وزیر صنایع و معادن اعلام کرد
متوسط نرخ تعرفه کالا در بودجه ۸۶ بین ۷/۱۰ تا ۱۱ درصد است
گروه صنعت و معدن- فرید قدیری: آخرین وضعیت بخش صنعت و سیاستهای دولت در این بخش روز گذشته توسط وزیر صنایع و معادن کشورمان تشریح شد. گوشی موبایل، چادر مشکی، معدن انگوران، سیمان، آتشسوزی یک خودروی ایرانی، بودجه سال آینده و تعرفه واردات از جمله سوژههایی بود که روز گذشته در نشست خبری دکتر علیرضا طهماسبی مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت. نشست وزیر با خبرنگاران اگرچه قرار بود یکساعته برگزار شود، اما سوالات زیاد خبرنگاران از وی زمان جلسه را به ۳ ساعت افزایش داد.
وزیر صنایع وعده کرده هر سه ماه یکبار در چنین نشستهایی موضوعات مختلف صنعت را با خبرنگاران در میان بگذارد. نشست دیروز طهماسبی سومین کنفرانس خبری او در این مدت بوده است.
اولین پرسش از وزیر علت کاهش تعرفه واردات چادر مشکی بود. طهماسبی در این مورد چنین پاسخ داد: «تنها در این دولت بوده که به تولید محصولات فرهنگی خاص از جمله چادر مشکی توجه شده است.
ما ۲۵ جلسه در ۱۵ ماه گذشته درخصوص تولید چادر مشکی داشتیم. امکاناتی را هم برای پاگرفتن تولید این کالا در کشور فراهم کردهایم که بیشتر از بقیه پروژهها و طرحهای دیگر بوده است».
وزیر صنایع سپس گفت: ما طرفدار کاهش تعرفه در هیچ موردی نیستیم تا زمانی که شرایط فراهم شود. لذا در بحث چادر مشکی هم مخالف بودیم اما از آن طرف وزارت بازرگانی پیشنهادی ارائه کرد و از ما تضمین خواستند مبنی براینکه تا ۶ ماه آینده ظرفیت تولید ۲۰میلیون متر چادر مشکی در کشور ایجاد شود. ما هم دیدیم نمیتوانیم این تضمین را به آنها بدهیم.
وزیر در ادامه خاطرنشان کرد: البته در ازای کاهش تعرفه چادر مشکی ما یک مصوبه تاریخی از هیات دولت گرفتیم مبنی بر اینکه برای تولیدکنندگان داخلی در ازای کاهش تعرفه واردات مابهالتفاوت آن به عنوان سوبسید در نظر گرفته شود و به آنها پرداخت شود. بنابراین نگرانی در این ارتباط وجود ندارد.
وزیر صنایع و معادن در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد در مورد اینکه تولیدکنندگان داخلی میگویند پرداخت سوبسیدهای دولتی مانند جوایز صادراتی ممکن است تا چند سال طول بکشد، گفت: ما سعی میکنیم تلاش کنیم یارانهها به موقع به دست تولیدکنندگان برسد.
عالیترین مقام صنعتی کشور در عین حال اعلام کرد: دولت به این نتیجه رسیده است که اگر تولید چادر مشکی در کشور به ۵۰ درصد نیاز بازار مصرف برسد، تعرفه واردات آن را تغییر بدهد.
وزیر صنایع و معادن در مورد تکلیف تولید گوشی تلفنهمراه نیز گفت: تعرفههای SKD، CKD و CBU واردات گوشی تلفنهمراه مناسب است و اینکه برخی میگویند تعرفه SKD بالا است، منطقی نیست. چون هدف ما تولید گوشی به صورت SKD نیست. وزیر گفت: تولید باید به صورت CKD باشد.
طهماسبی در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد درباره اینکه «اگر امسال گوشی تلفنهمراه در کشور تولید نشود تکلیف چیست» گفت: اتفاق خاصی نمیافتد. فقط شرکتهایی که قرار بود این پروژه را به سرانجام برسانند، خودشان ضرر میکنند. وی تصریح کرد: ما در دولت منافع درازمدت کشور و صنعت را مدنظر داریم.
