گروه صنعت و معدن- کلیه تولید‌کنندگان ما موافق شناورسازی قیمت محصولات پتروشیمی هستند و با شناور شدن قیمت‌ها چرخه تولید روان‌تر خواهد شد. نصرا... بیگی، مدیر عامل شرکت تعاونی لوله و اتصالات پلی اتیلن و پلی پروپیلن استان اصفهان، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: این تعاونی با ۴۱ واحد تولیدی و ظرفیت سالانه ۵۳هزار و ۱۳۷ تن، ۳۵‌درصد نیاز خود را به صورت سهمیه از پتروشیمی‌های دولتی و خصوصی دریافت و بقیه نیاز را از طریق بازار آزاد تهیه می‌کند.

وی افزود: واحدهای تولیدی به طور متوسط ۶۵درصد مواد اولیه مورد نیاز را به صورت آزاد از کسانی تهیه می‌کنند که خودشان تولید کننده واقعی نیستند و به صرف داشتن مجوز تولید، سهمیه دریافت کرده‌اند و از طریق واسطه‌ها و فروشندگان، مواد اولیه را به فروش می‌رسانند که با آزادسازی قیمت‌ها، تفاوت نرخ دولتی و آزاد به حداقل رسیده و علاوه بر جلوگیری از فساد اقتصادی، تولید‌کننده واقعی و غیر واقعی از یکدیگر تشخیص داده می‌شوند.

به گفته وی، بازگرداندن قیمت محصولات پتروشیمی به قیمت پایه ثابت دی‌ماه سال ۱۳۸۴ باعث شد که پتروشیمی‌ها سهمیه مواد تحویلی راکنترل کنند.

او خاطرنشان کرد: شناورسازی قیمت محصولات پتروشیمی زمانی در بازار محصولات پایین دستی موثر خواهد بود که تولیدکننده دیگر دغدغه تامین مواد را نداشته باشد و متناسب با نیاز و سفارش برای تولید، مواد اولیه برایش فراهم شود و حداقل دو شیفت کاری بتواند تولید کند. وی گفت: حتی اگر شرکت بازرگانی پتروشیمی بتواند مواد اولیه پایپ را برای تعادل بازار از خارج تهیه کند و با سود کمی در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دهد، راهکار خوبی برای این صنعت است.

بیگی ادامه داد: با شناور شدن قیمت‌ها، دریافت‌کنندگان سهمیه‌های کاذب به دلیل نبود اختلاف قیمت، از خرید خودداری می‌کنند و شرکت ملی صنایع پتروشیمی می‌تواند سهمیه تولید کننده واقعی را افزایش دهد. همچنین این شرکت می‌تواند پس از تنظیم بازار، محصولات پتروشیمی را در بورس ارائه کند.