مطمئن باشید قول‌های استانی ما قابلیت اجرا دارد

گــــروه صنعت و معدن :

مریم علیزاده- طی هفته جاری و مقارن با هفته دولت، بیش از ۸۰طرح صنعتی و معدنی به بهره‌برداری می‌رسند. این در حالی است که ارزش کل طرح‌هایی که فقط در حوزه فولاد، مس و زغال‌سنگ‌ از آنها بهره‌برداری می‌شود، بالغ‌بر ۱۵هزار میلیارد ریال است. عکس:خبرگزاری فارس

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، وزیر صنایع و معادن در مصاحبه مطبوعاتی که به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت ترتیب داده بود، با بیان این مطلب از بهره‌برداری واحد مس سونگون، فاز یک زغال‌سنگ‌ طبس، فاز ۲ کنسرسیوم فولاد مبارکه در زمینه تولید ورق گرم، واحد احیای شماره ۶ فولاد مبارکه در تولید آهن اسنفجی، طرح تکمیلی فولاد دانیلی و طرح تولید بیلت فولادی در گروه ملی فولاد در هفته دولت خبر داد.

علیرضا طهماسبی افزود: علاوه بر این طرح‌ها که در این هفته به بهره‌برداری می‌رسند، عملیات کلنگ‌زنی چند طرح صنعتی و معدنی نیز انجام می‌شود که میزان سرمایه‌گذاری آنها بالغ بر ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان برآورد شده است.

وزیر صنایع و معادن سپس به تشریح عملکرد این وزارتخانه در طول ۱۱ماه گذشته پرداخت و با بیان اینکه در بخش تولید محصولات صنعتی و معدنی عمده شاخص‌ها با رشد قابل توجهی همراه بوده‌اند، افزود: در بخش معدن، استخراج کل مواد معدنی از شهریورماه سال ۸۴ تا مردادماه ۸۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل، با ۷درصد رشد همراه بود، این در حالی است که استخراج سنگ‌آهن در این مدت ۷/۱۳درصد رشد نشان می‌دهد.

وی افزود: در بخش فلزات غیرآهنی نیز شمش روی ۵/۱۱درصد، سرب ۶/۱۰درصد و مس کاتد ۱۳درصد رشد تولید نشان می‌دهند.

طهماسبی، همچنین رشد تولید سیمان و فولاد در مدت مذکور را به ترتیب ۵/۳ و ۵/۴درصد بیان کرد.

وی در ادامه با اظهار تاسف از اینکه در تعدادی از شاخص‌ها با رشد منفی در تولید همراه بوده‌ایم، لوازم خانگی و تجهیزات مخابراتی را از جمله این محصولات ذکر کرد.

طهماسبی سپس از صادرات محصولات صنعتی و معدنی در یازده ماه ۸۵-۸۴ نسبت به ۱۱ماه ۸۴-۸۳، به عنوان یکی از بهترین نتایج عملکرد دولت در حوزه صنعت و معدن یاد کرد و با بیان اینکه صادرات محصولات صنعتی و معدنی در این مدت با ۹۹درصد رشد همراه بوده است، دستیابی به چنین نتیجه‌ای را بسیار قابل توجه دانست.

وزیر صنایع و معادن با اشاره به اهدافی که طی برنامه چهارم توسعه در بخش صادرات صنعتی و معدنی تعریف شده است، اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال‌های برنامه چهارم و اوایل برنامه پنجم صادرات غیرنفتی افزایش چشمگیر یابد.

وی با بیان اینکه این هدفی است که در وزارت صنایع و معادن به آن توجه بسیار می‌شود، افزود: امیدواریم تا پایان سال‌های برنامه چهارم صادرات غیرنفتی را به ۴۵میلیارد دلار برسانیم. وی همچنین افزود: طی این مدت ۹۰۴میلیون دلار تخصیص ارز برای واحد‌های صنعتی و معدنی داشتیم که ۷۸۰میلیون دلار آن تاکنون گشایش اعتبار شده است.

وزیر صنایع و معادن در ادامه با بیان اینکه در این مدت ۲۶۰استاندارد اجباری برای کالا‌ها تدوین شده است، افزود: در گذشته به این صورت بود که کالا فقط در کارخانه از لحاظ استاندارد بودن یا نبودن تست می‌شد، ولی در حال حاضر، هر کالا در هر نقطه کشور بازبینی می‌شود و اگر استاندارد نباشد، علامت استاندارد آن پس گرفته می‌شود.طهماسبی به اصلاح و تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی اشاره کرد و با بیان اینکه این کار، از عمده‌ترین کار‌هایی بود که در دولت نهم صورت گرفت، گفت: ما معتقدیم این سند می‌تواند پایه بسیار محکمی برای توسعه صنعتی و حتی توسعه اقتصادی کشور باشد، چرا که بسیاری از مباحث مطرح شده در این سند، مسائلی است که برای بحث کلان توسعه اقتصاد کشور با اهمیت است.وی افزود: هرچند لازم نبود که در این سند اهداف کمی را تعریف کنیم، اما ما شجاعانه اهداف کمی بخش صنعت را در این سند تعریف کردیم.وزیر صنایع و معادن سپس به طرح جامع فولاد اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته این طرح تدوین شده و کار‌هایی نیز برای اجرایی شدن آن انجام شده بود، اما ما متناسب با اهداف دولت نهم طرح جامع فولاد را از ابتدا تدوین کردیم و معتقدیم این طرح هم عملیاتی است و هم توجیه‌پذیری اقتصادی آن مناسب است.

