سیاست دولت نهم همکاری نزدیک با تشکل‌های غیردولتی بخش صنعت و معدن است. به گزارش ایسنا، علیرضا طهماسبی، در مراسم افتتاحیه خانه صنعت و معدن استان اصفهان با اشاره به این که رییس‌جمهور کمک کرد تا مشکلات مزمن بخش صنعت و معدن که در سال‌های گذشته به وجود آمده بود، رفع شود تصریح کرد: امروزه در کشور برخی افراد به نام کارشناس، کار‌هایی انجام می‌دهند که می‌خواهند به دولت ضربه بزنند و این گونه افراد تنها در جهت منافع اشخاص خاصی و یا حزب خاصی قدم برمی‌دارند.

وی با اشاره به این که آینده صنعت در ایران بسیار درخشان است، درباره اسناد قرارداد‌هایی که در گرو بانک‌هاست اظهار کرد: این اتفاق‌ها قبلا افتاده است و هیچ ربطی به دولت نهم ندارد و در بقیه استانها نیز به این مشکل برخورد کرده‌ایم، دوستان قول‌هایی دادند که حتی شورایی نیز تشکیل شود و اسناد را به بانک دیگری انتقال دهند ولی به خاطر مسائل موجود و فشار‌های ایجاد شده روی دیگر بانک‌ها به خاطر قطعنامه‌ها، صلاح دیدند این انتقال صورت نگیرد.

وی تصریح کرد: تبلیغات محصولات خارجی در سراسر کشور باعث ضربه زدن به صنعت و اقتصاد داخلی است لذا ما نیز باید همانند فرانسوی‌ها و کره‌ای‌ها جنس داخلی بخریم و اجناس کشورمان را گران‌تر بفروشیم.

وزیر صنایع و معادن افزود: در سال گذشته نرخ سود بانکی را دو‌درصد کاهش دادیم و چنانچه رشد روزافزون۵۰‌درصدی در سپرده‌های کوتاه مدت داشته باشیم، سیستم بانکی خصوصی و دولتی از اعطای وام‌های درازمدت به بخش‌های تولیدی خودداری کرده و به بخش کوتاه‌مدت اعطا می‌کند که باعث تورم می‌شود.

وی با بیان این که در سال آخر دولت هشتم رشد نقدینگی ۳۱‌درصد و تورم ۲/۱۵‌درصد بود گفت: اما امسال رشد نقدینگی ۳۹‌درصد تورم ۶/۱۳‌درصد بود. وی تصریح کرد تمام کسانی که دولت نهم را نقد می‌کنند، نمی‌توانند فرمولی برای رشد نقدینگی و تورم در درازمدت ارائه دهند.

وی با اشاره به این که دولت برای حمایت از تولید قاطعانه پشت این قضایا ایستاده و معتقدیم تورم پدیده بسیار مذمومی‌ است گفت: عامل تورم‌زا، نوع استفاده از پول است و دست تولیدکننده در فاکتور‌های اصلی اقتصاد کوتاه است و حل مشکل بدهی معوقه شرکت‌ها نیز دچار حلقه بی پایان در دولت‌های گذشته است.

وزیر صنایع و معادن با اشاره به این که بسیاری از تجهیزات وارد شده به خصوص در بخش سیمان قابل ساخت در کشور است اظهار کرد: بسیاری از معدن‌کاران به کارخانه‌های تولید سنگ داخل، ماده اولیه نمی‌دهند و آنها را به خارج صادر می‌کنند اما معتقدیم باید نظام اقتصادی کشور از تولیدات حمایت کند که باعث ارزش افزوده شود اما سر و صدا و جنجال آفرینی در این بخش توسط واسطه‌ها، دلالان و رانت‌خواران موجب کاهش موفقیت می‌شود.