وزیر صنایع و معادن تشریح کرد
برنامه یارانهای برای صنعتگران
وزیر صنایع و معادن تشریح کرد:
برنامه جدید حمایت از صنعتگران
گروه صنعت و معدن- با گذشت ۸ روز از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، وزیر صنایع و معادن با حضور در جمع خبرنگاران، با تشریح ابعاد مختلف اجرای این قانون در بخش صنعت و معدن از کاهش قیمت محصولات صنعتی با راهکار کاهش قیمت مواد اولیه، پرداخت یارانه به کارخانههای کاشی و سرامیک، ابلاغ بخشنامه گازوئیل مصرفی صنایع، نوسازی تراکتورهای پرمصرف و. . . خبر داد.
«علی اکبر محرابیان»، با اشاره به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در بخش صنعت و معدن، اعلام کرد: «تا امروز همه چیز مطابق برنامهریزیها در حال پیشرفت است.
وزیر صنایع و معادن تشریح کرد:
برنامه جدید حمایت از صنعتگران
گروه صنعت و معدن- با گذشت ۸ روز از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، وزیر صنایع و معادن با حضور در جمع خبرنگاران، با تشریح ابعاد مختلف اجرای این قانون در بخش صنعت و معدن از کاهش قیمت محصولات صنعتی با راهکار کاهش قیمت مواد اولیه، پرداخت یارانه به کارخانههای کاشی و سرامیک، ابلاغ بخشنامه گازوئیل مصرفی صنایع، نوسازی تراکتورهای پرمصرف و... خبر داد.
«علی اکبر محرابیان»، با اشاره به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در بخش صنعت و معدن، اعلام کرد: «تا امروز همه چیز مطابق برنامهریزیها در حال پیشرفت است.»
وی در جمع خبرنگاران گفت: «اگرچه برنامه جامعی برای بخشهای مختلف صنعتی از مدتها پیش آماده شده و امروز در حال اجرا است، اما این بدان معنا نیست که این برنامه در میانه راه قابل تغییر نیست، بلکه برعکس، این آمادگی وجود دارد که همزمان با گذشت زمان و پیشرفت طرح هدفمند کردن یارانهها، برنامه ما برای صنایع هم به روز شده و همسو با نیازهای صنعتگران تغییر کند.»
کاهش قیمت محصولات پتروشیمی
وزیر صنایع و معادن در ادامه از توافق وزارت صنایع با فعالان بخش پتروشیمی خبرداد و گفت: «به دنبال توافق وزارت صنایع و معادن با فعالان بخش پتروشیمی، قیمت بخش قابل توجهی از محصولات پتروشیمی کاهش مییابد.»
وی با اعلام این خبر افزود: «با کاهش قیمت محصولات پتروشیمی، قیمت بسیاری از محصولات صنعتی نیز کاهش مییابد، چراکه برخی از محصولات پتروشیمی مواد اولیه بسیاری از کالاهای صنعتی به شمار میرود.» به گفته وی، با کاهش قیمت محصولات پتروشیمی به خصوص «SBR »که ماده اولیه تولید لاستیک ماشین است، قیمت تایر طی چند روز اخیر کاهش پیدا کرده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «از این پس واحدهای پتروشیمی محصولات مورد نیاز صنعتگران را به صورت مستقیم به واحدهای صنعتی و مصرفکنندگان واقعی عرضه خواهند کرد.»
وزیر صنایع و معادن در بخش دیگری از سخنانش، به سایر توافقات وزارت صنایع و معادن با وزارت نفت اشاره کرد و گفت: «بر اساس توافق جدیدی که با وزارت نفت انجام شده، واحدهایی که فاقد گاز طبیعی هستند، به زودی نسبت به تامین گاز مورد نیاز آنها اقدام خواهیم کرد.»
«محرابیان» افزود: «واحدهای صنعتی هم باید از امروز به فکر تغییر فرآیند تولید خود برای استفاده از گاز طبیعی باشند.»
پرداخت یارانه به کارخانه کاشی و سرامیک
وی در خصوص وضعیت سوخت مصرفی واحدهای تولید کاشی و سرامیک نیز تصریح کرد: «در حال حاضر، ۱۸ کارخانه کاشی و سرامیک در کشور وجود دارد که از گاز مایع استفاده میکنند. برای این ۱۸ واحد، تا پایان سال به ازای هر کیلوگرم گاز مایع ۳۰۰ تومان یارانه پرداخت خواهیم کرد.»
