گروه صنعت و معدن- ۱۰۰هزار تن از ظرفیت تولید آلومینیوم اراک (ایرالکو) باقی می‌‌ماند. عباس رجایی نماینده مردم اراک در مجلس با اعلام این خبر گفت: با نوسازی و بهینه‌سازی این واحد قدیمی، می‌توان ۱۰۰هزار تن از ظرفیت ۱۲۰هزار تنی ایرالکو را در مدار تولید نگه داشت. وی که همراه با عبدا... سهرابی استاندار مرکزی و احمدعلی هراتی‌نیک به هرمزگان سفر کرده بود در حاشیه بازدید از طرح‌های آلومینیوم آن استان، با اعلام خبر فوق، تصریح کرد: به دلیل قدیمی بودن تجهیزات آن کارخانه و مشکلات موجود ۲۰هزار تن از کل ظرفیت تولید از مدار خارج می‌شود. سهرابی استاندار مرکزی نیز، درباره همکاری نهادهای مختلف در این صنعت گفت: برای توسعه بیشتر صنعت آلومینیوم در کشور، باید تعامل بیشتری بین دستگاه‌های دولتی ایجاد شود و ما نیز خواهان ایجاد این تعامل هستیم. در این بازدید، مدیر عامل آلومینیوم المهدی با ارائه گزارش عملکرد ۹ماه سال اظهار داشت: این کارخانه از ابتدای سال تا انتهای آذرماه ۸۰هزار تن شمش تولید کرده که این رقم ۸/۳درصد بیش از تولید سال گذشته است. مهدی ثقفی با بیان اینکه ۸۱درصد از تولیدات المهدی صادر شده گفت: طی این مدت ارزش صادرات به ۱۷۵میلیون دلار رسیده است.

وی در مورد طرح ملی تکمیلی المهدی گفت: طرح آندخام، پخت آند، میله‌گذاری آند و... به مرور و تا سال ۸۷ راه‌اندازی خواهند شد.

سهام المهدی سال آینده به بورس می‌رود

ثقفی درباره وضعیت واگذاری سهام این کارخانه اظهار داشت: طبق تصمیم‌های اتخاذ شده سهام المهدی تنها در بورس اوراق بهادار عرضه می‌شود بنابراین این شرکت برنامه‌ای برای واگذاری سهام عدالت ندارد.

وی ارزش کل سهام آلومینیوم المهدی را براساس برآوردهای وزارت صنایع و معادن ۵۰۰ تا ۶۰۰میلیون دلار ذکر کرد و گفت: بحث واگذاری را سازمان خصوصی‌سازی پیگیری می‌کند اما طبق برنامه دولت، قرار است تا پایان سال آینده (۸۶) بخشی از سهم این کارخانه در بورس عرضه شود.

ثقفی گفت که تاکنون میزان قطعی سهام واگذاری، مشخص نشده است. از سوی دیگر مدیر انجمن بهداشت و محیط المهدی با ارائه گزارشی از فناوری این کارخانه در مهار گازهای آلاینده، گفت: در شرایطی که حد مجاز تعریف شده گاز فلوئر توسط محیط‌زیست ۶ میلی گرم بر متر مکعب است، اندازه‌گیری‌های محیط‌زیست استان نشان داده، گاز خروجی از این کارخانه تنها ۴ دهم میلی‌گرم است که این رقم بسیار کمتر از استاندارد تعریف شده به شمار می‌آید.

هرمزآل بزرگ‌ترین طرح تولید آلومینیوم

از سوی دیگر اکبر گلکار مجری طرح هرمزآل با بیان اینکه این پروژه بزرگ‌ترین طرح تولید شمش آلومینیوم کشور است، گفت: تولید این پروژه ۳۷هزار تن بیش از کارخانه المهدی خواهد بود.

وی ادامه داد، با راه‌اندازی این طرح، ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در بندرعباس به مرز ۳۰۰هزار تن خواهد رسید که ثمرات مثبتی برای اشتغال بیشتر در استان در پی خواهد داشت.