عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع روغن‌کشی نباتی ایران معتقد است که مافیای واردات برای فشار بیشتر بر کارخانه‌های روغن‌کشی قیمت کنجاله را به صورت غیر واقعی افزایش داده است.

علی فاضلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طی شش ماه گذشته واردات دانه‌های روغنی به کشور کاهش چشمگیری داشته و شاهدیم که طی سه ماه گذشته هیچ دانه‌ای وارد کشور نشده است. از آنجا که کنجاله زیادی وارد کشور شده وضع تعرفه کنجاله نیز در بلاتکلیفی قرار دارد و کارخانه‌های روغن‌کشی تمایلی به واردات دانه ندارند. وی با اشاره به تاکید برنامه سوم توسعه مبنی بر جایگزینی واردات دانه به جای کنجاله و روغن‌خام یادآور شد: به‌رغم اینکه نیاز کشور به کنجاله سالانه ۵/۱میلیون تن است اما ظرفیت کارخانه‌های روغن‌کشی به حدود سه‌میلیون تن افزایش یافته و همین امر منجر به رقابتی شدن بازار و در نتیجه ثابت نگه داشتن قیمت کنجاله در کشور می‌شد.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران افزود: متاسفانه امروز به دلیل نبود چنین مکانیزمی‌ قیمت کنجاله توسط دلالان به شدت افزایش یافته است. فاضلی افزایش قیمت کنجاله از ۳۱۰ تومان به ۳۵۰تومان در کمتر از یک ماه را سوال برانگیز دانست و خاطرنشان کرد: اگر کارخانه‌های روغن‌کشی در کشور فعال بودند قیمت کنجاله از ۳۳۰تومان فراتر نمی‌رفت. وی تصریح کرد: حذف تعرفه کنجاله سیاستی نامتعارف بود که سود سرشاری را نصیب دلالان و واردکنندگان کرد و مصرف‌کنندگان، مرغداران و روغن‌کشی‌ها از این سیاست ضربه شدیدی خوردند. وی متذکر شد: تعرفه کنجاله سویا تنها سه‌درصد بر روی قیمت مرغ اثر گذاشت.