معاون وزیر: ... البته قبض شمالی‌ها قسطی می‌شود

گروه انرژی- بعد از اینکه قبوض ۲۰۰هزار تومانی برق، اول شمالی‌ها و بعد هم بسیاری از تهرانی‌ها را شوکه کرد، حالا یک مقام ارشد وزارت نیرو رسما موضوع افزایش قیمت قبوض را تایید می‌کند و می‌گوید: «وزارت نیرو رقم قبض مشترکان استان‌های شمالی را در اقساط طولانی، امهال می‌کند.» با این حساب هیچ بعید نیست بعد از قسطی شدن برق شمالی‌ها، وزارت نیرو تصمیم به قسطی کردن قبض برق تهرانی‌ها هم بگیرد. این افزایش تعرفه ظاهرا نتیجه اجرای الگوی مصرف برق است. معاون وزیر نیرو در گفت‌وگو با «مهر»، با بیان اینکه مبالغی که برای مشترکان پرمصرف محاسبه می‌شود، بدون یارانه خواهد بود، تاکید می‌کند: «اگر مصرف یک مشترک از مرز ۸۲۵ کیلووات در ماه بگذرد، به ازای هر کیلووات ساعت ۷۷۳ ریال باید بپردازد که به این رقم، یارانه ای تعلق نمی‌گیرد.»

برای رفاه حال مردم

«محمد بهزاد» ادامه می‌دهد: «البته وزارت نیرو برای رفاه حال مردم، قیمت تمام شده برق را معادل سال گذشته یعنی ۷۷۳ ریال اعمال کرده و هنوز قیمت برق مصوب بودجه ۸۹ که معادل ۸۳۲ ریال در هر کیلووات ساعت است را لحاظ نکرده است.»

وی درباره قبوض برق برخی مشترکان که با افزایش شدید قیمتی مواجه بوده است، گفت: از سال ۸۳ به بعد هیچ تغییری در نرخ برق داده نشده و متوسط نرخ برق، همچنان ثابت است، در عین حال منحنی قیمت برق به نحوی است که تا زیر الگوی مصرف، قیمت حداکثر حدود ۱۰۰ ریال برای هر کیلووات ساعت محاسبه می‌شود. بیشتر مشترکان شبکه برق کشور کمتر از الگو، مصرف می‌کنند. به گزارش خبرنگار ما، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، اگرچه تاکید می‌کند که بهای برق فقط برای مصارف بالاتر از ۸۲۵ کیلو وات در ماه، ۳/۷۷ تومان محاسبه می‌شود و قیمت برق برای مشترکان کم مصرف، حدود ۱۰ تومان است، اما شواهد نشان می‌دهد که بهای برق مصرفی مشترکان کم‌مصرف هم با قیمتی حدود ۷۷تومان محاسبه می‌شود.

قبض گران برای مشترک کم‌مصرف

روز گذشته یکی از مشترکان برق ساکن منطقه «پاسداران»، طی تماس تلفنی با گروه انرژی، از نحوه محاسبه قیمت برق در قبوض گلایه کرد و گفت: «یکی از اقوام ما چند ماهی است که به خارج از کشور سفر کرده است. تنها وسیله برقی که در منزل آنها روشن مانده، یخچال آنها است. در این چند ماهه میانگین قبضی که برای آنها می‌آمد و من پرداخت می‌کردم ۱۵۰۰تومان بود، اما این بار قبض آنها با احتساب کیلوواتی ۳/۷۷ تومان محاسبه شده است.»

صدکیلو وات ۶/۷ هزارتومان

براساس قبض برقی که این مصرف‌کننده برای گروه انرژی ارسال کرده است، مصرف برق این مشترک طی یک دوره دوماهه ۱۰۳

کیلو وات و متوسط مصرف ماهانه این مصرف‌کننده ۴۸کیلو وات بوده است. با این حساب براساس اظهارات معاون وزیر نیرو، برق مصرفی این مشترک باید با قیمت ۱۰تومان محاسبه شود و مبلغ قابل پرداخت این مشترک با احتساب آبونمان، ۱۵۰۰تومان در نظر گرفته شود. این درحالی است که قبض برق این مشترک ۷هزار و ۶۰۰ تومان صادر شده است. یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که بهای هر کیلو وات برق برای این مشترک ۳/۷۱ ریال محاسبه شده است.

معاون وزیر چه می‌گوید؟

با وجود این، معاون وزیر نیرو می‌گوید: «اگر مشترکی کمتر از ۲۵۰ کیلووات ساعت در ماه، برق مصرف کند، هزینه برق وی به ازای هر کیلووات ساعت ۱۰۰ ریال است، بنابراین در قبضی که دوره دو ماهه را شامل می‌شود، حداکثر صورتحساب ۵ هزار تومان خواهد بود. به این معنا که اگر مشترکی در یک دوره (۲ ماه) ۵۰۰ کیلووات برق مصرف کند، باید بابت آن ۵ هزار تومان بپردازد.» این اظهارات در حالی از سوی «بهزاد» عنوان شده است که قبض برق مشترک با مصرف ۱۰۳کیلو وات طی دو ماه، بیش از ۷هزار تومان محاسبه شده است.

