گروه صنعت و معدن: تولیدکنندگان سیم و کابل در کشور رو به ورشکستگی هستند و بیشتر آنها حداکثر با ۲۰درصد ظرفیت تولید خود، به فعالیت می‌پردازند. عبدالحسین بازرگان، رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب گفت: چشم‌انداز کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی مثبت است، به شرط این‌که بانک‌ها نیز در گرفتن وثیقه‌ها زیاده‌روی نکنند.

وی افزود: در حال حاضر بانک‌ها برای دادن تسهیلات، وثیقه‌های سنگینی مانند سند کارخانه از تولیدکننده درخواست می‌کنند که این موضوع به مشکلی بزرگ برای تولیدکنندگان تبدیل شده است.

وی با اشاره به این‌که عمده تقاضای خرید سیم و کابل در کشور از سوی شرکت مخابرات و برق‌های منطقه‌ای صورت می‌گیرد، توضیح داد: متاسفانه اخیرا این دو شرکت، خرید این محصولات را از کارخانه‌های تولیدکننده قطع کرده‌اند؛ ضمن این‌که قراردادهای امضا شده بین تولیدکنندگان و این دو شرکت نیز یک‌طرفه هستند.

بازرگان افزود: در قراردادهای بسته شده چنانچه تولیدکننده در تحویل جنس تاخیر کند با جریمه مواجه می‌شود، در حالی‌که هم‌اکنون شرکت مخابرات و برق‌های منطقه‌ای حدود ۱۳۰‌میلیارد تومان به تولیدکنندگان سیم و کابل بدهکارند و هیچ جریمه‌ای نیز پرداخت نمی‌کنند.

او با بیان این‌که در قراردادها باید منافع دو طرف برابر باشند، خاطرنشان کرد: متاسفانه هم‌اکنون حجم کابل‌های تقلبی در بازار افزایش زیادی یافته که لطمه جبران ناپذیری نیز به تولیدکنندگان زده است. بازرگان اذعان کرد: به‌‌رغم وجود مس در بورس و شناور بودن قیمت آن، اما در قراردادها قیمت آن شناور در نظر گرفته نمی‌شود.