بش‌هایی با وزیر کار رد و بدل می‌کرد.

-سخنان رییس‌جمهور درباره اصلاح نظام بانکی و کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی با تشویق و کف زدن صنعتگران همراه می‌شد.