تلاش برای بررسی و برطرف کردن چالش‌های موجود در زمینه جذب سرمایه‌ها در کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) ضروری است.

به گزارش ایسنا، محمد تقی کره‌ای، رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشفات معدنی ایران، در نشست روسای سازمان‌های زمین‌شناسی اکو با تاکید بر لزوم گسترش روابط معدنی و صنعتی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) اظهار کرد: به ازای هر هزار‌دلار سرمایه‌گذاری که به منظور تولید اطلاعات صورت می‌گیرد، بیش از ۱۰۰‌دلار برای نگهداری این اطلاعات مورد نیاز است. وی با بیان این که پیش از ایران سه کشور توسعه یافته نیز به ایجاد مراکز اطلاعاتی گسترده در حیطه علوم زمین توجه ویژه‌ای داشته‌اند گفت: با این حال، اقدامات ایران در این زمینه استقبال کشورهای مختلف برای راه‌اندازی چنین مراکزی توسط ایران را به همراه داشته است که اجرای طرح‌های زیربنایی بانک اطلاعاتی علوم زمین توسط ایران در آمریکای جنوبی از آن جمله است.

وی گفت: هم‌اکنون سازمان زمین‌شناسی ایران در برخی از مجامع علمی بین‌المللی علوم زمین مانند کمیسیون نقشه‌های زمین‌شناسی دنیا و اتحادیه بین‌المللی علوم زمین از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و انجام برخی امور مانند تهیه نقشه سایز موتکتونیک از فعالیت‌های محول شده به ایران است. وی همچنین با تاکید بر لزوم بررسی و حل چالش‌های موجود بر سر راه جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی کشورهای عضو اکو خاطرنشان کرد: تشکیل کمیته‌های منطقه‌ای با هدف به‌کارگیری تجربیات موفق کشورهای پیشرو، نقش موثری در ایجاد مراکزی توانا برای ورود به بازارهای جهانی خواهد داشت.

وی تشکیل کمیته‌های تخصصی زمین‌شناسی دریایی، آب، زیست محیطی، پزشکی، لرزه زمین، ساخت و مخاطرات زمین‌شناسی را از جمله نیازهای کشورهای عضو اکو عنوان کرد و افزود: اجرای طرح‌های زمین‌شناسی و اکتشافی در نواحی مرزی کشورهای عضو ابزار مناسبی در جهت تبادل اطلاعات و تامین نیاز کشورهای همسایه خواهد بود.

آقایارنور خورشید، دبیر کل اکو نیز در این نشست، با بیان این‌که مسوولیت توسعه علوم زمین‌شناسی در بین کشورهای عضو اکو به ایران داده شده است، گفت: ایران به عنوان مدیر پروژه ایجاد علوم زیربنایی زمین‌شناسی انتخاب شده و قرار است اطلاعات مورد نظر در این زمینه را تا پایان سپتامبر ۲۰۰۷ تهیه و ارائه کند.