محمدصادق جنان‌صفت- قدرت به مثابه یک پدیده، ماهیت عمومی شناخته شده‌ای دارد. ساده‌ترین تعریف قدرت که در ضمن، فراگیرترین تعریف نیز به حساب می‌آید این است که این عنصر بر سایر پدیده‌ها اثرگذاری بیشتری دارد و می‌تواند در جهت خواسته‌های صاحب قدرت جابه‌جایی ایجاد کند. به همین دلیل است که جوان یا پیر، زن یا مرد، سیاه یا سفید، ایرانی یا مکزیکی، کشاورز یا کارگر قدرت را دوست دارد و می‌خواهد سهم بیشتری از قدرت کسب کند تا دیگران را وادار کند تن به خواسته‌های او بدهند.

عنصر قدرت پدیده‌ای نیست که به خودی خود مثبت یا منفی باشد و نوع کاربرد آن می‌تواند بد یا خوب باشد.

قدرت اما شکل‌‌های گوناگونی دارد: قدرت اقتصادی، قدرت سیاسی و قدرت اجتماعی از شناخته‌شده‌ترین انواع قدرت هستند. ویژگی قدرت‌های یاد شده این است که قابلیت تبدیل به یکدیگر را دارند و ضریب هم‌پیوندی آنها نیز بالا است.

قدرت سیاسی می‌تواند در یک فرآیند به قدرت اقتصادی تبدیل شود و قدرت اقتصادی قابلیت تبدیل به قدرت اجتماعی را دارد و... اما قدرت چگونه حاصل می‌شود؟

مدرن‌ترین و مسالمت‌آمیز‌ترین شیوه و راه موجود برای رسیدن به قدرت در دنیای امروز انتخابات است.

کسانی که می‌خواهند قدرت سیاسی و اجتماعی به دست آورند برنامه‌های خود را اعلام می‌کنند و واجدان شرایط رای دادن با تشخیص اینکه کدام برنامه برایشان فایده بیشتری دارد به صاحب و ارائه‌دهنده آن برنامه رای می‌دهند و صاحب بیشترین رای به چرخه یک نهاد انتخابی موثر، وارد می‌شود.روز جمعه ۲۴آذرماه ۱۳۸۵ در ایران انتخاب شوراهای شهر و روستا برگزار می‌شود.

در پایتخت نیز این انتخابات برگزار می‌شود و جناح‌های سیاسی‌ ائتلاف‌های خود را ارائه و کاندیداهای هر ائتلاف نیز معلوم شده است. دقت در اسامی و کارنامه کاندیداهای لیست‌های گوناگون ائتلاف‌ها، نشان می‌دهد در میان آنها یک صنعتگر، صاحب کارخانه، یک بانکدار، یک بازرگان مشهور و... وجود ندارد. چرا؟ آیا صنعتگران، بانکداران و بازرگانان به قدرت علاقه‌مند نیستند؟ آیا حضور یک فرد حقیقی صاحب صنعت در شورای پایتخت ضرورت ندارد؟ آیا در میان صنعتگران، بانکداران و بازرگانان فردی که واجد شرایط عمومی باشد و توانایی حضور در شورای پایتخت را داشته باشد وجود ندارد؟ پاسخ همه پرسش‌های یاد شده منفی است. اما این معما حل نمی‌شود، چرا؟ صاحبان قدرت اقتصادی در ایران چرا نمی‌توانند یا نمی‌خواهند قدرت خود را به قدرت اجتماعی و سیاسی تبدیل کنند؟ من که هر چه در میان نام‌ها گشتم شما را ندیدم. آیا قدرت نمی‌خواهید؟ وقتی شما قدرت ندارید، کسی به جای شما در شورای شهر می‌نشیند که نیازهای شما را نمی‌شناسد اما قدرت دارد و شما باید به او التماس کنید تا مسائل شما را بشناسد و تصمیمی نگیرد که به ضرر شما باشد.