طهماسبی با بیان اینکه در حوزه فولاد و فلزات غیرآهنی از برنامه عقب‌تریم و بسیاری از اهداف کلان تولید در بخش فولاد، آلومینیوم و مس متناسب با اهداف این برنامه عملیاتی نشده است، افزود: امیدواریم هم این عقب‌ماندگی را جبران کنیم و هم اهداف بلند پروازانه برنامه چهارم را محقق کنیم.وزیر صنایع سپس به فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور اشاره کرد و تکمیل نقشه‌های یک‌صد‌هزارم را از دستاوردهای جذب این سازمان دانست.علیرضا طهماسبی در ادامه مصاحبه مطبوعاتی در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص مصوبات استانی گفت: در سفرهای استانی طرح‌هایی را مصوب می‌کنیم که نسبت به تامین اعتبار آنها مطمئن باشیم. به عبارت دیگر در حوزه صنعت و معدن بسیار توجه کردیم که قول‌هایی بدهیم که مطمئن باشیم عملیاتی می‌شود.وی افزود: فکر نمی‌کنم مصوبه‌ای در استان‌ها در حوزه صنعت و معدن داشته باشیم که عملیاتی نباشد.

گوشی تلفن همراه وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص تولید گوشی تلفن همراه در داخل گفت: ما در این خصوص با سه شرکت داخلی تفاهمنامه امضا کردیم، نه قرارداد. علاوه‌بر این شرکت‌ها تعداد ۱۱شرکت دیگر نیز خواستار سرمایه‌گذاری در زمینه تولید گوشی تلفن‌همراه در ایران هستند و در مجموع حداقل هفت تا هشت شرکت از بین ۱۴شرکت مذکور تصمیم جدی برای تولید دارند.

وی با بیان اینکه ما در حال حاضر قصد تولید گوشی تلفن ملی را نداریم: گفت: باید درصدی از ارزش افزوده حاصل از این بخش به بازار داخل منتقل شود و در نهایت نیز همان‌طور که در زمینه تولید خودرو به صادرات سی.کی.دی دست یافتیم، در زمینه تولید گوشی تلفن همراه نیز به موفقیت خواهیم رسید و امیدواریم در آینده شاهد برند ملی در این بخش باشیم.وی در مورد برندهای گوشی تلفن همراه قابل تولید در کشور نیز گفت: این مساله را از شرکت‌های متقاضی بپرسید، من اطلاع دقیق ندارم.طهماسبی در ادامه با بیان اینکه نمی‌توان سود بازرگانی کالایی را به منظور جلوگیری از قاچاق آن به کشور در حد صفر نگه داشت، گفت: تعرفه واردات گوشی تلفن همراه به صورت اس.کی.دی نیز به زودی مشخص خواهد شد تا کار مونتاژ در کشور صورت گیرد.

واردات تیرآهن

وی در ادامه با اشاره به تشکیل کار گروهی جهت کنترل قیمت برخی محصولات فولادی و سیمان در داخل کشور گفت: میزان مصرف تیرآهن در کشور طی امسال حدود ۵/۲میلیون تن پیش‌بینی می‌شود که امیدواریم با اختصاص سوبسید به واردات این محصول و توزیع مناسب محصولات گروه ملی فولاد، این نیاز برطرف شود.

سیمان

وی در ارتباط با عدم تعیین تکلیف دولت در مورد قیمت‌گذاری سیمان نیز گفت: ما معتقدیم بهترین روش برای قیمت‌گذاری سیمان اگر درست انجام شود، عرضه آن در بورس است، اما متاسفانه افزایش قیمت‌هایی که در این فصول رخ داده، دولت را در مورد عرضه این محصول در بورس دچار تعلل کرده است.

طهماسبی افزود: وزارت صنایع و معادن طرحی را برای ورود تدریجی سیمان به بورس ارائه داده، اما دولت تصمیم گرفته تا زمانی که قیمت سیمان در فصول اوج مصرف، افزایش پیدا کرده، فعلا در مورد عرضه سیمان در بورس تصمیم‌گیری نکند.

تحریم

وی در مورد پیش‌بینی تحریم احتمالی ایران در بخش صنعت و معدن کشور نیز اظهار داشت: در خصوص تحریم، پیش‌بینی را انجام داده‌ایم، اما چون بسیاری از واحد‌های بخش صنعت و معدن کشور خصوصی و یا نیمه خصوصی هستند، نمی‌توانیم پیش‌بینی‌های خیلی جزئی‌تری را در این مورد انجام دهیم.

نمره ۱۷

طهماسبی در پاسخ به سوالی در مورد میزان رضایت خود از عملکرد بخش صنعت و معدن کشور، گفت: اظهارنظر در مورد عملکرد خودم را به رییس‌جمهور واگذار می‌کنم، اما به عملکرد وزارت صنایع و معادن نمره ۱۷ تا ۱۸ می‌دهم.

ایدرو وایمیدرو به زودی گزارش می‌دهند

در ادامه مصاحبه برخی از خبرنگاران از این که رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران مصاحبه مطبوعاتی برای خبرنگاران ترتیب نمی‌دهند اظهار نارضایتی کردند که وزیر صنایع و معادن قول مساعد داد تا این موضوع را پیگیری کند.