صنایع معدنی شاخص‌های صنعت را ارتقا دادند

گروه صنعت و معدن- رشد شاخص‌های بخش صنعت و معدن در سال گذشته در اختیار صنایع معدنی قرار گرفت.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن با اعلام این خبر گفت: در سال ۸۵ تعداد جوازهای صادرشده با ۸/۱۹درصد، سرمایه‌گذاری در جوازهای تاسیس با ۳۱درصد و اشتغال در بخش صنعت و معدن با ۹/۱۹درصد رشد همراه شد که تمامی آنها مربوط به صنایع معدنی است. محمدرضا مس‌فروش همچنین اظهار داشت: سرمایه‌گذاری در بخش کانی‌های غیرفلزی و فلزات اساسی از رشد ۷/۲۱درصد برخوردار شد.

مدیر کل صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن، با اشاره به وضعیت صنعت در سال گذشته، از رشد ۲۳ کالای منتخب صنعتی کشور (به استثنای یک مورد) در سال ۸۵ خبر داد.

به گزارش ایلنا، مس فروش، که در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه سیمان مجد خواف سخن می‌گفت، تصریح کرد: در سال ۸۵ از مجموع ۲۳ کالای منتخب صنعتی کشور به استثنای یک مورد، تماما رشد نشان داده است.

مهندس مس فروش، اهمیت و نقش سیمان در رشد و شکوفایی اقتصاد کشور را یادآورشد و با اشاره به مدت زمان تکمیل پروژه سیمان خواف که ۳۶ ماه اعلام شده است، افزود: ۳۶ ماه دیگر در تکمیل پروژه‌‏های عمرانی رکورد محسوب نمی‌‏‌‏شود، باید به سمت تکمیل پروژه در ۵/۲۴ ماه نزدیک شویم.وی ادامه داد: تردید ندارم که این پروژه کمتر از ۳۰ ماه به پایان می‌‏رسد، چراکه مواد اولیه تولید سیمان در این شهرستان به طور طبیعی یافت می‌‏شود، بنابراین باید از این فرصت برای افزایش سرعت در کار استفاده شود.

مهندس مس فروش، در ادامه سخنانش در این مراسم با اشاره به آمار تولید سیمان در سال ۸۵، گفت: در سال ۸۵ تولید سیمان ۳۵میلیون و ۳۰۰هزار تن در سال بود که این رقم در سال ۸۶ به ۴۲میلیون و ۵۰۰هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: با توجه به این که آمار رسمی از سازمان مدیریت از افزایش ۱۵درصدی مصرف سیمان در سال ۸۶ حکایت دارد، اما تولید این کالای صنعتی هم اکنون در شرایط مطلوبی قرار دارد.

وی افزود: امیدواریم در افق سندچشم‌‏انداز به تولید ۱۵۰میلیون تنی سیمان در سال رسیده و ظرفیت‌‏سازی را نیز به سقف ۱۷۹میلیون تن برسانیم.

وی تاکید کرد: انتظار داریم در سال پایانی برنامه چهارم توسعه، ظرفیت‌‏سازی برای تولید سیمان به ۷۲میلیون تن و تولید سیمان به ۶۰میلیون تن افزایش یابد.

مس فروش، با اشاره به نقش سیمان در عمران و آبادانی کشور گفت: هم‌اکنون مصرف سیمان به ازای هر یک نفر ۴۷۲کیلوگرم است که در نظر داریم در سال پایانی برنامه چهارم این رقم را به ۸۰۰کیلوگرم افزایش دهیم تا عمران و آبادانی در کشور در حد انتظارات توقعات باشد.

همچنین سجادیان، نماینده مردم خواف و رشتخوار نیز در ادامه مراسم کلنگ‌زنی کارخانه یک‌میلیون تنی سیمان مجد خواف در سخنانی به پیگیری‌‏های وزیر صنایع برای تخصیص ارز برای تکمیل پروژه سیمان مجد ظرف اشاره و اظهار امیدواری کرد که این پروژه بتواند به اشتغالزایی و حل معضل بیکاری در این شهرستان کمک کند.

رشد ۳۹درصدی سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن

به گزارش روابط‌‌عمومی وزارت صنایع و معادن، طی سال ۸۵ بیش از ۶هزار و ۷۲۸فقره پروانه بهره‌برداری با سرمایه ثابت مندرج در پروانه به میزان ۷۶هزار و ۸۰۰میلیارد و ۷۰۰میلیون ریال صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد ۷/۱۱درصد و در میزان سرمایه‌گذاری از ۲/۳۹درصد رشد برخوردار بوده است.

در این مدت محصولات کانی غیرفلزی با رشد ۶/۲۵درصد بالاترین سهم از لحاظ تعداد و محصولات شیمیایی با رشد ۵/۲۵درصدی بیشترین سهم از میران سرمایه‌گذاری را دارا بوده‌اند. همچنین بیشترین تعداد واحدهای بهره‌برداری شده به ترتیب در استان‌های گیلان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی قرار داشتند.

بنابراین گزارش فعالیت‌های معدنی در سال مورد بررسی مشتمل بر صدور یک‌‌هزار و ۵۴۹فقره پروانه اکتشاف، ۵۲۸فقره گواهی کشف، ۵۹۵فقره پروانه بهره‌برداری و ۶۲۹فقره اجازه برداشت بوده و سرمایه‌گذاری ثابت انجام شده در معادن به بهره‌برداری رسیده در سال ۸۵ بالغ بر یک‌‌هزار و ۴۴۸میلیارد ریال بوده است.

در این گزارش آمده است بیشترین پروانه اکتشاف در استان‌های خراسان رضوی، کرمان و آذربایجان غربی بوده و بیشترین گواهی کشف در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان غربی، اصفهان و یزد صادر شده است. براساس گزارش مذکور در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان غربی بیشترین تعداد پروانه بهره‌برداری صادر شده است. روابط عمومی وزارت صنایع و معادن در ادامه گزارش عملکرد بخش صنعت و معدن طی سال ۸۵ می‌افزاید: طی این مدت تعداد ۷هزار و ۱۸۶قرارداد با متقاضیان ایجاد واحد در شهرک‌های صنعتی منعقد شده و در مجموع ۲هزارو ۸۳۲هکتار زمین صنعتی به متقاضیان واگذار شده است. همچنین دو مرکز کسب و کار و خدمات فناوری و ۲۵۶واحد کارگاهی با رشد ۱۲درصدی نسبت به سال گذشته ایجاد شده است.

همچنین طی سال ۸۵ تعداد ۵۹۷فقره استاندارد ملی تدوین و تجدیدنظر شده و تعداد یک‌هزار و ۸۱۸فقره پروانه‌های کاربرد علامت استاندارد جدید صادر شده است. علاوه‌ بر این، مجموع گواهی واردات طی مدت زمان مذکور ۵۴هزار و ۴۳۳فقره و گواهینامه صادراتی ۲۳هزار و ۱۵۵ فقره بوده است.