اکبر ترکان در گفتوگو با رویتر یادآور شد:
دشواریهای تامین مالی طرحهای نفت و گاز
در حالی که عبدالمحمد دلپریش، مدیر برنامهریزی شرکت ملی نفت ایران میگوید برای افزایش ظرفیت تولید یکمیلیون بشکه نفت در روز نیازمند ۱۰۰میلیارد دلار سرمایهگذاری هستیم، اکبر ترکان، مدیر عامل شرکت ملی نفت و گاز پارس خبر داده است که بانکهای اروپایی از ارائه فاینانس به ایران خودداری میکنند.
تامین سرمایه ارزی و همچنین کشاندن پای شرکتهای غولپیکر نفتی به ایران برای توسعه صنعت نفت وگاز و پتروشیمی یک ضرورت اجتنابناپذیر است و هر روزی که این کار به تاخیر بیفتد جبران آن سختتر میشود.
در حالی که عبدالمحمد دلپریش، مدیر برنامهریزی شرکت ملی نفت ایران میگوید برای افزایش ظرفیت تولید یکمیلیون بشکه نفت در روز نیازمند ۱۰۰میلیارد دلار سرمایهگذاری هستیم، اکبر ترکان، مدیر عامل شرکت ملی نفت و گاز پارس خبر داده است که بانکهای اروپایی از ارائه فاینانس به ایران خودداری میکنند. ترکان به رویتر گفت: به علت فشارهای آمریکا، بانکهای اروپایی حاضر به ارائه فاینانس به شرکتهای ایرانی نیستند و به همین دلیل برای تامین مالی پروژههای نفت و گاز مجبور به تاسیس صندوق سرمایهگذاری در بحرین یا دبی هستیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی اظهار داشت: ایران قصد دارد به منظور دور زدن تحریمهای بانکی آمریکا، صندوق سرمایهگذاری در خارج از کشور ایجاد کند تا از طریق این صندوق هزینه پروژههای عظیم پارس جنوبی را تامین کند.
ترکان با بیان این که احتمالا ایران صندوق سرمایهگذاری فوق را در بحرین و دبی که مراکز مالی منطقه هستند تاسیس خواهد کرد، افزود: با این اقدام دیگر چنین صندوقی تحت تحریم قرار نخواهد گرفت.
وی اضافه کرد: تاسیس این صندوق به تایید نهایی دولت نیاز دارد، اما مطمئنم که صندوق سرمایهگذاری پارس جنوبی، طی یک ماه تاییدیه رسمی دولت را به دست خواهد آورد.
وی از امتناع بانکهای اروپایی از اعطای فاینانس جدید به ایران خبر داد و گفت: فشارهای آمریکا اکنون به شرکتهای نفتی توتال و استاتاویل نیز رسیده است و رویال داچ شل و توتال که از سرمایهگذاران در ایران هستند، علنا اعلام کردهاند نگرانیهای سیاسی میتواند هرگونه طرح سرمایهگذاری جدید را تحت تاثیر قرار دهد.به گزارش رویتر، طرح تاسیس صندوق سرمایهگذاری پس از کنار کشیدن بانک سوشیته جنرال فرانسه از تامین مالی فازهای ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی مطرح شد.
ترکان در این زمینه گفت: پس از کنار کشیدن سوشیته جنرال، دولت ۷۲۰میلیون دلار از حساب ذخیره ارزی برای این فازها اختصاص داد اما این پروژه به رقمی معادل ۵میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد.
ترکان همچنین اعلام کرد که قرارداد ۲۵میلیارد دلاری ایران با شرکت ملی نفت فراساحل چین در اواخرماه آگوست به امضا خواهد رسید. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویتر، مدیر برنامهریزی شرکت ملی نفت ایران گفت برای افزایش تولید نفت ایران به میزان یکمیلیون بشکه در روز به ۱۰۰میلیارد دلار سرمایهگذاری در ایران نیاز است.
عبدالمحمد دلپریش اکتشاف گسترده، توسعه بیشتر میادین نفتی، تزریق گاز به چاهها و واردات تکنولوژیهای پیشرفته را از جمله اقدامات لازم برای افزایش تولید نفت ایران به پنجمیلیون بشکه نفت در روز برشمرد.
وی افزود: برای تحقق این هدف به مشارکت شرکتهای خارجی نیازمند هستیم و رقم ۱۰۰میلیارد دلار حداقل مبلغی است که در این زمینه پیشبینی میشود.
براساس این گزارش ایران دومین دارنده منابع نفت و گاز در جهان است و از همین رو شرکتهای خارجی تمایل بسیاری برای فعالیت در ایران دارند اما فشارهای آمریکا و شرایط مندرج در قراردادهای بیع متقابل از جمله موانع حضور گسترده شرکتهای خارجی در میادین نفت و گاز ایران هستند.
ارسال نظر