اسناد فاینانس پروژه الفین ۱۳ از دو سال پیش در حال پیگیری است ولی تاکنون اعتبار لازم گشایش نشده است. داود فرمهینی فراهانی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: اخیرا مجوز برداشت از حساب ذخیره ارزی به میزان ۲۰۰‌میلیون یورو از طریق بانک مرکزی دریافت شده و در دست اقدام است. وی ادامه داد: به منظور جلوگیری از متوقف شدن پروژه الفین ۱۳ تا گشایش اعتبار ارزی مورد نیاز، بخشی از مبلغ مالی پروژه (حدود ۳۵میلیون یورو) به صورت نقدی در اختیار پیمانکار قرار گرفته و از حدود ۵ ماه پیش فعالیت‌های مهندسی اصولی پروژه توسط شرکت «استون و وبستر» آغاز و مطابق برنامه در دست انجام است.

قرار بود که تامین فاینانس پروژه الفین مجتمع پتروشیمی ایلام حداکثر تا اوایل زمستان سال گذشته نهایی ‌شود و با توجه به این‌که قرار بود الفین ۱۳ امسال به بهره‌برداری برسد، با توجه به عدم گشایش اعتبار به موقع (تاخیر بیش از یک سال نسبت به قرارداد) احتمال تحقق نیافتن این برنامه در زمان مقرر وجود دارد. او، همچنین درباره آخرین وضعیت تامین آب مورد نیاز مجتمع پتروشیمی ایلام اظهار کرد: متاسفانه باوجود مصوبات و توافقات قبلی مبنی بر تامین آب، تاکنون اقدام جدی از سوی مسوولان استان انجام نشده و این در حالی است که می‌بایست مراحل لوله‌گذاری به طول ۲۰کیلومتر از مخزن سد آبی ایلام تا این مجتمع توسط سازمان آب منطقه‌ای استان طی دو سال گذشته انجام می‌شد. فرمهینی فراهانی در ادامه افزود: برای دوران ساخت و ساز مجتمع دو حلقه چاه آب با ظرفیت آب‌دهی ۷۰لیتر بر ثانیه در منطقه احداث شده است، در حالی‌که برای دوران بهره‌برداری مجتمع حدود ۲۵۰لیتر در ثانیه آب مورد نیاز است.

وی افزود: دیگر پروژه در دست انجام مجتمع پتروشیمی ایلام، پلی اتیلن سنگین (HDPE) است که خوراک ورودی آن توسط واحد الفین تامین و دارای ظرفیت تولید سالیانه ۳۰۰‌هزار تن گرانول‌های پلی‌اتیلن سنگین در گریدهای مختلف است که قابلیت استفاده در صنایع پایین‌دستی در سطح منطقه و کشور را دارا است. قرارداد پروژه پلی اتیلن سنگین با مشارکت شرکت‌های میتسوئی ژاپن (MES) و شرکت ایرانی EIED امضا شده است که مطابق برنامه طراحی مهندسی پروژه به پایان رسیده و تامین تجهیزات آن نیز پیشرفت فیزیکی حدود ۸۰‌درصد داشته است.

مدیرعامل پتروشیمی ایلام، با اشاره به این‌که واحد پلی اتیلن سنگین، واحد پایین دستی الفین است، افزود: مشکلات به وجود آمده در خصوص تامین مالی پروژه الفین موجب تاخیر در روند اجرایی قرارداد الفین ۱۳ شده است. پیش از بهره‌برداری واحد الفین نمی‌توان از محصولات آن جهت خوراک واحد پلی اتیلن سنگین استفاده کرد، لذا سعی بر کوتاه کردن فاصله زمانی راه‌اندازی واحدهای الفین و پلی‌اتیلن سنگین است، ضمن این‌که در نظر داریم اتیلن مورد نیاز برای خوراک واحد پلی‌اتیلن سنگین را از طریق خط لوله اتیلن غرب تامین کنیم.