هندیها، فولادسازی در بندرعباس را کلید میزنند
گروه صنعت و معدن: اسار - پارس به زودی نخستین مجتمع فولادسازی خود در بندرعباس را کلید میزند. مدیرعامل این شرکت با اعلام خبر فوق گفت: طرح احیای مستقیم این مجمتع را بدون اتکا به منابع بانکی آغاز خواهیم کرد.
اسار که با شریک ایرانی خود با نام اسار - پارس فعالیت میکند وعده داده سه فاز ۵/۱میلیون تنی فولاد در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس راهاندازی میکند.
به گفته آقای سینها هماینک پیمانکاران تسطیح زمین، آب، برق و اسکله مشخص شدهاند.
وی یکی از مهمترین دغدغههای این شرکت را تامین مواد اولیه میداند. همان طور که تاتا استیل، دیگر شرکت هندی حاضر در این منطقه نیز از چنین دغدغهای سخن میگوید.احمد علی هراتی نیک معاون وزیر صنایع و معادن نیز خطاب به مدیران شرکتهای هندی گفت: مقامات عالی کشور همواره از نتایج کار شرکتهای هندی سوال میکنند این در حالی است که تاکنون تحرک خاصی مشاهده نشده است.
این در حالی است که مدیرعامل اسار پارس گفت: به زودی عملیات اجرایی احیای مستقیم آن شرکت آغاز میشود.
تاتا استیل به عنوان دیگر شرکت هندی که با خرید ۱۲میلیارد دلاری «کاروس» به جرگه غولهای تولید فولاد جهان پیوسته مدیران خود را برای اجرای طرحهای جدید به ایران فرستاده است.
به گفته سورن روا، رییس هیاتمدیره تاتا در ایران، این شرکت تا سال ۲۰۱۵ به ظرفیت ۱۰۰میلیون تنی دست خواهد یافت. تاتا استیل اکنون در دو استان هند، سه طرح جدید در دست اجرا دارد.
سورن روا، یکی از مهمترین طرحهای تاتا را مربوط به بندرعباس میداند.
وی در عین حال از مسوولان ایرانی تشکر میکند که مجوزها و موافقتنامههای لازم را در اختیار آن شرکت گذاشتهاند. وی حضور در ایران را فرصت مناسبی برای تاتااستیل میداند. این شرکت مدتی است که توانسته مجوز سرمایهگذاری ۴/۱میلیارد دلاری را از سازمان سرمایهگذاری خارجی اخذ کند.
تاتااستیل اکنون در انتظار نهایی شدن بحث مواد اولیه از شرکت گوهر زمین است. گوهر زمین، قرار است به زودی بهرهبرداری از معدن شماره۳ گلگهر را آغاز کند.
هر چند هندیها میدانند گوهر زمین، شرکتی خصوصی است و مواداولیه (گندله) را با قیمت روز عرضه میکند.
از سوی دیگر یک شرکت هندی دیگر نیز که گفته میشود مدیریت آن را یک مسلمان در اختیار دارد با شرکت فولاد جنوب در حالی راهاندازی یک کارخانه ۲۰۰هزار تنی تولید شمش است. روش به کار گرفته شده در آن طرح، کوره القایی است که تاکنون در ایران مورد استفاده قرار نگرفته است.
مقامات بخش فولاد ایران از این امر ابراز خرسندی کردهاند چرا که این سیستم میتواند برای طرحهای مشابه بخشخصوصی الگوی مناسبی باشد. به تازگی دو شرکت بخشخصوصی در پی اجرای این سیستم در یاسوج و بندرانزلی شدهاند. احمد دینانور مدیرعامل فولاد جنوب میگوید: کارخانه فولاد جنوب به عنوان نخستین طرح بخشخصوصی در حال راهاندازی است اما هنوز مساله برق آن، حل نشده است.
به گفته وی، حداکثر تا سه ماه آینده این کارخانه راهاندازی میشود، بنابراین مسوولان برق منطقهای باید به کمک طرح بیایند.
ارسال نظر