ابلاغ بخشنامه گازوئیل مصرفی صنایع
بر اساس این گزارش، در پی اعلام قیمتهای جدید نفت گاز مصرفی بنگاههای تولیدی، وزیر صنایع و معادن از ابلاغ بخشنامه توزیع نفت گاز تا پایان هفته جاری خبر داد و گفت: «تا سقف سه میلیون لیتر نفت گاز سهمیهبندی شده به صنعتگران تحویل خواهیم داد که نیمی از نفت گاز مصرفی هر واحد صنعتی و معدنی به قیمت ۱۵۰ تومان عرضه میشود.» به گفته وی، براساس این بخشنامه، سهمیه روزانه در نظر گرفته شده برای نفت گاز بخش صنعت و معدن به طور یکسان بین واحدهایی که تحت پوشش وزارت صنایع و معادن هستند توزیع خواهد شد؛ به گونهای که نیمی از گازوئیل مورد نیاز واحدهای تولیدی به صورت سهمیهای و با قیمت ۱۵۰ تومان و مابقی به قیمت ۳۵۰ تومان از سوی شرکت پخش فرآوردههای نفتی به واحدهای صنعتی و معدنی عرضه میشود.
وزیر صنایع و معادن همچنین به برنامههای در نظر گرفته شده برای تامین سوخت مایع و نفت گاز صنایع انرژی بر و بنگاههای آسیبپذیر اشاره کرد و گفت: «در خط اعتباری هزینه انرژی، پیشبینی شده تمام هزینههای سوخت مایع و نفت گاز واحدهای صنعتی به صورت تسهیلات پرداخت شود.»
وی همچنین از برنامه وزارت صنایع و معادن برای کاهش مصرف نفت گاز خبر داد و گفت: «به همین منظور طرح نوسازی تراکتورها و کمباینهای فرسوده و پر مصرف و جایگزینی آنها با تراکتورهای نو و کم مصرفتر را در دستور کار قرار دادهایم.»
حمایت از محصولات پربازده
وی همچنین از تدوین استاندارد مصرف انرژی برای واحدهای صنعتی خبرداد و گفت: «صنایع ما باید به سمتی حرکت کنند که به ازای تولید یک واحد محصول، حداقل انرژی را مصرف کنند.»
«محرابیان» تاکید کرد: «از همین رو بنا داریم از تولید محصولات پربازده و با مصرف انرژی پایین حمایت کنیم.»
بر اساس این گزارش، در مرحله نخست اجرای طرح حمایت از تولید محصولات بهینه، قرار است از بنگاههای موجود که تولیدکننده محصولات بهینه هستند در قالب کمک به تامین نقدینگی و توسعه خطوط تولید حمایت شود. کولر خورشیدی، آبگرمکن خورشیدی، رنگهای عایق حرارت، شیشههای کنترل کننده انرژی، مشعلهای پربازده و ... از جمله محصولاتی هستند که در قالب طرح حمایت از تولید محصولات پربازده مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
احتمال اعمال نرخهای تبعیضی انرژی
وزیر صنایع در ادامه با بیان اینکه قیمت تبعیضی در مورد برق و گاز مصرفی صنایع در این مرحله از اجرای قانون اعمال نخواهد شد، گفت: «ممکن است در مراحل بعدی برای برخی از صنایع پرمصرف مانند آلومینیوم نرخ ترجیحی انرژی وضع شود.»
کاهش تعرفه واردات ۲ محصول صنعتی
وی در مورد احتمال تغییر تعرفه واردات مواد اولیه مورد نیاز برخی صنایع نیز گفت: «یکی از موارد پیشبینی شده در بسته حمایتی صنعت، اعمال تغییرات تعرفهای در جهت حمایت از تولیدات داخل است و در حال حاضر این موضوع برای تعدادی از محصولات صنعتی پیگیری میشود.» «محرابیان» افزود: «طی روزهای اخیر تعرفه واردات دو ماده اولیه مورد نیاز بخش صنعت کاهش یافته که به زودی ابلاغ خواهد شد.» وی از اعلام نام این دو محصول خودداری کرد و گفت: «هیات دولت مصوبه مربوط به این موضوع را ابلاغ خواهد کرد.»
ارسال نظر