دنیای اقتصاد- دومین نشست مطبوعاتی «ائتلاف بزرگ تشکل‌های اقتصادی برای انتخابات اتاق بازرگانی» روز گذشته در حالی برگزار شد که بر نقش انجمن‌ها و تشکل‌ها به عنوان زیربنای اتاق بازرگانی تاکید شد. دکتر پدرام سلطانی، مدیر عامل صندوق توسعه صادرات فرآورده‌های نفتی ایران در این نشست گفت: ائتلاف بزرگ تشکل‌های اقتصادی با حرکتی خودجوش توسط تعدادی از تشکل‌های فعال در کشور شکل گرفته و در حال حاضر از حمایت بیشتر از ۶۰تشکل به صورت مستقیم و غیرمستقیم برخوردار است.

سلطانی به مهم‌ترین هدف تشکیل چنین ائتلافی اشاره کرد و افزود: قصد ما این است که تشکل‌ها از جایگاهی ارزشمند اتاق برای تقویت روحیه تشکل‌گرایی، کارگروهی و نیز استفاده از اتاق به منظور خدمات‌رسانی به تشکل‌ها برخوردار باشند.

او اظهار امیدواری کرد که این حرکت مستقل و غیرسیاسی در انتخابات دوم اسفند ماه نمایش قابل قبولی از خود نشان دهد.

مهدی پورقاضی، نماینده انجمن صنایع پلاستیک و عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با بیان اینکه مجموع تشکل‌ها در زیر یک سقف برای حضور در انتخابات سرنوشت‌ساز بخش‌خصوصی جمع شده‌اند گفت: «تشکل‌ها تاکنون در اتاق‌های بازرگانی نقش چندانی نداشته‌اند. این صنف معتقد است که باید فضا برای کسب‌وکار رقابتی شود و اتاق بازرگانی که مهم‌ترین نهاد بخش‌خصوصی است در مجامع تصمیم‌گیری حضور و فعالیت بیشتری داشته باشد بنابراین تشکل‌ها این بار با یک انسجام قوی برای حضور جدی در اتاق بازرگانی خیز برداشته‌اند».

محسن حاجی‌بابا، نماینده انجمن صادرکنندگان صنعتی، معدنی و خدمات مهندسی نیز در این نشست بر مقوله «تولید برای صادرات» تاکید کرد و گفت: استراتژی ائتلاف تشکل‌ها، حضور نمایندگان بخش‌خصوصی در کلیه مراجع تصمیم‌گیری اقتصادی کشور از جمله شورای‌عالی اقتصاد است، حال با توجه به اینکه اتاق بازرگانی می‌تواند حداقل در ۳۷ سازمان حضور قانونی داشته باشد نقش اتاق پررنگ‌تر نمایان می‌شود.حاجی‌بابا در ادامه بر غیرسیاسی بودن اتاق بازرگانی تاکید کرد و انتقاد و تعامل سازنده با دولت را از وظایف اتاق بازرگانی دانست.

محمدرضا سروش، نماینده انجمن خودروسازان نیز یادآور شد: اقتصاد ایران در حال گذار است و در این بستر محور توسعه اقتصادی کشور صرفا بنگاه‌ها هستند که توان مدیریتی کشور را نیز دارند، بنابراین فرهنگ بنگاهداری در کشور باید تقویت شود.سروش به مقوله آموزش عناصر و فعالان اقتصادی از طریق اتاق‌های بازرگانی تاکید کرد.همچنین محسن فخاری، عضو صندوق توسعه صادرات فرآورده‌های نفتی ایران، گفت: اتاق بازرگانی باید به منظور تقویت ساختار سازمانی خود، همسو با سایر فعالیت‌های اقتصادی در کار‌های کارشناسی و تخصصی و کمیسیون‌های تخصصی مرتبط همکاری داشته و فعال باشد.

انورپاشا باقرپور، نماینده انجمن صنایع همگن چوب تهران، نیز بر اهمیت جایگاه تشکل‌ها در اتاق بازرگانی تاکید کرد و گفت: باید ترتیبی اتخاذ شود که در اتاق بازرگانی بوروکراسی از بین برود و فضا برای فعالیت‌های بازرگانی و تولیدی راحت شود.

رضا فخاری، عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران، نیز به حضور جوانان و جوان‌گرایی در اتاق‌های بازرگانی تاکید داشت. او که جوان‌ترین کاندید انتخابات اتاق‌های بازرگانی است، گفت: با حضور فعال در انتخابات دوم اسفند و ایجاد رقابت می‌توان از جایگاه اتاق در جهت توسعه کارآفرینی و افزایش تولید در راه صادرات غیرنفتی استفاده بهینه کرد.