واردات شکر در 8ماه منتهی به پایان آبان‌ 1385 به رقم 1352هزار تن رسیده است که 2برابر ارزش واردات شکر در کل سال 1384 و 6برابر واردات شکر در سال 1383 است.

نشریه شکر از انتشارات انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران در یک گزارش از واردات شکر نوشته است: در صورتی که میانگین ارزش هر تن شکر وارداتی۳۷۰ دلار باشد که قطعا بیشتر است ارزش واردات شکر در ۸ماه یاد شده به نیم‌میلیارد دلار می‌رسد که یک رکورد به حساب می‌آید.
بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر به ایلنا گفته است: تحقیق و تفحص از واردات شکر از سوی دستگاه‌‏های ذی‌ربط ضرورت دارد.
به گفته او عدم توجه به زمان خاص تولید باعث شده تا در زمان بهره‌‏برداری، ‌‏شکر وارداتی به بازار سرازیر شود و در حال حاضر شاهد رکود شکر و انباشتگی آن در انبارها باشیم. فرصت ایجاد شده در ماه‌‏های کمبود شکر باعث شده تا دلالان، شکری را که در سال گذشته به دلیل فقدان نقدینگی کارخانه‌‏ها از دست آنها خارج کرده بودند، در چند ماه اول سال با قیمت بالا به مصرف‌‏کننده بفروشند و واردات نیز استفاده دوچندان را نصیب آنها کند، به نحوی که در حال حاضر با شرایط موجود که کارخانه‌‏ها امکان فروش ندارند، ممکن است مجبور به فروش شکر به دلالان با قیمت پایین شوند که در نهایت این دلالان، شکر را با قیمت غیرمنصفانه به مردم عرضه کنند.دانایی ادامه داد: دستگاه‌‏های ذی‌ربط، باید تحقیق و تفحص در مورد شیوه واردات و اشخاص واردکننده شکر را شروع کنند، ضمن این‌‏که دولت نیز باید قیمت تمام شده و قیمت فروش شکر را اعلام کند.
وی تصریح کرد: به نظر می‌‏رسد اقدامات وزارت بازرگانی بدون در نظر گرفتن سایر بخش‌‏ها و تنها با دیدگاه بازرگانی انجام می‌‏شود، چرا که ماهیت این وزارتخانه بازرگانی است و به تولید کاری ندارد.
دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر، تولید کشور تا پایان مهرماه را یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه میزان زیادی از این تولید در انبارها مانده است.