پوشاک خارجی در بازار گران شد

افزایش تعرفه واردات پوشاک از ۷۰ به ۱۰۰‌درصد در سال گذشته، قیمت پوشاک خارجی را در بازار افزایش داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت بازرگانی اعلام کرده که تعرفه‌های گمرکی در سال‌جاری افزایش نمی‌یابند و معیار کار همان کتاب تعرفه‌ سال ۸۵ خواهد بود. در اردیبهشت سال گذشته، تعرفه واردات یک‌هزار و ۴۰ قلم کالای مربوط به بخش صنعت، از ۵ تا ۷۰‌درصد افزایش یافت. این تعداد کالا ۱۷‌درصد از کل کالاهای تولیدی را شامل می‌شدند.

بیشترین افزایش تعرفه مربوط به صنایع نساجی و پوشاک، صنایع غیرفلزی، صنایع الکتریکی و فلزی از جمله لوازم خانگی، صنایع ماشین‌سازی و نیروی محرکه و صنایع معدنی بود.

هم‌اکنون میزان تعرفه‌های موجود در بخش واردات کالا از ۴ تا ۱۴۰‌درصد است. این در حالی است که دیوار گمرکی و افزایش بخشی از ارتفاع آن در سال ۸۵، باعث شد تا درآمد گمرک از محل واردات کالا از ابتدای سال ۸۵ تا هفته‌‌های پایانی این سال، معادل ۳/۳‌درصد رشد پیدا کند. در مقابل، قاچاق کالا به داخل در این مدت ۱۵‌درصد کاهش یافت.

افزایش تعرفه به نفع صنعت نساجی و پوشاک ‌

به رغم افزایش قابل توجه تعرفه پوشاک، واردات غیررسمی و ارزان قیمت آن در جریان است که نشان دهنده وجود کشش در داخل برای این نوع اجناس است.

برخی از فروشنگان لباس در بازار تهران می‌گویند: کیفیت پایین برخی پوشاک ایرانی از عوامل اصلی برای جذاب بودن خرید پوشاک خارجی توسط مشتریان ایرانی است. رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران نیز در این باره گفته است: افزایش تعرفه واردات پوشاک به نفع صنعت نساجی و پوشاک کشور است. با افزایش تعرفه واردات پوشاک شاید در مقطع کوتاهی نوسانات قیمت به وجود آید اما در نهایت به صنعت داخلی پوشاک کمک شایانی خواهد شد. شیرازی ۷۰‌درصد پارچه پوشاک زنانه را وارداتی دانسته و عنوان کرده است که قیمت بالای پارچه‌های وارداتی به افزایش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی منجر می‌شود.

گران شدن پوشاک خارجی در بازار تهران

در این روزها با مراجعه به برخی از بازارهای شهر تهران می‌توان تاثیر افزایش ۳۰‌درصدی تعرفه واردات پوشاک خارجی را حس کرد.

صاحبان بازارهایی چون فردوسی و کویتی‌ها در خیابان جمهوری و بازارهای شهرک غرب و ونک، همگی علت گرانی پوشاک خارجی را وضع تعرفه ۱۰۰‌درصدی می‌دانند. کسبه این بازارها معتقدند که دولت قصد دارد با وضع تعرفه بالا برای پوشاک خارجی از ورود البسه خارجی که در داخل نیز تولید می‌شود جلوگیری کند. البته برخی از کسبه نیز علت افزایش ۳۰درصدی تعرفه پوشاک را مبارزه با ورود و فروش لباس‌های نامتعارف خارجی بیان می‌کنند. مهدی یکی از فروشندگان لباس در بازار فردوسی می‌گوید: در حال حاضر فروشنگان به جای واردات لباس از جنوب کشور، به ترکیه سوق پیدا کرده‌اند. چرا که با افزایش تعرفه، قیمت نهایی البسه خارجی بسیار گرانتر شده است. وی می‌افزاید: پیش از افزایش تعرفه به عنوان مثال هزینه واردات هر کیلو لباس ۹‌هزار تومان بود که اکنون به ۱۲‌هزار تومان رسیده است.