کاهش حوادث معادن در سال گذشته
مدیرکل دفتر نظارت و ایمنی معادن وزارت صنایع و معادن «ارتقای ایمنی معادن» را اولویت نخست وزارت صنایع و معادن برای پرداخت تسهیلات به معدنکاران بخشخصوصی اعلام کرد. وجیها... جعفری با بیان این مطلب افزود: در سال گذشته بیشترین میزان تسهیلات ارائه شده به ارتقای ایمنی معادن اختصاص داشته که با توجه به اهمیت وضعیت ایمنی در معادن برای سال ۸۶ نیز قصد داریم بیشترین تسهیلات را در این جهت به معدنکاران بخشخصوصی ارائه دهیم. وی گفت: معادن سنگ تزیینی و زغالسنگ از نظر جذب تسهیلات برای ارتقای ایمنی در صدر جدول قرار گرفتهاند چرا که عمده حوادث معدنی منجر به فوت در این معادن رخ میدهد. جعفری تصریح کرد: هماکنون استفاده از مواد منفجره در معادن سنگهای تزیینی ممنوع است و استخراج از این معادن با استفاده از سیم برش الماسه و سایر روشهای غیرانفجاری دیگر صورت میگیرد و تنها در موارد خاص با تایید کارشناسان، مجوز استفاده از روش انفجار در این معادن صادر میشود.
استفاده از جرثقیل در معادن سنگ تزیینی اجباری میشود
جعفری گفت: در حال حاضر، معادن سنگهای تزیینی از بولدوزر برای جابهجایی سنگها در معدن استفاده میکنند که این موضوع در مواردی منجر به ایجاد حادثه در معادن شده است و وزارت صنایع و معادن برای ارتقای ایمنی، بهینهسازی حملونقل و بالا بردن کیفیت استخراج در معادن سنگهای تزیینی به بهرهبردارانی که از جرثقیل به جای بولدوزر در معادن مربوطه استفاده کنند تسهیلات ارائه خواهد داد. وی افزود: به همین منظور بخشنامهای تشویقی برای استفاده از جرثقیل به کلیه معادن سنگهای تزیینی کشور ابلاغ خواهد شد تا زمینههای لازم برای اجباری شدن استفاده از جرثقیل در اینگونه معادن آماده شود.
حوادث معدنی کشور کاهش مییابد
جعفری در گفتوگو با «معدن و توسعه» خاطرنشان کرد: در سال ۸۵، حوادث منجر به مرگ معدنچیان در معادن کشور کاهش یافته و این سال نسبت به سالهای گذشته از لحاظ ایمنی وضعیت مناسبی را داشته است. وی گفت: تلاش بر این است که سال ۸۶، سال کمحادثهای برای معادن کشور باشد که بر این اساس پاییز امسال هفتمین همایش دوسالانه ایمنی و محیطزیست در معادن و صنایع معدنی ایران در مجتمع مس سرچشمه کرمان برگزار خواهد شد تا متخصصان آخرین دستاوردهای خود را در موضوعات مختلف ایمنی و محیطزیست معادن معرفی کنند. هماکنون بیش از ۴هزار معدن در کشور فعال است که ۹۸درصد آن توسط بخشخصوصی بهرهبرداری میشود. معادن زغالسنگ و سنگهای تزیینی حادثهسازترین معادن کشور از سوی وزارت صنایع و معادن اعلام شده است. ریزش سنگ و انفجار عمدهترین دلایل ایجاد حادثه در این معادن هستند که در برخی موارد مرگ معدنچیان را به دنبال داشته است. براساس این گزارش، طی سالهای گذشته با گسترش فرهنگ ایمنی، سطح ایمنی در معادن کشور افزایش یافته است بهطوری که آمارها نشاندهنده سیر نزولی حوادث و تلفات جانی در معادن کشور است.
ارسال نظر