کمبود شیر خام ۴۰ درصد از ظرفیت کارخانههای لبنی را بیاستفاده گذاشته است
گروه صنعت و معدن- «کمبود مواد اولیه» و «اجبار به فروش با قیمتهای سال گذشته» در شرایطی که عوامل تولید سال به سال به دلیل نرخ تورم گرانتر از سال قبل میشوند دو چالش عمده صنعت شیر در ایران است. این در حالی است که شیر به عنوان مهمترین فرآورده لبنی و مهمترین ماده غذایی باید بیشترین سهم را در سبد غذایی خانوادهها داشته باشد.
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد در حالی که مصرف سرانه شیر در دنیا حدود ۱۸۰ لیتر و در کشورهای پیشرفته بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر است، این رقم در کشور ما در حدود ۸۰ لیتر است.
البته در برنامه چهارم توسعه پیشبینی شده مصرف سرانه شیر در کشور به حجم ۱۶۰لیتر برسد اما اکنون که ۲سال از برنامه چهارم را پشتسر گذاشتهایم تنها ۵ لیتر به رقم ۸۰ لیتر سرانه مصرف شیر در کشورمان افزوده شده است. شیر جزو معدود محصولات غذایی است که افراط در مصرف آن نه تنها ضرر ندارد بلکه منفعت نیز برای بدن مصرفکننده دارد.
آمارها میگویند ۹۰ درصد در جامعه ما با کمبود کلسیم، ۶۰درصد با کمبود ویتامین۲زBن، ۵۵ درصد با کمبود ویتامین A و ۷۵درصد نیز با کمبود آهن مواجه هستند که بهترین شیوه برای جبران ویتامینهای فوق استفاده از لبنیات و شیر است.
مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران روز گذشته در جمع خبرنگاران در مورد دو چالش عمده صنعت شیر سخن گفت.
نجفی با بیان اینکه از مجموع ۶۵۵میلیون تن تولید شیر در دنیا یکدرصد از آن در کشورمان تولید میشود گفت: در کشور ۵/۶میلیون تن شیر خام تولید میشود که ۴میلیون تن از آن به عنوان ماده اولیه در اختیار تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی قرار میگیرد. وی گفت: با توجه به اینکه ظرفیت نصب شده شرکتهای فرآوردههای لبنی حدود ۶میلیون تن است ملاحظه میشود که حدود ۴۰درصد از این ظرفیت به علت کمبود تولید شیرخام خالی و بدون تولید است.
مدیرعامل پگاه تصریح کرد: اگر قرار است سرانه مصرف شیر افزایش یابد باید تولید شیر خام در کشور به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای سرمایهگذاری مورد توجه قرار گیرد.
نجفی در ادامه گفت: به ازای هر ۱۰ تن تولید شیر خام یکمیلیون شغل ایجاد میشود.
ثابت نگهداشتن قیمت شیر از سوی دولت مشکل دیگری است که مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران در مورد آن توضیح داد، او گفت: دولت هنوز مابهالتفاوت قیمت تمام شده و قیمت فروش شیر را به کارخانههای لبنی پرداخت نکرده است. وی افزود: با توجه به اینکه در ابتدای سال افزایش ۱۲درصدی قیمت شیر از سوی شورای اقتصاد پیشبینی شده بود که با مخالفت دولت روبهرو شد. لذا سال آینده افزایش قیمت باید بیشتر از ۱۲درصد باشد تا جبران افزایش هزینههای تولید بشود. مدیرعامل پگاه در عین حال خاطرنشان کرد: افزایش قیمت شیر نباید روی دوش مصرفکننده باشد زیرا هر چقدر شیر ارزانتر به دست مردم برسد سرانه مصرف نیز افزایش خواهد یافت و سطح سلامتی در کشور بالا خواهد رفت.
ارسال نظر