فرید قدیری

وزارت صنایع و معادن از طریق دفتر آموزش در تلاش است بتواند مجددا طرح سپاه صنعت (سرباز صنعت) را به اجرا دربیاورد. طرح سپاه صنعت که حدود دو سال پیش اولین مرحله از آن به صورت آزمایشی اجرا شد، توانست ۵۰۰ نفر از مشمولان آماده به خدمت مقدس سربازی را جذب کارخانه‌های صنعتی کند تا این افراد بتوانند ۲۰ ماه خدمت سربازی را با کار و تلاش در بنگاه‌های صنعتی و کسب مهارت‌های عملی طی کنند.

طرح سپاه صنعت به‌رغم موفق اجرا شدن آن و استقبال بخش صنعت از آن بعد از اتمام مرحله اول متوقف شد و اکنون نزدیک به دو سال است که در توقف به سر می‌برد.

با توجه به اینکه مدیر آموزش وزارت صنایع و معادن روز گذشته از ارسال نامه به رییس‌جمهور برای از سرگیری اجرای طرح مذکور خبر داده است، چند نکته ضروری است پیرامون طرح سپاه صنعت گفته شود:

۱ - طرح سپاه صنعت با هدف بهره‌گیری بیشتر و بهتر از متخصصان، ارتقای سطح علمی بخش صنعت و معدن و بهره‌مندی واحدهای نیازمند از نیروی کارشناسی، کمک به ایجاد زمینه‌های بعدی اشتغال این نیروها، ایجاد زمینه‌های لازم جهت شکوفایی استعدادهای کارآفرینان و اثربخش ، به کارگیری این نیروها در طرح نوسازی صنایع و طرح‌های توسعه‌ای بخش صنعت تعریف شد.

لذا مجموعه اهداف فوق نشان می‌دهد طرح سپاه صنعت از هر حیث برای صنعت کشور مفید و سودمند است.

۲ - مشمول آماده به خدمت که در یکی از رشته‌های فنی و مهندسی در دانشگاه درس خوانده قبل از ورود به بازار کار نیاز دارد مدتی آنچه را که در دانشگاه تحصیل کرده، در صنعت تجربه کند. تجربه صنعتی به او کمک خواهد کرد مهارت عملی را در کنار تحصیلات آکادمیک بیاموزد و از هر نظر آماده جذب بازار کار شود.

از طرفی نیروی انسانی کارآزموده و متخصص نیاز ضروری و مطلق بخش‌ صنعت محسوب می‌شود.

۳ - کسب مجوز برای اجرای مجدد طرح سپاه صنعت به موافقت ستاد کل نیروهای مسلح نیاز دارد. به نظر می‌رسد با توجه به اینکه استفاده‌کنندگان از این طرح همچنان سرباز (صنعت) به حساب می‌آیند و می‌توانند در صورت لزوم و در شرایط اضطراری همچون دیگر سربازان میهن اسلامی به صفوف دفاع از کشور بپردازند، طرح سپاه صنعت با موافقت روبه‌رو شود.

ضمن اینکه سربازان استفاده‌کننده از طرح مذکور در طول مدت ۲۰ماه همچون دیگر سربازان از وقت و حرفه‌ای که در آن تحصیل کرده‌اند، بهترین استفاده را می‌کنند.