تازه‌ترین خبرها برای مشترکان آب، برق و گاز

قیمت برق تجاری ۱۷درصد کاهش یافت

گروه انرژی- همزمان با نزدیک شدن به زمان توزیع قبوض برق، آب و گاز بعد از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، نگرانی‌ها در مجتمع‌های مسکونی بزرگ در مورد نحوه افزایش قیمت‌این حامل‌های انرژی افزایش یافته است. در واقع مشترک بودن کنتورهای آب و گاز و کنتور برق مشاع، باعث شده که تدابیر ویژه‌ای در‌این مجتمع‌ها اتخاذ شود که اختصاص «بند»ی تحت عنوان «ویژه هدفمندی یارانه‌ها» در شارژ ماهانه از جمله آن است. در ‌این بین، به منظور رفع نگرانی در مجتمع‌های مسکونی، ستاد هدفمند سازی یارانه‌ها روز سه شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای، شرکت‌های برق، آب و فاضلاب و گاز را ملزم کرد که زمینه جمع‌آوری اطلاعات مجتمع‌های مسکونی برخوردار از کنتور مشترک را از روز چهارشنبه (۱۵ دی ماه) فراهم کنند تا در صورت امکان کنتورهای مجتمع‌ها تفکیک شود.

به گزارش خبرنگار ما، در راستای‌این اطلاعیه، نمایندگان ‌این سه شرکت در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو به تشریح نحوه اجرای‌ این طرح در مجتمع‌های مسکونی پرداختند.

در ابتدا، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص نحوه محاسبه قیمت برق در مجتمع‌های مسکونی اظهار کرد: «با اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، برق کمترین مشکل را دارد، چرا که کنتورهای هر واحد در مجتمع‌های مسکونی از یکدیگر جدا هستند و تنها موضوعی که در‌ مجتمع‌ها مشترک است کنتور برق مشاع است.»

برق مشاعات؛ ۴۰ تومان

«محمد بهزاد» با بیان ‌اینکه مصارف برق اشتراکی خانگی‌ها و شهرک‌های مسکونی جزو تعرفه عمومی‌باید حساب شود، توضیح داد: «تعرفه عمومی‌برق ۱۲۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت در نظر گرفته شده است، اما ما برای رفاه حال مردم‌ این تعرفه را به ۴۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش دادیم که به صورت تصاعدی هم بالا نمی‌رود.»

کاهش ۲۰ تومانی تعرفه برق تجاری

وی همچنین از کاهش ۲۰ تومانی تعرفه برق بخش تجاری نیز خبر داد. به گفته «بهزاد»، با موافقت رییس‌جمهوری و با هدف حمایت از فعالان بخش تجاری، متوسط تعرفه برق بخش تجاری در بسته هدفمندسازی یارانه‌ها از ۱۲۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت به ۱۰۰ تومان (۱۷درصد) کاهش یافته است.

وی همچنین از موافقت رییس جمهوری برای تخفیف ۵۰۰ ریالی هزینه هر کیلووات ساعت برق واحدهایی که دارای کد تولیدی هستند، خبر داد.

«بهزاد» با بیان آنکه ۷۰ درصد مشترکان بخش تجاری و مغازه‌ها ماهانه کمتر از ۲۰۰ کیلووات ساعت (کمتر از الگوی تعیین شده) مصرف دارند، گفت: «در قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شده است که با ۲۰ درصد صرفه‌جویی، هزینه پرداختی تا ۴۰ درصد کاهش می‌یابد.»

معاون وزیر نیرو در امور برق همچنین در مورد نحوه محاسبه قیمت برق در روستاهایی که تنها یک کنتور مادر وجود دارد، نیز گفت: «در ‌این روستاها میزان مصرف برق تقسیم بر تعداد خانوارهای ساکن در آن روستا شده و بعد در فرمول قیمت‌ها ضرب می‌شود.»

