مجید عباسپور گفت: خودداری بانک‌های اروپایی از ارائه فاینانس به پروژه‌های نفتی ایران و به دنبال آن، کاهش حضور شرکت‌های خارجی، موجب تاخیر در اجرای پروژه‌های صنعت نفت و گاز می‌شود.

مشاور رییس مجمع تشخیص مصلحت در زمینه انرژی در گفت‌و‌گو با مهر گفت: براساس آمار برآورد شده، ایران طی برنامه چهارم توسعه و ابتدای برنامه پنجم توسعه به ۳۰‌میلیارد دلار نیاز دارد که این رقم بسیار بالا است. مجید عباسپور افزود: نکته مهم این است که به دنبال عدم ارائه فاینانس از سوی بانک‌های خارجی، شرکت‌های پیمانکاری خارجی نیز حضور خود را در اجرای پروژه‌های نفت و گاز ایران کاهش می‌دهند که این امر خود لطمه زیادی به پروژه‌های نفتی وارد می‌کند.

وی تصریح کرد: حتی اگر گفته شود ایران می‌تواند از منابع داخلی نسبت به تامین پروژه‌ها اقدام کند باز هم اجرای پروژه‌ها با مشکل مواجه خواهد شد. زیرا شرکت‌های پیمانکار بزرگ خارجی ترجیح می‌دهند از طریق فاینانس یکی از بانک‌های خارجی در پروژه‌های ایران حضور یابند.

عباسپور با بیان اینکه بانک‌های اروپایی در فاینانس پروژه‌های ایرانی تحت فشار هستند، افزود: ایران باید در چنین شرایطی منابع دیگری غیر از بانک‌های اروپایی بیابد اما از آنجا که گزینه‌های مختلفی پیش روی ندارد باید بتواند تعامل خود را با سرمایه‌گذاران و دیگر منابع تامین‌کننده اعتبار افزایش دهد.

وی گفت: به عبارتی دیگر تعامل و گفت‌وگو با شرکت‌های پیمانکار عمومی و منابع تامین‌کننده اعتبار مهمترین راه حل است زیرا بخشی از منابع ایران همانند میدان پارس جنوبی مشترک بوده و کشور رقیب در حال برداشت مداوم از این میدان است و ایران نباید در این باره تعلل کند.