خبربا هدف انتقال به ایران
اکتشاف بوکسیت در معادن گینه کوناکری آغاز شد
معاون معدنی وزیر صنایع و معادن گفت: عملیات اکتشاف برای دستیابی به ذخایر بوکسیت گینه کوناکری آغاز شده است. محمد حسین بصیری که پس از نشست چند روزه با احمد کانته، وزیر معادن و زمینشناسی گینه کوناکری سخن میگفت: به مذاکرات دو طرف برای توسعه همکاری به ویژه در بخش بوکسیت اشاره کرد و افزود: این ناحیه معدنی (بوکه) در نزدیکی بندر آن کشور قرار دارد و دولت گینه آن را به ایران هدیه داده است.
وی اظهار داشت: با انجام اکتشاف دقیق در آن ناحیه، میتوان ذخایر جدیدی را در آن کشور کشف کرد.
مقامات وزارتخانههای صنایع و معادن ایران و معادن و زمینشناسی گینه کوناکری در اواسط زمستان سال ۸۴، با انتقال ماده معدنی بوکسیت به ایران موافقت کردند.
بر همان اساس، مقرر شد با احداث یک خط لوله به بندر گینه، سالانه ۴۰۰ تا ۵۰۰هزار تن بوکسیت به مقصد ایران بارگیری شود.
گینه کوناکری از جمله مناطقی است که از ذخایر عظیم بوکسیت (ماده اولیه تولید آلومینیوم) برخوردار است.
طبق طرح جامع آلومینیوم، بوکسیت انتقال داده شده به ایران به آلومینا تبدیل و سپس وارد خطوط تولید شمش آلومینیوم خواهد شد.
دکتر بصیری افزود: انتخاب مسیر مناسب برای انتقال بوکسیت از گینه به ایران، یکی از وظایف مهمی است که در دست مطالعه است.
در طرح پیشنهادی انتقال بوکسیت به ایران، ابتدا ماده معدنی از طریق لوله به بندر کوناکری منتقل و سپس از آنجا از طریق کشتی به ایران حمل میشود.
ترفند چینیها
دکتر بصیری به خیز چینیها برای دستیابی به ذخایر بوکسیت کشور گینه اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاران چینی به دلیل فقدان انرژی در کشور گینه و از طرفی برای دستیابی به ذخایر بوکسیت، پیشنهاد احداث سد در این کشور را در قبال اخذ بوکسیت به این کشور ارائه دادهاند.
معاون وزیر صنایع و معادن اظهار داشت: برای ایجاد روابط اقتصادی نزدیک با گینه، تجربیات و تواناییهای ایران در سدسازی به استحضار معاون معدنی گینه رسید و قرار شد که موضوع به اطلاع وزرای مربوطه جهت همکاریهای بیشتر برسد.
بصیری گفت: دولت گینه شناختی در زمینه ظرفیتهای معدنی خود ندارد به همین منظور قرار شد تا تجربیات سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران در زمینه اجرای طرح اکتشافات سراسری در اختیار این کشور قرار گیرد.
وی افزود: طرح بازنگری ذخایر معدنی دولت گینه و استفاده از تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی سازمان زمینشناسی در بخش معدن یکی از مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
ارسال نظر