گروه صنعت و معدن - رییس موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، گفت: نظام استانداردسازی یکی از مهم‌ترین ابزارهای توسعه اقتصادی در عرصه‌‏های تولید، خدمات و بازرگانی است و با استقرار این نظام می‌‏توان منطق علم‌‏گرایی، عقل‌‏گرایی وتجربه‌‏گرایی را جایگزین روش‌‏های سنتی کرد. ناظمی، در مراسم تقدیر از تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی گفت: در عصری که کیفیت، قیمت تمام شده و رقابت حرف اول را می‌‏زنند، رویکرد مثبت به نظام استاندارد‌سازی امری اجتناب‌‏ناپذیر است.

وی، استانداردها، آموزش و فرهنگ به‌‏کارگیری برای اجرای آنها و نظارت بر اجرای استانداردها که شامل بازرسی، آزمون، سیستم‌‏های مدیریت کیفیت و صدور گواهی که فرآیند ارزیابی انطباق را شکل می‌‏دهند، را اجزای پازلی دانست که باید در کنار هم چیده شوند، تا نظام استانداردها را معنی و مفهوم بخشد.

رییس موسسه استاندارد افزود: میلیون‌‏ها مدرک استانداردی که در جهان تدوین شده است، حاصل دانش نظری و تجربه واحدهای تولیدی، خدماتی و بازرگانی است.

همچنین، بالغ بر یک میلیون استاندارد ملی، توسط کشورهای مختلف جهان که حاصل دانش نظری و تجربه هر کشور است، تدوین و منتشر شده که کمیت و کیفیت این استانداردها در کشورهای مختلف جهان متفاوت است. به گزارش روابط عمومی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، ناظمی اضافه کرد: بالغ بر ۲۷‌هزار استاندارد بین‌‏المللی در رشته‌‏های مختلف تولیدی و خدماتی توسط سازمان‌‏های بین‌‏المللی استاندارد و در راس آنها iso تدوین شده است که این استانداردها تماماً می‌‏توانند مورد استفاده همه کشورهای عضو قرار گیرند و رعایت تعداد زیادی از آنها مانند استانداردهای الکتریکی، ارتباطات، نرم‌‏افزارهای کامپیوتری، غذا و تجهیزات پزشکی در تولیدات صنعتی یا مبادلات بازرگانی اجتناب‌‏ناپذیر است.

رییس موسسه استاندارد، ادامه داد: در ایران، بالغ بر هشت هزار استاندارد ملی در رشته‌‏های مختلف صنعتی و خدماتی از قبیل رشته‌‏های مکانیک، شیمی، لوازم خانگی، خودرو، قطعات مختلف، مصالح ساختمانی، تجهیزات پزشکی، تدوین شده که پایه و اساس آنها استانداردهای بین‌‏المللی است، اجرای بخشی از این استانداردها که الزامی است باعث تامین امنیت و ایجاد اطمینان برای مصرف‌کننده می‌‏شود و اجرای بخش دیگری که الزامی نیست باعث ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات شده و رضایت و مطلوبیت برای مصرف‌‏کننده را فراهم می‌‏کند.

ناظمی، با اشاره به اینکه آموزش فراگیر و ترویج فرهنگ استاندارد و مکانیزم‌‏های رقابتی در بازارهای داخلی، به‌‏کارگیری تمامی استانداردها را آسان و الزامی می‌‏کند، اعلام کرد: با اجرای استانداردها موضوع ارزیابی انطباق از اهمیت ویژه‌‏ای برخوردار است، زیرا که علاوه بر ایجاد اعتماد مبنی بر تطبیق استاندارد با محصول، شرایط بهبود و استاندارد و پیشرفت را نیز فراهم می‌‏سازد.

رییس موسسه استاندارد همچنین گفت:‌ انجمن‌ها و تشکل‌های مرتبط با امر تولید می‌توانند در کنار موسسه استاندارد نقش موثری را در فرآیند نظام استانداردسازی از جمله پیش‌نویس استانداردهای ملی، مشارکت در تدوین استانداردهای بین‌المللی، آموزش و فرهنگ‌سازی برای اجرای استانداردها و همچنین در فرآیندهای بازرسی، آزمون و استقرار سیستم‌های کیفیت بر عهده داشته باشند.