به طور کلی سالی که گذشت سال خوبی برای پتروشیمی نبود، زیرا بسیاری از طرح‌ها پیشرفت تقریبا متوسطی داشتند و حتی برخی از آنها مثل طرح الفین متوقف شدند. بهرام ناصرنژاد، رییس دانشکده شیمی و پتروشیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر پتروشیمی در فاز سوم طرح توسعه قرار دارد و در حال طی کردن برنامه سوم توسعه خودش است.

وی اظهار کرد: از مجتمع‌های بزرگی که سال گذشته به بهره‌برداری رسید، می‌توان به پتروشیمی زاگرس اشاره کرد و این در حالی است که این طرح با تاخیر بیش از یک سال به بهره‌برداری رسید.

به گفته او، اگر چنین طرحی در صنعت پتروشیمی با یک سال و نیم تاخیر اجرا شود، می‌توان گفت طبق برنامه عمل شده است و متانول زاگرس نیز از این امر مستثنی نبود و بسیاری از طرح‌های پتروشیمی که در جنوب کشور هستند، عملا متوقف شدند.

ناصرنژاد با بیان این‌که قرار است تا سال ۱۳۹۰ تولیدات پتروشیمی به مرز ۳۵میلیون تن برسد، افزود: سال گذشته حدود ۱۸میلیون تن تولید محصول پتروشیمی داشتیم.

وی تصریح کرد: اگر روند توسعه صنعت پتروشیمی را خطی در نظر بگیریم، با تولید ۱۸میلیون تن در سال یا ۳۵میلیون تن تا سال ۹۰ پیشرفت چندانی حاصل نشده است و اگر بخواهیم تولید در سال ۸۷ از ۱۸ به ۲۲میلیون تن برسد، با این روند اجرایی پیشرفت کارخانه‌ها این تولید محقق نخواهد شد.

به گفته رییس دانشکده شیمی و پتروشیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تاخیر در راه‌اندازی واحدهای پتروشیمی دو علت عمده دارد، یکی مساله سرمایه‌گذاری‌هاست که به صورت لازم و در زمان مناسب نبوده است و دلیل دیگر، تغییراتی مدیریتی است که در سال گذشته رخ داد، به طوری که سال گذشته دوبار این تغییر انجام شد و باید در نظر داشت که تغییر مدیریت به معنی تغییر سیاست‌هاست.