بسیاری از روغنهای وارداتی بیکیفیت هستند
عباس علیپور مدیرعامل شرکت صافولاد بهشهر با بیان این که در حال حاضر روغن مایع ۲۵درصد از بازار مصرفی ایران را تشکیل میدهد اذعان کرد: گرچه در این زمینه رشد داشتهایم اما با توجه به گرایش مردم به استفاده از روغن جامد نیازمند فرهنگسازی عمیق برای مصرف روغن با کیفیتتر و سالمتر خواهیم بود.
یوسف بهمنآبادی - بسیاری از روغنهای وارداتی از ترانس بالایی برخوردارند که نشاندهنده کیفیت پایین آنها است. این جملهای بود که مدیر یکی از شرکتهای تولید روغنخوراکی عنوان کرد.
عباس علیپور مدیرعامل شرکت صافولاد بهشهر با بیان این که در حال حاضر روغن مایع ۲۵درصد از بازار مصرفی ایران را تشکیل میدهد اذعان کرد: گرچه در این زمینه رشد داشتهایم اما با توجه به گرایش مردم به استفاده از روغن جامد نیازمند فرهنگسازی عمیق برای مصرف روغن با کیفیتتر و سالمتر خواهیم بود. وی که در سمینار معرفی روغن آشپزی با پایه روغن پالم اولئین سخن میگفت، افزود: با توجه به این که کیفیت روغن به میزان ترانس آن برمیگردد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کارخانهها را موظف کرده روغن زیر ۲۰ ترانس تولید کنند. این در حالی است که متاسفانه برخی روغنهای وارداتی از ترانس بالایی برخوردار است.
دکتر کالیا سوندرو، نماینده رسمی انجمن روغن پالم اولئین مالزی، با بیان این که روغن پالم در ۱۵۰ کشور جهان مورد استفاده قرار میگیرد گفت: ما ۳۰ سال است که در ایران فعالیت میکنیم.
وی افزود: ایران در حال حاضر ۲/۱میلیون تن روغن وارد میکند که ۳۰۰هزار تن آن روغن نخل است که بخش زیادی از آن از مالزی وارد میشود.
حذف اسید ترانس
سوندروم با اشاره به اینکه سازمانهای جهانی به دنبال حذف اسیدترانس از غذا هستند تصریح کرد: آنچه در ایران اتفاق افتاده تعامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و موسسه تغذیه با انجمن روغن نخل مالزی است و ما نیز در تلاش برای تغییر قوانینی هستیم تا بتواند روغنهای بهتری به جامعه عرضه کند.
وی افزود: مالزی در زمینه کاهش ترانسها در روغن از تکنولوژیهایی بهره برده است و ایران هم پذیرفته تا ترانس کمتری در روغنها استفاده کند.
ایران صادرکننده شود
نماینده رسمی انجمن روغن پالم اولئین مالزی اظهار کرد: از آن جا که ایران در منطقه آسیایی قرار دارد، با واردات روغن خام نخل میتواند پس از تولید روغن پالم، آن را به کشورهای همجوار صادر کند که این ارزش افزوده مطلوبی برای ایران خواهد داشت.
سفیر مالزی در ایران، سخنران دیگر این مراسم، با اشاره به مساله تحریم ایران گفت: بانکهای آسیایی این تحریم را حس میکنند و در حال رفع مشکل گشایش LC ها هستند.وی افزود: ما نیز در این خصوص با وزارت امور خارجه در حال تعامل هستیم.
رشد ۱۹۶ درصدی واردات روغن
تولید روغن نباتی توسط کارخانههای روغنکشی کشور در ۲ماهه نخست امسال به ۲۳۰هزار تن رسید که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۳ درصد رشد داشت. به گزارش «ایرنا»، در همین مدت ۲۲۲هزار تن روغن نباتی توسط کارخانهها عرضه شد که در مقایسه با زمان مشابه پارسال، شش درصد ترقی کرد. از این میزان ۱۳۳هزار تن روغن نباتی در قالب فروش آزاد از سوی کارخانهها عرضه شد. در همین مدت شش هزار تن روغن نباتی صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۹درصد کاهش یافت. همچنین در این مدت نزدیک به ۱۷۳هزار تن انواع روغن خام به ارزش ۱۱۹میلیون و ۵۷۳هزار دلار وارد شد که از نظر وزنی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۹۸درصد و از نظر ارزش ۱۹۶درصد افزایش داشت. بررسی روند قیمت روغن نباتی در بازار تهران نیز نشان میدهد که قیمت هر حلب پنج و ۱۶کیلوگرمی آن خرداد ماهامسال بهترتیب با ۴۶ و ۵۹درصد افزایش نسبت به زمان مشابه سال قبل، به ترتیب به ۵۶هزار و ۲۵۰ریال و ۱۷۸هزار و ۲۵۰ریال رسید.
ارسال نظر