با صرفهجویی ۶۴هزار دلاری در هر چاه نفت
تجهیزات سرچاهی برای نخستین بار در کشور تولید شد
گروه صنعت و معدن - تولیدکنندگان ایرانی برای نخستین بار در کشور به فناوری تولید تجهیزات سرچاهی دست یافتند. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، مجید یحیایی، مدیرعامل شرکت فناوری تجهیزات سرچاهی در دیدار خبرنگاران از این شرکت، با بیان این که تجهیزات سرچاهی ساخته شده هم در آب و هم در خشکی قابل استفاده خواهند بود، گفت: قبلا این تجهیزات از طریق دو شرکت انگلیسی به ایران فروخته میشد تا در طرحهای مختلف از جمله طرحهای نفتی مورد استفاده قرار گیرد اکنون پس از دستیابی کارشناسان ایرانی به این فناوری، امکان تامین ۶۰درصد از نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی فراهم شده است.
به گفته او، تولید هر جفت رزوه که برای ساخت تجهیزات سرچاهی به کار میرود، در داخل کشور حدود چهار هزار دلار صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت و به این ترتیب میزان صرفهجویی در هر چاه نفتی حدود ۶۴هزار دلار و در یک میدان نفتی چند میلیون دلار خواهد بود. وی حداکثر فشار قابل تحمل برای تجهیزات ساخته شده را پس از نصب بر سر چاه ۲۵هزار PSI و مطابق با استانداردهای بینالمللی عنوان کرد و افزود: تاکنون ۵۰۰ دستگاه ولهد (تجهیزات سرچاهی) در قالب ۸۵ قرارداد برای شرکتهای ملی نفت، کالای نفت، مناطق جنوب، نفت مرکزی، فلات قاره، هیدرو زاگرس، OMV و دو شرکت ایتالیایی و چینی در داخل کشور تولید شده که ۱۰میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه داشته است.
وی ادامه داد: تعدادی قرارداد جدید نیز برای ساخت ۵۰ ست ولهد به ارزش ۵/۴میلیون دلار امضا شده است.
یحیایی با بیان این که تجهیزات سرچاهی تولید شده در کشور در میادین دارخوین، آذر در مرز مهران و گاوبندی عسلویه مورد استفاده قرار گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر آمریکا بزرگترین تولیدکننده این نوع تجهیزات است و کشور چین نیز در این زمینه فعالیت زیادی دارد.
وی قیمت فروش هر ست ولهد و کریسمستری را ۷۵۰ تا ۸۰۰میلیون تومان عنوان کرد و گفت: در مناقصههایی که قبلا برگزار شده، کمترین قیمت پیشنهادی طرفهای خارجی یک میلیارد و ۲۵۰میلیون تومان بوده است.
او در پایان از تولید کانداکتور (لوله انتقال دهنده مواد از داخل زمین به بیرون) برای نخستینبار در کشور خبر داد و گفت: براساس قرارداد امضا شده ۱۰۰ ست کانداکتور به قطر ۲۶ اینچ و به طول ۱۸۰۰ متر برای شرکت نفت و گاز پارس جنوبی تولید خواهیم کرد که این پروژه ۵۰میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت.
ارتباط بین چاه حفاری شده و محیط بیرونی از طریق ولهد و کریسمستری برقرار میشود.
ارسال نظر