ادارات برق در خدمت معترضان

وی در پاسخ به این سوال که مشترکان تهرانی که نسبت به قبوض خود معترض هستند باید به کجا مراجعه کنند، گفت: ادارات برق شعبه‌های مختلف شرکت توزیع برق تهران بزرگ در خدمت مردم و آماده بررسی و پاسخگویی به آنها هستند تا اگر نیاز باشد، توضیحات را ارائه دهند و حتی در موارد خاص، امکان پرداخت قبوض به صورت اقساطی نیز وجود دارد. «بهزاد» در بخش دیگری از سخنانش اذعان می‌کند: «در قبوض مشترکانی که از ۲۵۰ کیلووات بالاتر مصرف دارند، علاوه بر اینکه میزان مصرف بالا می‌رود، متوسط نرخ نیز افزایش خواهد یافت؛ به نحوی که قیمت برق برای مشترکانی که بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلووات مصرف دارند، متوسط قیمت برق، ۱۵۰ ریال بابت هر کیلووات ساعت خواهد بود.» معاون وزیر نیرو ادامه می‌دهد: «مشترکانی که با میانگین مصرف ۶۰۰ کیلووات در ماه و ۱۲۰۰ کیلووات در یک دوره (۲ماه)، برق مصرف می‌کنند باید به ازای هر کیلووات ساعت ۴۰۰ ریال بپردازند، بنابراین صورتحساب چنین مشترکی که ۱۲۰۰ کیلووات در دو ماه مصرف کرده باشد، حدود ۴۸ هزار تومان خواهد شد.»

این مناطق ۵گانه

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به تقسیم‌بندی پنج‌گانه برای الگوی مصرف برق در کشور می‌افزاید: «۵ منطقه نرخ برق در کشور وجود دارد که شامل منطقه عادی، گرم۱، گرم۲، گرم۳ و گرم ۴ است. بر این اساس در مناطق عادی که تهران نیز در این دسته قرار می‌گیرد، الگوی مصرف برق در زمستان ۲۰۰ کیلووات ساعت و در تابستان ۳۰۰ کیلووات ساعت است. بنابراین متوسط الگو در مناطق عادی ۲۵۰ کیلووات ساعت محاسبه می‌شود.» وی علت اصلی بالا رفتن قیمت برق برخی مشترکان را روزهای تابستانی گرم و متوالی و در نتیجه افزایش مصرف برق می‌داند و می‌گوید: «کنتورها بدون دخالت‌های انسانی میزان مصرف برق را به ثبت می‌رسانند و فرآیند صدور قبوض نیز به صورت کامپیوتری صورت می‌گیرد، بنابراین خطا در حد صفر است و بنابراین، هر مشترک به هر اندازه که مصرف کرده باشد، قبض دریافت می‌کند.» معاون وزیر نیرو، تصریح می‌کند: «البته تعداد اندکی از مشترکان مصارفی بالاتر از الگوی تعیین شده دارند و برخی از آنها، به خاطر تابستان گرم امسال، از کولرهای گازی استفاده کرده اند، این درحالی است که مصرف برق کولرهای گازی، ۴ تا ۵ برابر کولرهای آبی است، در نتیجه مصارف شدیدا افزایش پیدا کرده است.» «بهزاد»، به ارائه مثالی در خصوص قبض برق یکی از مشترکان در استان‌های شمالی اشاره می‌کند و می‌گوید: «این مصرف کننده در سال گذشته، ۴۰۰ کیلووات در هر ماه مصرف کرده است؛ در حالی که مصرف وی در سال‌جاری به ۲۵۸۰ کیلووات رسیده است، بنابراین مصارف این مشترک به شدت افزایش یافته و قیمت برق وی نیز به شدت بالا رفته است. بنابراین ریشه اصلی افزایش برخی صورتحساب‌های برق به خصوص در استان‌های شمالی، استفاده شدید از کولرهای گازی در زمان طولانی از شبانه روز بوده است.»

وی به ارائه تسهیلات از سوی وزارت نیرو به مشترکان در استان‌های شمالی اشاره می‌کند و می‌گوید: «وزارت نیرو برای رفاه حال مشترکان استان‌های شمالی، دستور داده است تا رقم قبض در اقساط طولانی، امهال شود، ضمن اینکه در حال بررسی اطلاعات سازمان هواشناسی است تا با توجه به درجه حرارت و رطوبت ظرف ۳ سال گذشته، گیلان و مازندران را از مناطق عادی خارج و در مناطق گرم جای دهد.» به گفته وی، در صورت نهایی شدن این بررسی و کسب مجوزهای لازم از سوی وزارت نیرو، صورتحساب مشترکان استان‌های شمالی مجدد براساس مناطق گرم صادر خواهد شد و اگر مشترکی، پول بیشتری پرداخت کرده باشد به وی بازپرداخت شود.