جریمه سنگین مشترکان پرمصرف گاز
گروه انرژی- انتشار گزارشی در مورد صدور قبض ۸ میلیون تومانی گاز برای یک مجتمع مسکونی ۱۰ واحدی بازتابهای مختلفی داشت؛ برخی آن را باور نکردهاند و برخی آن را به طرح هدفمند کردن یارانهها نسبت دادند، هر چه است اینکه شرکت ملی گاز در واکنش به این موضوع میگوید: «قیمت گاز این مجتمع به دلیل مصرف خارج از الگو به صورت تصاعدی حساب شده است.» دو روز قبل بود که یکی از ساکنان یک مجتمع ۱۰ واحدی در تهران با ارسال قبض گاز مجتمع خود به «گروه انرژی» از صدور قبض گاز دوره مهر ماه با قیمت پرداختی ۸ میلیون و ۳۳۸ هزار تومان خبر داد. وی که از نحوه محاسبه قیمت گاز گلایه داشت، گفته بود: «دوره قبل (مرداد ماه)، مصرف گاز آپارتمان ما، ۳۳هزار و ۹۹۸ مترمکعب بود، اما در دوره جدید (مهرماه) ۲۷ هزار و ۸۰۰ مترمکعب گاز مصرف شده که نسبت به دوره قبل ۶هزار مترمکعب کاهش داشته است. این در حالی است که قیمت گاز در دوره مرداد ماه یک میلیون و ۸۴۷ هزار و ۸۰۰ تومان حساب شده بود ،اما در دوره جدید که کمتر هم مصرف کردهایم، قیمت پرداختی ۸ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۷۰۰ تومان شده است.» البته در قبض دوره جدید بیش از ۴ میلیون تومان یارانه دولتی هم در نظر گرفته شده است.
محاسبه پلکانی گاز
یک کارشناس در بخش محاسبه تعرفه شرکت ملی گاز در این رابطه به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: «قیمت بالای گاز برای این مشترک به دلیل مصرف بیش از الگو و محاسبه قیمت گاز به صورت پلکانی بوده است.» وی در خصوص الگوی مجاز برای مصرف گاز در تهران گفت: «بر اساس الگوی مصرف برای گاز کل سال به دو دوره ۷ ماهه و ۵ ماهه تقسیم میشود.» وی افزود: «در ۷ ماه اول سال الگوی مناسب برای مصرف گاز ۴۵۰ مترمکعب در هر ماه برای هر خانوار است که قیمت آن ۱۳ تومان به ازای هر مترمکعب محاسبه میشود. بنابراین الگوی مجاز گاز برای این مجتمع ۱۰ واحدی ۴۵۰۰ مترمکعب در ماه است.» وی ادامه داد: «در ۵ ماه آخر سال نیز الگوی مناسب برای مصرف گاز در تهران ۶۵۰ مترمکعب در ماه است.»این کارشناس میگوید: «اگر میزان مصرف از حد مجاز بالاتر رود، قیمت گاز به صورت پلکانی افزایش مییابد. در واقع به ازای هر ۳۰ مترمکعب افزایش مصرف در مرحله اول قیمت گاز ۳/۱۴، در مرحله دوم ۳/۱۵ و در مرحله سوم ۱۶ تومان حساب میشود. در مراحل بعدی نیز قیمت گاز به صورت پلکانی بالا میرود.»
سقف ۳۵۰ تومانی برای هر مترمکعب
وی ادامه داد: «اگر میزان مصرف تا سقف ۱۰۵۰ مترمکعب برسد، قیمت گاز ۳۵۰ تومان به ازای هر مترمکعب میرسد.»
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه میزان مصرف گاز در این مجتمع در دوره مهر ماه ۲۷ هزار و ۸۰۰ مترمکعب بوده، قیمت گاز به چه نحوی محاسبه شده است، گفت: «میزان مصرف گاز در این مجتمع نشان میدهد که هر خانوار در این مجتمع در دوره ۲ ماهه، ۲۷۸۰ مترمکعب مصرف داشتهاند. یعنی در یک ماه ۱۳۹۰ مترمکعب گاز مصرف شده است.» این کارشناس ادامه داد: «بدین ترتیب قیمت گاز برای هر خانوار تا سقف ۴۵۰ مترمکعب، ۱۳ تومان محاسبه شده و به ازای هر ۳۰ مترمکعب افزایش مصرف، قیمت گاز به صورت پلکانی محاسبه شده است. همچنین ۳۴۰ مترمکعب گاز این مجتمع برای هر خانوار نیز برای هر ماه ۳۵۰ تومان محاسبه شده است.»
«چیلر»، عامل افزایش مصرف
وی در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد که در قرائت کنتور اشتباهی ایجاد شده باشد، گفت: «درصد خیلی کمی احتمال دارد که افزایش قیمت گاز برای این مشترک به دلیل قرائت اشتباه کنتور باشد. اما این امکان وجود دارد که افزایش مصرف گاز در این مجتمع به دلیل استفاده از چیلرهای گازی برای تولید سرما باشد.» وی گفت: «اگر در این مجتمع از چیلر استفاده شده باشد، قیمت محاسبه شده برای گاز بالا خواهد بود.» وی با اشاره به مصوبه جدید شرکت ملی گاز برای افزایش جرایم گازی اظهار کرد: «بر اساس مصوبه ۱۵ مرداد ماه امسال جرایم سنگینتری برای مشترکان پرمصرف گاز در نظر گرفته شده است که در قبضهای جدید اعمال شده است.»
۱۰ درصد مشترکان، پرمصرفند
وی با بیان اینکه ۱۰ درصد از مشترکان خارج از الگو گاز مصرف میکنند، اظهار کرد: «در حال حاضر ۱۶ میلیون خانوار مشترک گاز هستند که از این میزان یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک خارج از الگو مصرف میکنند که برای این تعداد جرایم گاز افزایش یافته و قیمت گاز به صورت تصاعدی حساب میشود. این در حالی است که هنوز قانون هدفمند کردن یارانهها اجرا نشده است.»
وی در پایان گفت: «با توجه به اینکه قیمت گاز قطعا با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها افزایش مییابد، مشترکان پرمصرف باید الگوی مصرف گاز را در نظر داشته باشند؛ چرا که با اجرای این قانون علاوه بر افزایش قیمت پایه گاز و حذف یارانه دولت، جرایم گازی بیشتر خواهد شد.»
ارسال نظر