روش محاسبه قیمت آب

به گزارش خبرنگار ما، در کنار کنتور برق مشاع، مشترک بودن کنتور آب نگرانی اصلی در مجتمع‌های بزرگ است. معاون وزیر نیرو در امور آبفا در‌این رابطه می‌گوید: «با توجه به اصلاح قیمت آب و مشترک بودن کنتورها در مجتمع‌های مسکونی شیوه محاسبه ما برای قیمت آب به‌این صورت است که ابتدا مصرف کل را تقسیم بر تعداد واحدها کرده و بعد از مشخص شدن طبقه مصرفی، قیمت را محاسبه می‌کنیم. «محمدرضا عطارزاده» در ادامه گفت: «وزارت نیرو‌این آمادگی را دارد که در جاهایی که امکان تفکیک کنتور وجود دارد، این کار را انجام دهد.»

وی در مورد ساختمان‌های در دست ساخت نیز گفت: «بر اساس تصمیم سازمان نظام مهندسی در کلیه ساختمان‌هایی که در دست ساخت است، باید تفکیک کنتور آب دیده شود.» وی هزینه هر کنتور آب را نیز ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان اعلام کرد.

در همین حال، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز در اظهار نظر جدیدی اعلام کرده است: «برای جداسازی و نصب کنتورهای جدید آب هیچ حاشیه سودی در نظر گرفته نشده و تنها هزینه‌های کنتور و نیروی انسانی که حداکثر ۱۸۵ هزار تومان است از مشترکان دریافت می‌شود.»

یک شرط برای تفکیک کنتور آب

«محمد پرورش» در گفت‌وگو با «ایسنا»، درخصوص وجود کنتورهای مشترک برای مجتمع‌های مسکونی و ابهاماتی که می‌تواند در راه محاسبه آب‌بهای مشترکان ایجاد کند، گفته است: «پیش از این پنج شرط برای جداسازی کنتورهای آب مشترکان وجود داشت که با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و برای رفاه حال مردم، هم اکنون تنها شرط تفکیک کنتورهای آب، مجزا بودن آب گرم از سرد است.»

«پرورش» افزود: «در حال حاضر، ظرف ۴۸ ساعت پس از مراجعه مشترکان به شرکت‌های آب و فاضلاب جداسازی کنتورهای آنها صورت می‌گیرد.»

طرحی سه ساله

«پرورش» تاکید کرد: «طرح تفکیک کنتورها در مجموع طی سه سال آینده به پایان خواهد رسید؛ ضمن آنکه تاکنون بیش از ۹۲۰ انشعاب به سه هزار و ۸۰۰ کنتور مجزا مجهز شده است.»

وی تصریح کرد: «در برخی از مجتمع‌های آپارتمانی که آب نیاز به پمپاژ دارد، در صورت تفکیک کنتورهای آب زیان‌هایی متوجه مشترکان می‌شود، اما در صورت درخواست مشترکان و با اطلاع‌رسانی دقیق در این مورد، تفکیک کنتورها در این مجتمع‌ها نیز صورت می‌گیرد.»

به گزارش خبرنگار ما، افزون بر‌این با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، بحث جداسازی کنتورهای گاز نیز‌این روزها مطرح است.

امکان تفکیک کنتور حتی یک واحد

مدیرگازرسانی شرکت ملی گاز‌ایران در‌این رابطه در گفت‌وگوی ویژه خبری می‌گوید: «اگر مجتمع‌های مسکونی خواهان تفکیک کنتور گاز خود باشند، باید سیستم لوله کشی خود را اصلاح کرده و پس از تایید سازمان نظام مهندسی امکان تفکیک کنتور آنها وجود خواهد داشت.» به گفته «مجتبی شیخ بهایی» غیر از ‌این مورد هیچ مدرک دیگری نیاز نیست.

وی در ادامه اظهار کرد: «در حال حاضر ما‌این آمادگی را داریم که اگر حتی یک واحد از مجتمع مسکونی خواستار تفکیک کنتور خود باشد،‌ این کار را انجام ‌دهیم.»

وی در خصوص قیمت کنتور گاز نیز گفت: «قیمت هر کنتور گاز ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است که ظرف ۴۸ ساعت نصب خواهد شد.»