برای نخستین بار در کشور، با بهره‌گیری از روش احیای مستقیم قائم۲، تولید آهن اسفنجی به دو برابر افزایش یافت. مهندس قوچانی، مدیرعامل شرکت مهندسی قائم سپاهان، با اشاره به چگونگی ساخت واحد تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم قائم۲ گفت: در آذرماه ۱۳۷۳ ساخت واحد احیای مستقیم قائم ۲ با ظرفیت اسمی ۶۰۰هزار تن در سال اغاز شد و پس از نصب کامل تجهیزات در مردادماه ۷۵ این واحد به طور موقت راه‌اندازی شد، اما به دلیل بروز اشکالاتی در راه‌اندازی طرح و کمبود آموزش و دستورالعمل‌های بهره‌برداری، این واحد به طور موقت متوقف شد. پس از آن، سرانجام شرکت مهندسی قائم سپاهان وابسته به شرکت مجتمع صنایع و معادن احیای سپاهان، در نیمه دوم سال ۷۵ بهره‌برداری از این واحد صنعتی را به عهده گرفت و تولید آهن اسفنجی برای واحدهای فولادسازی را در دستور کار خود قرار داد.

وی با اشاره به اینکه این محصول در تمام واحدهای فولادسازی اعم از فولادسازی ذوب‌آهن اصفهان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و واحدهای ریخته‌گری مصرف می‌شود اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ در پی گسترش درخواست‌های مشتریان، همچنین تحقق اهداف شرکت که همانا دستیابی به ظرفیت اسمی بود طرح‌های توسعه در این واحد تولیدی به طور جدی آغاز شد و در زمینه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری سرمایه‌گذاری لازم انجام پذیرفت. نخستین مجری طرح تولید آهن اسفنجی به روش قائم۲ در کشور، در خصوص میزان استفاده از پیمانکاران داخلی گفت: خوشبختانه تمام عملیات طرح توسعه فاز اول این واحد به همت کارشناسان داخلی و به خصوص پرسنل تلاشگر و سخت‌کوش شرکت مهندسی قائم سپاهان و نیز شرکت مهندسی بین‌المللی طرح گستر وابسته به شرکت مجتمع صنایع و معادن احیای سپاهان با حمایت مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان انجام شده است. قوچانی درباره میزان تولیدات این شرکت گفت: پس از اجرای موفقیت‌امیز فاز اول طرح توسعه هم‌اکنون با توان بالا در حال بهره‌برداری و تولید محصول هستیم. باید اضافه کنم که پس از اجرای فاز اول طرح توسعه واحد احیای مستقیم قائم ۲، بسترهای فنی لازم برای تولید گاز احیایی بیشتر در راکتور، که مهم‌ترین مولفه در افزایش تولید است مهیا و درواقع بخش گسترده‌ای از گلوگاه‌های موجود از جمله فشار بالای سیستم و دمای بیش از اندازه محصول تولیدی کنترل شد که پس از انجام موفقیت‌امیز تست ظرفیت با فرآیند جدید، کسب رکورد تولید سه هزار و ۲۱۱تنی آهن اسفنجی در فروردین‌ماه ۸۶ میسر شد.

وی افزود: تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم قائم۲ یکی از روش‌های تولید فولاد است که مزیت عمده آن نسبت به دیگر روش‌ها، عدم استفاده از ریفرمر و کاتالیست و درنتیجه وابستگی کمتر به خارج و درواقع بومی کردن این صنعت با استفاده از گاز طبیعی ارزان‌قیمت و در دسترس است از دیگر مزیت‌های این روش، کاهش میل ترکیبی خود به خودی آهن تولیدی با اکسیژن هوا و درنتیجه امکان حمل و نقل ایمن‌تر آن نسبت به سایر روش‌ها و عدم نیاز به بریکت‌سازی ضمن حفظ کیفیت محصول مطابق با آخرین استانداردهای جهانی است.