جشنواره راهاندازی ۸ طرح فولادی از پاییز ۹۰
گروه صنعت و معدن- وزیر صنایع و معادن میگوید که از نیمه دوم سال آینده، هشت طرح فولادی به ترتیب تا سال ۹۱ به بهرهبرداری میرسد. هشت طرح فولادی از دوسال و اندی قبل، با هدف توسعه استانهای محروم آغاز در همان زمان نیز انتقاداتی نسبت به مکانیابی این طرحها مطرح شد. هشت طرح در استانهای آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس،کرمان، یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی واقع شدهاند. حالا بعداز حاشیه های بسیار نسبت به مکانیابی، نبود امکانات زیربنایی و کمبود منابع مالی که با انتشار اوراق مشارکت بخشی از موانع آن بر طرف شده است،وزیر صنایع و معادن از راه اندازی یک یک آنها خبر میدهد.«علیاکبر محرابیان»، با بیان اینکه با اجرای پروژه مسکن مهر و پروژههایی همچون پارس جنوبی مصرف فولاد کشور به یکباره افزایش قابل توجهی یافته است، گفت: «امروز قطار پیشرفت در حوزه صنایع فولادی با سرعت در حال حرکت است؛ بهگونهای که طرحهای صنعت فولاد یکی پس از دیگری به بهرهبرداری میرسد.»وی در گفتوگو با «ایسنا»، ادامه داد: «به عنوان مثال دو طرح بزرگ فولادی در استان یزد ایجاد شد که طرح اول به بهرهبرداری رسیده و طرح دوم تا نیمه اول سال آینده (۱۳۹۰) به بهرهبرداری خواهد رسید. دو واحد بزرگ احیای مستقیم نیز در هرمزگان راهاندازی خواهد شد. همچنین از سال آینده هشت طرح فولاد استانی یکی پس از دیگری به بهرهبرداری خواهند رسید.»«محرابیان» در خصوص زمان برگزاری جشن خودکفایی فولاد، خاطرنشان کرد: «در حال حاضر در زمینه ظرفیتسازی از شاخصهای جشن خودکفایی فولاد عبور کردهایم. در زمینه تولید نیز در آینده تولید کشور از مصرف پیشی گرفته و باید در اندیشه صادرات باشیم. »
وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا هشت طرح فولادی طبق برنامه به بهرهبرداری خواهند رسید؟ تصریح کرد: «از ابتدای پاییز سال آینده بهرهبرداری از طرحهای هشتگانه فولادی آغاز خواهد شد؛ بهگونهای که با تامین منابع تا پایان سال ۱۳۹۱ همه این طرحهای فولادی به بهرهبرداری خواهند رسید.»
وزیر صنایع و معادن در مورد برخی انتقادهای وارد شده به واگذاری واحدهای فولادی اظهار کرد: «واگذاری از طریق سازمان خصوصیسازی و طی مراحل قانونی صورت میگیرد. البته نکتهای وجود دارد که آیا خریداری از سوی خصوصیهای کامل یا عمومیها صورت میگیرد که در قانون هیچ منعی برای خرید ازسوی «عمومی»ها نیست و ما نیز نمیتوانیم مانع این موضوع شویم.»وی ادامه داد: «مجموعههای عمومی مجموعههایی هستند که سهام عمده آنها متعلق به دولت نبوده و در خرید و فروش تابع قانون تجارت هستند. قانون نیز اجازه حضور در واگذاریها را به آنها داده است.»«محرابیان» افزود: «البته نکته مهمی در این زمینه وجود دارد. یکی آنکه ظرفیت خصوصیسازی در کشور مطابق با واقعیت در نظر گرفته شود. دوم آنکه بخش قابل توجهی از ثروت کشور در اختیار مجموعههای عمومی است و نمیتوانیم آنها را از حضور در واگذاریها محروم کنیم.»وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: «در این میان بنگاههای عمومی نیز باید فرآیند رقابت، اصلاح روشها و ارتقای کیفیت در ارائه کالا و خدمات را رعایت کنند.»وزیر صنایع و معادن، افزود: «مصرف فولاد خام کشور در سالهای گذشته به طور متوسط ۱۷ میلیون تن بوده که با توجه به ظرفیتسازیهای صورت گرفته، امروز ظرفیت تولید بیش از این مقدار در کشور وجود دارد.» وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۱۰درصد در تولید فولاد رشد داشتیم، گفت: «امسال نیز رشد تولید قابل توجه بوده و در سال آینده چشمگیرتر خواهد بود.»
نیاز ۷/۳ هزار میلیارد تومانی برای ۸ طرح فولادی
ازسوی دیگر مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران نیز اعلام کرد که میزان سرمایهگذاری مورد نیاز برای تکمیل هشت طرح فولادی ۷/۳ هزار میلیارد تومان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن؛ «اسرافیل احمدیه» درخصوص روند اجرای ۸ طرح فولادی گفت: «این طرحها با مشکل تامین منابع مالی روبهرو بود که هماکنون منابع این طرحها تامین و با عرضه اوراق مشارکت ارزی نیز روند روبه رشد این طرحها را شاهد خواهیم بود.»
وی ادامه داد: «بعد از تکمیل ۸ طرح فولادی، طی برنامهریزیهای انجام شده طرحهای توسعهای نیز برای آنها پیشبینی شده که به تناوب اجرا خواهد شد.»به گفته «احمدیه» شرکت ملی فولاد در آینده نزدیک به جایی میرسد که تمام سیاستهای فولاد کشور در این شرکت بررسی شود.مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی در ادامه با بیان اینکه از ابتدای امسال تا پایان بهمن ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار تن سنگ آهن در این مجتمع تولید شده است، افزود: «تا پایان سال تولید سنگآهن در این مجتمع به بیش از ۶ میلیون تن خواهد رسید که بیشترین میزان تولید سالانه شرکت محسوب میشود.»وی گفت: «قرارداد گندله سازی مجتمع سنگآهن مرکزی به ظرفیت ۵ میلیون تن با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان نیز تا پایان امسال منعقد خواهد شد.»وی افزود: «ذخایر عظیم معدنی ایران که حدود ۵ میلیارد تن ذخیره اکتشافی و بیش از ۵/۲ میلیارد تن ذخیره قطعی است، وجود ذخائر عظیم انرژی به خصوص گاز و نیز بومی شدن تکنولوژی ساخت ایران را در مقایسه با فولادسازان بزرگ جهان که عمده سنگ معدن مصرفی را وارد میکند در اولویت است و دسترسی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خام و تبدیل شدن به یکی از غولهای فولادی جهان برای کشور دور از انتظار نیست.»
«احمدیه» در بخش دیگری از سخنان خود به مجتمع فولاد خراسان اشاره کرد و گفت: «تمام سرمایه این طرح توسط بخش خصوصی تامین و تمام ۱۶ هزار تن تجهیزات این کارخانه با تکنولوژی ایرانی توسط مهندسان داخلی نصب، اجرا و مورد بهره برداری قرار گرفته است.»وی در خصوص فولاد هرمزگان نیز گفت: «مجتمع یک میلیون و ۵۰۰ هزار تنی فولاد هرمزگان با اشتغالزایی۳ هزار نفر مستقیم و ۱۲ هزار نفر غیر مستقیم آماده بهرهبرداری است و تا پایان امسال به تولید میرسد.»
ارسال نظر