گشایش اعتبار برای ۴۵ طرح صنعتی
رضا فاطمی امین در خصوص طرحهای صنعتی که باید در قالب طرح مهر ماندگار تکمیل شود، اظهار کرد: ۱۹۶ طرح وزارت صنعت که دارای پیشرفت بالای ۷۰ درصد هستند، باید تا خرداد ماه سال ۱۳۹۲ در قالب این طرح تکمیل شود.
گروه صنعت و معدن - معاون برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت از گشایش حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار نزد بانک مرکزی برای تکمیل ۴۵ طرح صنعتی خبر داد.
رضا فاطمی امین در خصوص طرحهای صنعتی که باید در قالب طرح مهر ماندگار تکمیل شود، اظهار کرد: ۱۹۶ طرح وزارت صنعت که دارای پیشرفت بالای ۷۰ درصد هستند، باید تا خرداد ماه سال ۱۳۹۲ در قالب این طرح تکمیل شود. وی گفت: این طرحها در اصل ۱۹۵ به علاوه یک است، که ۱۹۵ طرح بزرگ و ۱۰۰ طرح کوچک را شامل میشود و در وزارت صنعت این ۱۰۰ طرح را یکی حساب کردهایم.
فاطمی امین تصریح کرد: این طرحها نزدیک به دو و نیم میلیارد دلار تسهیلات ارزی و ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ریالی برای تکمیل نیاز دارند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به «ایرنا» گفت: این وزارتخانه تاکنون ۴۵ طرح بزرگ را به صندوق توسعه ملی معرفی کرده که نزدیک به ۲/۱ میلیارد دلار اعتبار برای آنها مسدود شده، یعنی این طرحها نزد بانک مرکزی قرار دارند و در حال گشایش ال سی و اعتبار اسنادی است. وی تاکید کرد که تقریبا نصف تعهدات ارزی را برای دریافت تسهیلات معرفی کردهایم و بقیه نیز طبق زمانبندی پیشبینی شده در هر ماه معرفی میشود.
یکسوم میانگین جهانی نقدینگی داریم
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اینکه بیشتر مشکلات بخش صنعت و معدن تنها با بهبود تامین مالی اصلاح میشود، به ایسنا گفت: اگر نقدینگی درست مدیریت و در جاهای مناسب تزریق شود، عرضه با هزینههای بسیار کمتری انجام شده و مشکلات تورمی حل میشود. فاطمیامین، افزود: براساس بررسیهای انجام شده ۶۵ درصد از مسائل بخشهای صنعت، معدن و تجارت کشور تنها با بهبود روشهای تامین منابع مالی اصلاح میشود که این کار هم آثار ملموس دارد وهم غیرملموس. وی با بیان اینکه در کشور با کمبود حجم نقدینگی روبهرو هستیم و توزیع نقدینگی نیز به درستی انجام نمیشود، اضافه کرد: اگر تامین منابع مالی درست انجام و سرمایه در گردش تامین شود، بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی حل میشود. فاطمیامین توضیح داد: ما نمیتوانیم صنایع خودمان را بدون در نظر گرفتن نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی با کشورهای دیگر مقایسه کنیم. این رقم در ایران ۳۵ درصد است، در حالی که متوسط جهانی ۱۰۷ درصد، متوسط اروپا ۱۲۱ درصد و ژاپن ۲۱۳ درصد است. یعنی به طور متوسط یک سوم کمتر از میانگین جهانی نقدینگی داریم.
معاون برنامهریزی، توسعه و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: علاوه بر این نقدینگی خوب مدیریت نمیشود. از آنجایی که ساختارها و روشهای مبادلات مالی ایراد دارد تا زمانی که روشهای مدیریت مالی و ساختارها اصلاح نشوند، شاید بتوان گفت که افزایش نقدینگی باعث ایجاد تورم میشود.
ارسال نظر