تولید 300هزار تن انواع فرآورده‌های گوشتی در کشور

گروه صنعت و معدن- در حالی که فرآورده‌های گوشتی نظیر انواع سوسیس، کالباس و همبرگر سهم قابل توجهی در سفره غذای هفتگی خانواده‌های ایرانی دارد اما تولیدکنندگان این فرآورده‌ها با مشکل زیادی در راه تولید روبه‌رو هستند. یکی از این مشکلات تامین گوشت موردنیاز کارخانه‌های تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی است که اصطلاحا به آن «گوشت صنعتی» گفته می‌شود. این کارخانه‌ها سالانه به ۱۵۰هزار تن گوشت صنعتی نیاز دارند که ۵۰هزار تن از این را باید از طریق واردات تامین کنند.

این در حالی است که به دلیل وجود تعرفه واردات برای گوشت صنعتی، هزینه تولید برای کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولید کنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران در این زمینه می‌گوید: برای حفظ اشتغال و جلوگیری از افزایش قیمت فرآورده‌های گوشتی، دولت باید همچون سال‌جاری در سال آینده نیز با واردات گوشت صنعتی بدون تعرفه موافقت کند.

در سال ۸۵ در سه نوبت دولت اقدام به حذف تعرفه کرد، این اقدام و تصمیم مقطعی آشفتگی و معضلات را آنچنان که باید برطرف می‌کرد برطرف نکرد اما با تدوین برنامه یکساله حداقل می‌توان با تثبیت قیمت و با روش صحیح برای پیش‌بینی تولید محصولات با کیفیت گام‌های موثری برداشت.

براساس این گزارش ۳۰۰ کارخانه تولید فرآورده‌های گوشتی در کشور سالانه ۳۰۰هزار تن محصولات گوشتی تولید کنند و در تولید یک کیلو محصولات فرآورده‌های گوشتی نیم‌کیلو از آن مواد پروتئینی کشاورزی شامل سویا، روغن، آرد، گلوتین، شیر خشک، فسفات، پیاز و ادویه‌جات و نیم کیلو گوشت مخلوط، یک کیلو محصولات با ارزش غذایی مناسب و بهتر از محصولات خارجی به بازار عرضه می‌شود.