تریبون صنعتگر
آقای رییسجمهور! صنعت شوینده و بهداشتی را دریابید
آقای دکتر «محمود احمدینژاد» حقیقتا نمیخواستم مزاحم شما شوم، چون میدانم مشغلههای فراوانی دارید از طرح هدفمند کردن یارانهها، تصویب بودجه سالجاری کشور، برنامه پنجم توسعه، وضعیت منطقه و بینالملل گرفته تا............، اما اینجانب به عنوان عضو کوچکی از صنعت بزرگ، مهم و حساس شوینده، بهداشتی و آرایشی کشور که در جمع بزرگان این صنعت پای درد و دل آنها نشسته، خاطره خوب حذف یارانه پودر (که سالها جزو آرزوهای مدیران این صنعت بود که با دستور شما انجام شد و خوشبختانه اکنون نتایج این دستور بسیار خوب و روشن است) را شنیدم.
عیسی اسحاقی*
آقای دکتر «محمود احمدینژاد» حقیقتا نمیخواستم مزاحم شما شوم، چون میدانم مشغلههای فراوانی دارید از طرح هدفمند کردن یارانهها، تصویب بودجه سالجاری کشور، برنامه پنجم توسعه، وضعیت منطقه و بینالملل گرفته تا............، اما اینجانب به عنوان عضو کوچکی از صنعت بزرگ، مهم و حساس شوینده، بهداشتی و آرایشی کشور که در جمع بزرگان این صنعت پای درد و دل آنها نشسته، خاطره خوب حذف یارانه پودر (که سالها جزو آرزوهای مدیران این صنعت بود که با دستور شما انجام شد و خوشبختانه اکنون نتایج این دستور بسیار خوب و روشن است) را شنیدم. تصمیم گرفتم مواردی چند از مشکلات این صنعت را به عنوان یک ایرانی علاقهمند به سربلندی ایران عزیز به استحضار حضرتعالی برسانم تا همچون گذشته شاهد دستورات مهم و گرهگشای شما باشم.
آقای رییسجمهور! خوشبختانه با جسارت بیبدیل حضرتعالی طرح هدفمند کردن یارانهها که نتایج آن برای کشور بسیار مفید و سازنده است و بر کسی پوشیده نیست انجام شد و ما به عنوان مدیران صنعت، دولت را در راستای این سیاست مهم یاری و حتی برخی محصولات را گاهی با تخفیف در اختیار مردم قرار دادیم تا مردم با کمبود کالاهای اساسی بهداشتی و شوینده مواجه نشده و این طرح به خوبی انجام شود که شد. آقای رییسجمهور! ولی متاسفانه همزمان با اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها قیمت جهانی اکثر مواد اولیه از ۲۰ تا ۲۰۰ درصد افزایش یافت و تولیدکنندگان این بخش در سال ۱۳۸۹ به منظور حمایت از سیاستهای دولت، دستور شما را اجرا و از افزایش قیمتها جلوگیری کردند، اما اکنون با افزایش قیمتها، تولیدکنندگان دو راه در پیش دارند ۱- افزایش قیمتها ۲- کاهش هزینهها و تعدیل نیروی انسانی؛ چون در این صنعت حداکثر ۸۵ درصد هزینهها، خرید مواد و ۱۵ درصد هزینههای نیروی انسانی و... است که در اینجا تسهیلات بانکی با نرخ بهره کم میتواند تا حدودی هزینهها را کاهش دهد، اما متاسفانه سیستم بانکی دولتی نیز از پرداخت تسهیلات به موقع به تولیدکنندگان واقعی طفره میرود، بنابراین با توجه به اینکه شما در سالجاری باید دوونیم میلیون شغل ایجاد کنید، تعدیل نیروی انسانی مخالف سیاستهای شما است و متاسفانه فشارها به تولیدکنندگان آنقدر زیاد شده است که باید در این زمینه تدابیری جدی اتخاذ کرد، با این وجود تاکیدات مسوولان عالی رتبه نظام مبنی بر حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از کالای قاچاق، اکنون کالاهای خارجی بازارهای داخلی را آرامآرام در دست میگیرند و سیاستهای اشتغالزایی شما را نشانه گرفتهاند. آیا به شما گزارش دادهاند که اختلاف قیمت محصولات داخلی، به طور مثال خمیردندان، با نوع مشابه خارجی که تقریبا یکی است به ۲۰۰ تا ۳۵۰ درصد میرسد و سودی که از فروش یک خمیر دندان خارجی نصیب فروشندگان میشود، برابر با سود فروش ۱۰ خمیر دندان داخلی است و به همین دلیل فروشندگان و مغازهداران تبلیغکننده محصولات خارجی هستند، در حالی که بسیاری از محصولات خارجی با برندهای مطرح در کشورهای همسایه و به خصوص کشورهای جهان سوم تولید میشود؟
آقای رییسجمهور! آیا میدانید در فروشگاههای زنجیرهای حتی دولتی، نمایندگان فروش محصولات خارجی با هزینههای گزاف بهترین مکانها را برای عرضه اجاره میکنند تا ضمن خارج کردن سالانه مقدار زیادی از ارز کشور، تولید داخلی و اشتغال را نشانه بگیرند!؟
آقای رییسجمهور! اینها نمونههای کوچکی بود از مشکلات این صنعت و امیدوارم به دلیل حساس بودن بخش بهداشت با عزم راسخی که در حضرتعالی برای سربلندی ایران عزیز و حمایت از تولید داخلی سراغ دارم دستور فرمایید تا متصدیان امر زمینه رقابت جدی بین محصولات داخلی و خارجی را با قیمتگذاری مناسب پس از بررسی کیفیت، تبلیغات مناسب برای محصولات تولید داخل و حمایتهای بانکی از تولیدکنندگان واقعی فراهم کنند تا شاهد رونق گرفتن این صنعت در آینده نزدیک باشیم؛ چراکه فشارهای داخلی بیشتر از تحریمها بر این صنعت ضربه میزند.
* عضو هیات مدیره هلدینگ شرکت داروگر (کف)
Email:Eisa eshaghi@yahoo.com
ارسال نظر