گروه انرژی- وزارت نفت در حالی باید تا پایان شهریور ماه سال ۸۹ امکان پرداخت الکترونیکی بهای سوخت را در همه جایگاه‌ها به صورت آفلاین فراهم کند که واکنش و همراهی انجمن جایگاهداران سوخت سراسر کشور به این تصمیم، مثبت نبوده است. بر اساس مصوبه کارگروه حمل‌ونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت، همچنین باید دریافت بهای سوخت از ۱۵ مهر ماه صرفا به صورت الکترونیکی انجام شود.

در این بین؛ اما رییس انجمن جایگاه‌داران سوخت سراسر کشور این تصمیم را به ضرر جایگاه‌ها می‌داند و می‌گوید: «در حال حاضر ۲۵۰۰ جایگاه فعال سوخت در کشور وجود دارد که از این میزان حدود ۱۰۰۰ جایگاه به سیستم پرداخت الکترونیکی مجهز شده‌اند. بنابراین ۱۵۰۰ جایگاه دیگر نیز باید تا دو هفته آینده به این سیستم مجهز شوند.»

«بیژن حاج محمدرضا» در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با اشاره به اینکه برخی از جایگاه‌داران حاضر نشده‌اند که دستگاه پرداخت الکترونیکی در جایگاهشان نصب شود، اظهار داشت: «اجرای این طرح هزینه جایگاه‌داران را بالا می‌برد؛ چرا که با پرداخت الکترونیکی سوخت به یک حسابرس نیاز داریم که روی میزان کارت‌ها و درآمد جایگاه‌ها نظارت روزانه داشته باشد.»

وی ادامه داد: «با توجه به اینکه ۹۵ درصد جایگاه‌های سراسر کشور خصوصی هستند، استفاده از این سیستم برای پرداخت سوخت باید از سوی خود جایگاه‌داران تقاضا شود، نه اینکه به صورت یک الزام دربیاید.»

رییس انجمن جایگاه‌داران سراسر کشور در پاسخ به این سوال که تاکنون استقبال مردم از اجرای این طرح تا چه میزان بوده است؟ اظهار داشت: «روزانه بین ۵ تا ۱۰ نفر در هر جایگاه از طریق کارت، بهای سوخت خود را پرداخت می‌کنند.»

وی افزود: «از سوی دیگر با پرداخت الکترونیکی بهای سوخت، میزان دستمزد کارگران جایگاه‌ها نیز پایین خواهد آمد و درآمد ماهانه آنها تنها وابسته به حداقل دستمزدی خواهد شد که آخر هر ماه دریافت می‌کنند.»

به گزارش خبرنگار ما، پرداخت بهای سوخت به صورت آفلاین در حالی از ۱۵ مهر ماه اجرایی می‌شود که براساس مصوبه دیگر کارگروه حمل‌ونقل، وزارت نفت باید نسبت به برنامه‌ریزی به منظور پرداخت الکترونیکی بهای سوخت در جایگاه‌های عرضه سوخت به صورت آنلاین حداکثر تا شهریور ماه سال ۹۰ اقدام کند. همچنین با این مصوبه، بانک مرکزی نیز موظف است هماهنگی لازم را برای مشارکت بانک‌های عامل در طرح پرداخت الکترونیکی بهای سوخت در جایگاه‌های عرضه سوخت اعمال کند.

در طرح آفلاین، هزینه سوخت از کارتی که قبلا شارژ شده و دارای موجودی است، کسر می‌شود، ولی در طرح آنلاین هزینه سوخت به صورت مستقیم از حساب بانکی متقاضی در صورت داشتن موجودی کسر می‌شود.