وزیر صنایع و معادن در ادامه گفت: تعرفه واردات کالا در سال آینده تغییر زیادی نخواهد کرد و متوسط نرخ تعرفهها در بودجه بین ۱۱-۷/۱۰درصد خواهد بود.
وزیر صنایع و معادن در مورد فشارهایی که آمریکا بر وامهای خارجی طرحهای صنعتی وارد میکند نیز گفت: تلاش ما این است که منابع ارزی کشور در قالب سبد ارزی در نظر گرفته شود. وی افزود: اگر مبادلات ارزی کشور به جای دلار با یورو انجام شود، بهتر است زیرا بخش صنعت عمده خریدش را به یورو انجام میدهد اما سیستم بانکمرکزی بر مبنای دلار تنظیم شده است و این باعث میشود نوسانات ارزش یورو بیشتر از دلار باشد.
طهماسبی خاطرنشان کرد: ما امیدواریم امسال بتوانیم یک کار انقلابی بکنیم و بودجه را براساس واحد پولی کشور خودمان یعنی ریال طراحی کنیم.
وزیر صنایع و معادن آخرین وضعیت معدن انگوران را به شرح زیر توصیف کرد: مباحثی در مورد مقصر بودن بهرهبردار این معدن در مورد ریزش دیواره آن مطرح شده که بهتر است وارد آن نشویم. به هر حال معدن انگوران به خاطر بهرهبرداری غلط از آن دچار ریزش شد که اگر پیشبینیهای لازم انجام نشده بود حتی ممکن بود تلفات جانی هم داشته باشد.
در حال حاضر هم بهرهبرداری از طرف دیگر معدن انگوران شروع شده است، ضمن اینکه آنقدر ذخایر خاک داریم که به تولیدکنندگان روی تحویل دهیم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
طهماسبی در مورد آتشسوزی پژو ۲۰۶ که چند روز پیش و به دنبال آتشسوزیهای مکرر پژو ۴۰۵ اتفاق افتاد نیز گفت: بحثها در مورد آتشسوزی پژو به نظرم منطقی نیست. این آتشسوزیها هرگز صدمه جانی نداشته است.
وزیر با بیان اینکه آتشسوزی قبلا در پژو ۴۰۵ بوده و اکنون به پژو ۲۰۶ تعمیم داده شده تاکید کرد: در مورد این مساله نباید تا قبل از اعلام نظر کارشناسی اظهار نظر کرد.
وزیر صنایع و معادن گفت: اگر کارشناسان کمیته پیگیری تشخیص دهند عامل آتشسوزی پژو نقص در سیستم خودرو بوده ما خط تولید را تا اصلاح نهایی متوقف میکنیم و برخورد خواهیم کرد.
وزیر صنایع و معادن افزود: پیشبینی میکنیم بخش صنعت امسال بین ۸ تا ۹درصد رشد ارزش افزوده را تجربه کند.
طهماسبی علت فاصله داشتن این رقم را با رشد ۱۱درصدی که در برنامه چهارم پیشبینی شده بود، به خاطر عدم تحقق رشد ۵/۲درصدی از طریق بهرهوری عوامل تولید دانست.
طهماسبی با اشاره به اینکه تعیین متوسط تعرفه در چارچوب سیاستهای کلان بودجه از وظایف دولت است گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی نرخ متوسط تعرفه را برای سال آینده ۷/۱۲درصد پیشنهاد داده است، اما ما معتقدیم این امر محقق نخواهد شد. وی بر برخورد منطقی با تعرفه و همچنین حمایت از بخش تولید و مصرف تاکید کرد و گفت: وزارت صنایع در مجموع با کاهش تعرفهها مخالف است زیرا این امر به تولیدکننده فشار میآورد که البته با افزایش آن هم به دلیل ضرورت حمایت از مصرفکنندگان، مخالفیم.
ارسال نظر